vineri, 22 martie 2019

Gabriel Popa 🔴 A venit timpul să ieșim în stradă pentru ceva pozitiv

A venit timpul să ieșim în stradă pentru ceva pozitiv, pentru a fi pentru ceva. Și nu pentru ceva care este al prezentului – ci pentru ceva care este, cu adevărat, al viitorului. Nu pentru ceva politic sau civic – ci pentru ceva care este, cu adevărat, fundamental. A venit timpul să ieșim în stradă pentru a fi pentru viață.
Trăim într-o lume în care avortul până la naștere a fost legalizat chiar la începutul anului la New York. Trăim într-o lume în care Senatul SUA a respins, de câteva ori, o lege care ar fi protejat copiii supraviețuitori ai avortului – legalizând, practic, infanticidul. Trăim într-o lume în care se aud tot mai multe voci care cer legalizarea uciderii copiilor deja născuți, până la vârste înaintate – atâta timp cât copiii nu ar avea „conștiință de sine”. Trăim într-o lume în care România ocupă unul dintre locurile fruntașe din lume, în privința numărului de avorturi. Și, în sfârșit, trăim într-o țară cu una dintre cele mai accentuate crize demografice – România este a doua țară din lume, după Siria, în privința emigrării; și a pierdut mai mulți oameni, în ultimii 20 de ani, decât a pierdut în cele două războaie mondiale, la un loc.

Viața, familia și ceea ce lăsăm în urma noastră pentru copiii noștri nu sunt teme secundare – sunt teme fundamentale, sunt teme deasupra oricărei discuții politice, și care ar trebui să stea la baza oricărei discuții politice. Să ieșim în stradă sâmbătă, pe 23 martie, la ora 12, în București – pentru a susține acest lucru. Pentru că fiecare copil este unic din prima secundă. Să ieșim sâmbătă în stradă și să protestăm pentru copiii de mâine.
de Gabriel Popa, Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.