După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 30 noiembrie 2018

Noua țintă a activiștilor gay: Bisericile

În ultimul deceniu, atacurile activiștilor gay împotriva comunităților creștine din Canada s-au intensificat semnificativ. În Alberta, Ministrul Educației, David Eggen, amenință cu tăierea finanțării și închiderea școlilor religioase care nu acceptă cluburile de alianță gay-heterosexuale.
Recent, Curtea Supremă a Canadei a emis o decizie împotriva Universității de Vest Trinity, o instituție creștină privată din British Columbia, pentru că solicită studenților să-și dea acordul pentru un anume stil de viață la înscriere. Și bineînțeles, tentativele de a forța școlile să predea ideologia de gen au loc simultan în aproape toate provinciile din Canada.
Am văzut mulți creștini canadieni postând articole care descriu aceste evenimente, adesea însoțite de întrebări de un milion de dolari: „Ce urmează?” Suspectez că am știut răspunsul la această întrebare de ceva timp, dar recentele evenimente din Ontario indică faptul că s-ar putea întâmpla mult mai repede decât m-am gândit. Potențialul catalizator este o știre despre care mass-media canadiană a relatat cu sufletul la gură de peste o săptămână.
O femeie din Bowmanville, Kimberley Mills, frecventa Biserica Baptistă Calvary din Oshawa, Ontario. Această biserică baptistă, la fel ca majoritatea bisericilor (și toate bisericile creștine din ultimii două mii de ani anterior câtorva decenii trecute) adoptă învățătura tradițională biblică cu privire la moralitatea sexuală. Mills, cu toate acestea, a fost într-o relație de lungă durată cu partenera ei, Meghan Fowler. În ciuda numeroaselor biserici liberale pe care ar fi putut să le frecventeze, biserici care ar fi fost mai mult decât încântate să celebreze relația ei, Mills a ales să frecventeze o biserică aderantă la ceea ce spune Biblia despre sexualitate și chiar să fie lider de tineret.
După ce a împărtășit cu membrii bisericii că se afla într-o relație de lungă durată cu o persoană de același sex, lui Mills i-a fost retrasă calitatea de membru al Bisericii Baptiste Calvary în luna noiembrie și a primit o scrisoare din partea conducerii bisericii, informând-o cu privire la această decizie. Aceasta este o practică standard pentru multe biserici: calitatea de membru este voluntară, dar membrii trebuie să respecte regulile comunității bisericii.
„Este o decizie extrem de serioasă să retragem calitatea de membru pe motiv de disciplină așa cum este arată 1 Corinteni 5:5, iar inimile noastre suferă din această cauză”, transmite scrisoarea semnată de Dr. Tim Wagnder, liderul diacon.
Reprezentanții bisericii au emis o declarație ulterioară prin care spun că oricine este binevenit să participe la slujbele duminicale, indiferent dacă sunt sau nu membri. Cu toate acestea, biserica deține opțiunea de a revoca pe cineva din statutul de membru – o „asociere voluntară a unor oameni care gândesc la fel”.
„Îi iubim și apreciem pe toți oamenii, dat fiindcă toți suntem creați după chipul lui Dumnezeu”, continuă declarația Bisericii Baptiste Calvary. „Cei care aleg să devină membri ai Bisericii Baptiste Calvary împărtășesc convingerile noastre teologice și doctrinare și sunt de acord să trăiască în conformitate cu aceste convingeri. Atunci când o persoană încetează să mai dețină aceste convingeri sau să nu mai trăiască în conformitate cu acestea, așa cum s-a întâmplat recent, acelei persoane i se poate revoca statutul de membru, dar întotdeauna va fi binevenită să participe la slujbele noastre și la alte programe”.
Scrisoarea a informat-o pe Mills că „trăia în neascultare față de Scripturi”, ceea ce a deranjat-o foarte mult. Publicația Star a remarcat că acest conflict „a împins-o în rolul susținătorului drepturilor gay” și a citat-o pe Mills explicând că „Este clar că lucrurile trebuie să se schimbe. Simt că Dumnezeu m-a creat așa cum sunt și că mă va iubi așa cum sunt eu”.
A postat cu promptitudine pe rețelele de social media și spune că a primit (în mod previzibil) mult sprijin public și multe mesaje din partea unor pastori care-i transmit că aprobă pe deplin relația ei. Din nou, este greu de înțeles de ce Mills nu a ales să frecventeze o biserică prezidată de unul dintre acei pastori.
Acum, Mills spune că a „început să fie preocupată să părăsească biserica atunci când o predică a adoptat o poziție fermă împotriva homosexualității, simțind că nu a putut fi ceea ce este ea cu adevărat în timp ce se afla la biserică”. (Acest lucru este de înțeles, deoarece bisericile biblice nu există pentru a ajuta oamenii să se simtă „așa cum sunt ei”, ci mai degrabă să vorbească despre nevoia de pocăință și ascultare față de Dumnezeu).
Mills a avut mai multe discuții cu liderii bisericii, pe care le-a considerat nesatisfăcătoare și, în schimb, a decis să părăsească biserica – „dar intenționează să vorbească despre experiența ei”.
Această experiență a atras deja atenția unui activist gay, care acum a luat la țintă Biserica Baptistă Calvary:

Activistul comunității Oshawa, Mac Moreau, a lansat o campanie de scrisori cerând Agenției de Venituri din Canada să revizuiască statutul caritabil al Bisericii Baptiste Calvary. Ca organizații de caritate înregistrate, bisericile primesc scutiri fiscale importante de la guvernul provincial și federal – cu mențiunea ca bisericile să-și aloce toate resursele pentru caritate.
„Biserica a permis ca resursele sale să fie folosite pentru activități care promovează ură și intoleranță”, a spus Moreau. „Dacă intenționezi să promovezi ură și intoleranță, nu ar trebui să primești beneficii de la guvernul canadian la care toți canadienii contribuie”.
Moreau a declarat că scrisoarea – și eventual rezultatul evaluării CRA – „nu este menită să închidă Biserica Baptistă Calvary. Scopul este de a ajuta și alți enoriași gay care se simt alungați din bisericile lor și să fie, sper, un avertisment către toate bisericile care predică intoleranța”.
„Scopul nu este de a distruge biserica”, a spus Moreau, care a frecventat Biserica Baptistă Calvary când era copil, părăsind-o mai târziu datorită preocupărilor legate de obediență și intoleranță. „Ideea e simplă, în această eră: când primești beneficii din bugetul public, acest lucru nu este acceptabil”.
Aceasta va fi următoarea mișcare strategică din partea activiștilor canadieni LGBT. Guvernul liberal al lui Justin Trudeau a impus deja un test ideologic de turnesol (care include aspecte legate de LGBT și avort) ca și condiție prealabilă pentru obținerea accesului la Programul de Locuri de Muncă de Vară, iar destul de curând activiștii LGBT își vor îndrepta atenția asupra acelor biserici (și a altor instituții religioase) care încă mai dețin învățătura tradițională biblică despre sexualitate. Probabil că Mills va fi catalizatorul sau poate altcineva. Dar se va întâmpla și probabil că mai devreme, decât mai târziu.
În curând, activiștii LGBT vor cere ca guvernele să revoce statutul filantropic al oricărei biserici sau instituții care nu este de acord cu ideologia sexualității lor și vor acuza orice politician care refuză să facă acest lucru ca fiind homofob și transfob. Vor susține că aceste biserici fac ca viața persoanelor LGBT să fie nefericită și că trebuie condamnate de toți oamenii de bună-credință. Orice bine pe care aceste biserici îl fac, vor spune, este depășit de habotnicia lor fundamentală. Și dacă trecutul ne oferă vreun indiciu, politicienii nevertebrați din Canada vor accepta și vor face asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.