După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 5 ianuarie 2019

Peter Costea 🔴 Ioan Botezătorul, marele martir al familiei creştine!


Am crescut în satele Bihorului în anii '60. Prima săptămână din an era cu totul aparte. Era rece, uneori viscolul mare, cerul sticlat pe timpul nopţii iar aerul rece ne intra adânc în plămâni dându-ne sănătate. Mă ţineam de mână cu bunica şi cu bunicul, care m-au crescut pe vremea aceea, mama fiind moartă, mergeam la aşezământul de închinăciune să ascultăm omilii despre Ioan Botezătorul, primul martir al creştinismului. Neaua pârâia sub încălţămintele noastre şi abia aşteptam să ajung la locaşul de închinare să mă văd cu ceilalţi copii din sat.
Omiliile mă copleşeau! Eram copleşit de detaliile vieţii acestui om, de simplitatea lui, îmbrăcămintea lui simplă şi dieta lui, cu totul neobişnuită, dar mai ales de mesajul dreptăţii pe care îl propovăduia celor din vremea lui: să facă binele, să iubească pe Dumnezeu şi să umble smeriţi cu Dumnezeul lor. Îi îndemna la renaştere morală!
Au trecut anii, şi de mai bine de zece ani, în fiecare an la Bobotează îmi amintesc de acest mesaj al acestui mare martir al dreptăţii, care a căzut pe câmpul de bătălie, pledând şi luptând pentru integritatea familiei şi a căsătoriei. Era puternic în caracter, nu în trup. Fără prihană şi cucernic. Înspăimânta autoritatea politică a vremii lui, cu mesajul lui simplu spus de dincolo de gratii: “nu îţi este îngăduit să ţii pe nevasta fratelui tău”.
În limbajul modern, aceasta înseamnă că nici adulterul, nici subminarea familiei şi căsătoriei ca instituţii naturale nu sunt îngăduite. Ele sunt sacrosancte!
Ioan Botezătorul a fost întemniţat pentru că politicul nu agrea cu mesajul lui.
Este din nou Boboteaza în România şi în zilele acestea mă gândesc din nou la acest mare om. Urez un an nou fericit şi prosper tuturor bărbaţilor României, care poartă numele lui Ioan Botezătorul şi îi încurajez să emuleze caracterul şi mesajul bărbatului al cărui nume îl poartă şi să îl poarte cu demnitate.
Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.