După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 3 ianuarie 2019

TRANS-TIRANIA. Într-o lume TRANSGENDER, identificarea BIOLOGICĂ a femeii și a bărbatului este ILEGALĂ. Se întâmplă deja în unele țări occidentale…

In iunie 2018, CNN prezenta un scurt material video despre cum a fost “discriminata” o “femeie transgender”: barbatul incercase sa intre in toaleta pentru femei a unui restaurant din Washington DC, insa a fost impiedicat de managerul localului, care i-a cerut un act de identitate. “Femeia trans” i-a replica ca incalca legea si ca incidentul se va sfarsi prost pentru el. Totusi, managerul l-a evacuat pe barbat din local. A urmat o mica “cruciada” pe twitter, la care s-a raliat prompt si primarul capitalei SUA. Fireste, de partea “femeii trans”. Se pare ca cel care incalcase legea, interzicand barbatului sa foloseasca baia pentru femei, era managerul. El folosise o definitie biologica a femeii – lucru care, iata, l-a situat in afara legii. Mai aproape de noi, circula viral un video cu o alta “femeie trans”, un barbat care face o criza de nervi intr-un magazin pentru ca vanzatorul ii spusese “sir”. Criza de nervi neimpiedicata de scuzele repetate ale vanzatorului…
La o astfel de lume se refera textul de mai jos, iar o astfel de tiranie e mai aproape de noi decat am crede. Mai exact, in Marea Britanie au fost dezbatute o serie de modificari ale Legii de Recunoastere a Genului care prevad ca pentru a fi considerat femeie (sau barbat) e suficienta ”autoidentificarea”. In forma actuala, legea cere ca, pentru a fi declarat de alt gen, cineva trebuie sa aduca dovezi medicale si sa parcurga anumite etape birocratice. Dezbaterea a fost incinsa in Marea Britanie, iar cei care se opuneau modificarilor, inclusiv multe feministe, au fost caracterizati drept ”transfobi”. A inlocui orice cerinta ”obiectiva” de recunoastere a genului cu simpla ”autoidentificare” inseamna ca factorul biologic devine nu doar irelevant, ci ilegal de invocat daca nu vrei sa lasi un barbat in toaleta femeilor sau daca refuzi sa folosesti pronumele de gen cu care se identifica cineva. Se intampla deja in multe locuri din Occident (Irlanda, Danemarca, unele state din SUA). Se poate intampla, maine, si la noi. (Nota Cuvântul Ortodox).
Cine ar fi ghicit, chiar şi acum zece ani, că în 2018, cuvântul “femeie” va fi tratat ca o obscenitate, ca ceva peiorativ? A devenit un cuvânt periculos, fie pe cale sa fie șters din viața publică în totalitate, fie discutat pe tonuri justificative, discrete. 
Ciudat, ceea ce inseamna “femeie” are astazi nevoie de explicațiiDar oricine are suficient curaj ca să definească femeile în legatura cu biologia lor, să facă referire la sex sau la “feminin”, riscă să fie defaimat și dezaprobat în public. Într-o scurta perioadă de timp am trecut de la premisa că bărbații și femeile există ca entități biologice distincte, manifestând toleranță faţa de o mica minoritate de persoane care au ales să trăiască diferit, la transgenderism ca ideologie care insistă că toate aspectele vieții publice trebuie să se conformeze propriilor sale principii.
2018 a fost anul în care guvernul a fost consultat cu privire la propunerile de modificare a Legii Recunoașterii de Gen. Consultarea nu a avut niciodată intenția de a pune la îndoială dreptul persoanelor transgender de a exista, cu atât mai puțin pentru a amenința drepturile legale și protecția pe care femeile le-au câștigat. Totuși, s-a pus problema procedurilor pe care indivizii ar trebui să le parcurga pentru a fi recunoscuți legal ca membri ai sexului opus. Modificările propuse vor elimina necesitatea diagnosticării medicale, a intervenției chirurgicale sau a traiului ca membru al sexului preferat pentru o perioadă lunga de timp. În schimb, autoidentificarea, o simplă declarație, va fi suficientă pentru ca un bărbat să devină femeie în ochii legii. Așa cum au subliniat multe femei, acest lucru erodează conceptul de sex și permite intrarea bărbaților biologici în spații destinate numai femeilor, cum ar fi toaletele publice, refugiile și închisorile.
Femeile au vrut sa discute despre impactul pe care modificările aduse legii Recunoasterii de Gen le-ar putea avea asupra vietii lor. Dar chiar discuția in sine sau doar ideea că “femeia” ar putea însemna mai mult decât un sentiment (aparent înnăscut sau presupus determinat genetic), a fost văzută de activiști ca negând dreptul persoanelor trans de a exista. Orice aluzie la necesitatea unei dezbateri trebuia să fie eliminată. Femeile care vroiau totuşi să se întâlnească trebuiau să planifice acest lucru în secret si sa dezvăluie locul intalnirii doar în ultimul moment, altfel riscand atacuri violente in cazul in care ar fi fost descoperite. Chiar și asa, multe întâlnirile publice, cum a fost cazul celei planificată să aibă loc la o clădire a Consiliului din Leeds, au trebuit sa fie anulate în urma acuzațiilor de transfobie. Un purtător de cuvânt a spus că valorile grupului feminist “nu sunt în concordanță cu valorile și politicile Consiliului din Leeds privind egalitatea și incluziunea”.
Din toate perspectivele, funcționarii publici si oficialitatile au acceptat cerințele lobby-ului trans fără a face nici o pauză pentru reflecție. Când Maria Maclachlan a apărut în instanță pentru a da marturie împotriva lui Tara Wolf, un tânăr trans activist de sex masculin care a atacat-o fizic înainte de o întâlnire legata de Actul de Recunoaștere a Genului, judecătorul a oprit procedura, insistand ca Maclachlan să se refere la inculpat in cadrul procesului cu apelativul de “ea”.
În campusuri, cadrele universitare care pun sub semnul întrebării “gandirea trans” au fost supuse abuzului și s-a cerut ca activitatea lor de cercetare sa fie închisă.
Activiștii au elaborat o listă de femei considerate “periculoase” – precum profesorul Rosa Freedman, expert în drepturile omului care susține că bărbații nu ar trebui să aibă acces la refugiile femeilor sau ca profesorul Kathleen Stock, care a pus la îndoială extinderea categoriei de feminine pentru a include şi bărbații care se identifică ca femei. Aceste femei sunt acuzate că răspândesc “discursul de ură” și de faptul că reprezintă o amenințare pentru siguranța studenților. Nu este vorba doar de Marea Britanie. Brown University din SUA și-a retras propriul studiu asupra tineretului transgender care vorbea despre faptul că mediile sociale și prietenii pot influența adolescenții când vine vorba de schimbarea identităţii de gen, in urma plângerilor cum că cercetarea “ar putea invalida perspectivele membrilor comunității transgender”.

Între timp, la Londra, Colecția Wellcome a decis că este mai bine să eviți controversele eliminând în întregime cuvântul “femei” la unul din evenimentele sale. În schimb, a folosit cuvântul “womxn”. Wellcome a luat-o pe urmele Uniunii Naționale a Studenților, care a ales să desființeze toaletele pentru femei la conferința anuală “trans”. Organizatorii s-au mândrit cu “o toaletă pentru persoane cu handicap, cu semnalizare neutră din punct de vedere al genului, (anterior toaletă pentru femei), o altă toaletă dedicată persoanelor cu handicap și o toaletă pentru bărbați”. În timp ce bărbații categoric încă existau, genul anterior cunoscut ca “femeie” fusese efectiv neutralizat.
Se creează cuvinte noi pentru a evita aparent jignitorul termen de “femeie”. În New York, Planned Parenthood a sărbătorit eliminarea taxei pe tampon, apelând la “menstruatoare” sa #TweetTheReceipt (n.tr: este vorba de un apel catre femei de a posta pe Tweeter chitanta de la achizitia de tampoane). “The Guardian” a urmat exemplul și, într-un articol actualizat ulterior, a cerut “menstruatoarelor” să comenteze despre experiențele lor privind durerea din perioada menstruatiei la locul de muncă. Este greu de zis ce este mai rău: faptul că, în 2018, femeile cu o viață ocupată și de succes ar trebui să discute despre perioada menstruatiei și despre tampoane la fiecare două minute sau că acestea au fost etichetate doar în baza acestei funcții fiziologice.
Dar lucrurile stau şi mai rău. Organizaţia de binefacere, Cancer Research, a decis să elimine cuvântul “femei” din campania împotriva cancerului de col uterin. Mai degrabă decât să le îndemne pe femei să meargă la teste de frotiu, s-a referit în cadrul apelului său la “oricine are un col uterin”. Deoarece nici o femeie nu se gândeste la ea sine ca fiind “o persoană având col uterin”, există un pericol real ca din cauza unei concepţie greșite a transactiviștilor, unele femei să nu mai ajungă să facă examenele medicale specifice sexului lor.
Din păcate, se pare că interesele femeilor sunt întotdeauna secundare față de cerințele lobby-ului trans. În 2018, un număr record de prizonieri de sex masculin din Anglia și Țara Galilor au traziţionat (au fost supuşi operaţiei de schimbare de sex) astfel că mai mult de 20 de bărbați sunt acum deținuți în închisori pentru femei. În mod surprinzător, au existat rapoarte despre un număr tot mai mare de atacuri sexuale asupra femeilor deținuți.
Atunci când “trans activiștii” nu reușesc să-i convingă pe adulți de cauza lor, pur și simplu se adresează copiilor – o audiență mai docilă și captivă. În această săptămână, profesorii din Brighton au fost sfătuiți de consiliul municipal sa instruiasca elevii că “băieții pot avea și menstruatie” în noile clase de educație sexuală. Cum se poate împăca aceasta notiune cu clasele de biologie despre reproducere este greu de inteles. “Menstruația trebuie să includă toate genurile” – acestea sunt sfaturile profesorilor care au derutat copiii de 10 ani și 11 ani.
În 2018, trans activiștii s-au dovedit a fi violenți și super critici. Nici o femeie nu este prea vulnerabilă și nici un copil prea mic pentru a fi cruțaţi de campania lor de intimidare. Din pacate, miniștrii din guvern și oficialii din consiliile locale, judecătorii, profesioniștii din domeniul medical precum și elitele culturale și din media fie au adoptat cu entuziasm agenda trans, fie sunt prea lași pentru a o contesta. Din fericire, majoritatea oamenilor care nu se află în aceste posturi – inclusiv mulți oameni trans – inţeleg încercarea de intimidare si hărţuire. În locurile de joacă și parcuri, în magazine și autobuze, oamenii încă se văd unul pe celălalt ca bărbați și femei, băieți și fete, fără nici o ezitare. Sper ca de anul viitor să auzim mai mult vocea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.