După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 1 februarie 2019

Christian Dragomir 🔴 Ce zici tu despre tine?


Ioan 1:21-22
Iudeii l-au întrebat pe Ioan: „Cine eşti? Eşti Ilie?” El a raspuns: „Nu sunt!” „Eşti prorocul?” Şi el a răspuns: „Nu!” Atunci, i-au zis: „Cine eşti!? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis. Ce zici tu despre tine însuţi?”
Una din caracteristicile vremurilor pe care le trăim este cunoașterea. De orice fel și în orice domeniu. Am devenit specialiști în a evalua, diagnostica, sfătui și consilia … pe alții. Întotdeauna vom găsi cuvinte, vom analiza situații și vom da răspunsuri, mai mult sau mai puțin competente, atunci când vom vorbi despre semenii noștri și circumstanțele din viețile lor.
Cel mai greu lucru este atunci când ești pus în situația de a evalua, analiza și diagnostica … propria persoană. Dacă în cazul semenilor evaluarea tinde spre obiectivism, când vine vorba de noi, tindem inevitabil, spre subiectivism. Prea puțini știu să se autoevalueze corect și echilibrat. Pentru asta îți trebuie sinceritate și mai ales, cel mai important element, un factor comparativ, o oglindă ce-ți va reflecta adevărata imagine de sine, iar acest factor nu poate fi altul decât Cuvântul Lui!
La Ioan, omul lui Dumnezeu, vin niște oameni și-i adresează o întrebare interesantă: ”Ce zici tu despre tine însuţi?” Ioan și-a cunoscut identitatea, știa cine e și mai ales care-i este menirea pe acest pământ. Smerenia acestui om precum și maturitatea duhovnicească se reflectă în răspunsul lui: “Eu”, a zis el, „sunt glasul celui ce strigă în pustie: Neteziţi calea Domnului ...” pentru că … în mijlocul vostru stă Unul pe care voi nu-l cunoașteți ... El este Acela care vine după mine şi care este înaintea mea; eu nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălţămintei Lui.”
Vorbim multe și cu mulți. Pe rețelele de socializare, la telefon sau față în față. Dă-mi voie să te întreb: Cât de greu îți este să stai de vorbă … cu tine însuţi! Cât de greu este să te cunoşti în mod real, pe tine însuţi! Am abandonat cunoașterea de sine preocupați tot mai mult să-i cunoaștem pe alții și … defectele lor, căutând prin asta să le justificăm pe ale noastre.
Societatea în care trăim influențează negativ imaginea de sine degradând-o printr-o promovare excesivă a falselor valori care, pretinde ea, împlinesc și creează imaginea perfectă. Eșecul, greșala, căderea, în ciuda faptului că fac parte din viața și existența oricărui om de pe pământ, au devenit factori decisivi în evaluarea noastră uitând că nu succesul sau falimentul, perfecțiunea sau imperfecțiunea ne definesc valoarea și implicit stima de sine, ci faptul că pentru noi, Cineva și-a dat propria viață pentru a ne conștientiza de valoarea pe care o avem în ochii Lui!
“Dat afară din echipa de baschet a şcolii, băiatul s-a dus acasă, s-a închis în camera sa şi a plâns ore în şir. Băiatul acela era Michael Jordan.”
„E prea prost ca să înveţe ceva. Mai bine să meargă acasă şi să încerce să se realizeze într-un domeniu în care nu e nevoie de prea mult efort" le-a spus profesorul părinţilor. Copilul … era Thomas Edison. A inventat becul după aproximativ 5.000 de încercări eşuate. 
“A fost concediat de la un ziar pentru că nu avea imaginaţie şi îi lipseau ideile originale. Numele lui era Walt Disney …”

Când știi cine ești și care-ți este menirea, nu vei lăsa niciodată ca societatea, prietenii, uneori chiar familia, să-ți distrugă încrederea și stima de sine, să-ți creeze o falsă imagine a ceea ce ești. De multe ori noi înșine ne plafonăm considerându-ne prea mici, prea slabi, prea urâți fizic și chiar spiritual.
Ce spun despre mine însumi se vede în atitudinile, cuvintele și faptele mele. Acestea nu vor fi îndreptate spre neîncredere, stimă de sine scăzută, dar nici spre un ego trufaș, ci vor fi echilibrate, potrivite cu Realitatea, care este El !
Credem că pot exista minuni în viețile celor din jurul nostru. Nu (mai) credem însă în producerea lor și în viețile noastre! Încrederea și imaginea corectă de sine însă, a fost întotdeaună ridicată atunci când o persoană a rostit cuvinte frumoase despre noi. Cu cât persoana a fost mai importantă, social sau spiritual, cu atât mesajul a avut un impact mai puternic în inimă. Vreau să-ți spun ce zice Domnul, cea mai importantă persoană din Univers, despre tine … 
Ești:
- Creat după chipul și asemănarea Lui (Geneza1:26)
- Copil al Lui (Ioan 1:12)
- Moștenitor al Împărăției Lui … 
- PREAIUBIT. Pentru noi a fost plătit un preț deosebit, moartea Fiului Său, pentru a ne aduce din moarte la Viață, din întuneric la Lumină !

“Ce zici tu despre tine însuţi?” Cred că răspunsul la această întrebare poate fi găsit răspunzând la o altă întrebare… ”Dacă ar exista pe pământul acesta mai mulți de “tu”, cum ar arăta lumea ?!

Christian Dragomir

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.