După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 22 august 2018

✉ Scrisoare misionară: Zsolti & Estera Nagy, Peru

Iubiții noștri frați în Domnul,

          Au trecut deja două luni de zile de când ne-am întors în Lima. Din cauza sarcinii, Estera suportă foarte greu căldura și călătoriile, oricât de scurte ar fi ele. De aceea, cerând călăuzirea Domnului și ascultând și sfaturile primite, ne-am hotărât să ne întoarcem în Lima. Slavă Domnului, pentru că așa am putut monitoriza și evoluția bebelușului. De când ne-am întors suntem în continuă mișcare. Adeseori ni s-a întâmplat să ieșim la ora 9 dimineața din casă pentru a rezolva ceva și abia seara să ajungem din nou acasă. Mai multe zile la rând am avut parte de momente așa de aglomerate încât nici să mâncăm nu am apucat. În luna Iulie a fost și familia Acatrinei în Lima, așa că mai mult am fost împreună, ajutându-i pe colegii noștri de la misiunea Segadores.

          În luna iulie, din bunătatea Domnului, misiunea noastră a fost contactată de directorul unei firme care producea și prelucra un tip de făină, numită Maca. Această făină este un supliment foarte bogat în vitamine și minerale, ce se consumă amestecat în mâncare sau băutură (lapte, ceai). Tocmai din această cauză am considerat o binecuvântare foarte mare faptul că acest director a decis să ne doneze tot ce i-a mai rămas în depozit (fiindcă fabrica între timp s-a închis). După terminarea inventarului, fericiți de felul în care Domnul ne-a binecuvânat, ne-am întors acasă cu aproape două tone de făină de Maca. Cum în junglă foarte mulți oameni sunt subnutriți și nu au posibilitatea să mănânce trei mese pe zi, considerăm această donație ca fiind un dar deosebit. Ultimele două săptămâni din luna iulie au trecut cu sortarea, împachetarea și distribuirea acestei donații în diferite părți al junglei unde misiunea noastră(Segadores) are lucrători. Ce bucurie e să experimentăm că Domnul le dă ”pâine” pentru a-I Lui, ca și în vis. Slavă Lui!

          În ceea ce privește sarcina, slavă Domnului, până în prezent totul a fost bine. Vă mulțumim celor care ne-ați fost alături în această perioadă, încurajându-ne. Săptămâna trecută, la un control, doctorul a observat că bebelușul are cordonul ombilical în jurul gâtului, ceea ce îl împiedică să-și schimbe poziția și să coboare. Ne-am rugat Domnului ca El să soluționeze problema aceasta cum știe El că e mai bine. Miercuri când am fost din nou la control am avut parte de bucuria să vedem că Domnul ne-a ascultat și cordonul nu mai era în jurul gâtului, dar poziția încă nu se schimbase. Chiar dacă e imposibil să-și mai schimbe poziția, conform spuselor medicului, noi ne rugăm ca Domnul să intervină și această situație să fie o mărturie pentru doctor. De multe ori am încercat să-i vorbim despre Dumnezeu și acum, din nou, i-am amintit că pentru Dumnezeu nimic nu este prea greu sau imposibil. Continuăm să ne rugăm ca Dumnezeu să-i atingă inima acestui medic prin această sarcină.  În momentul de față ne aflăm la clinica unde va naște Estera. Doctorul ne-a programat la cezariană pe mâine dimineață(18 augus) la ora 7. Acum aici este ora 12 noaptea. Ne rugăm, și așteptăm să vedem ce ne-a pregătit Dumnezeu pentru mâine. Rugați-vă ca indiferent ce va fi, numele Lui să fie înălțat.

Alte motive de rugaciune ar mai fi urmatoarele:

- Rugați-vă ca totul să fie bine și Domnul să ne dea pace și liniște cu privire la deciziile ce ne stau în față. Facă-se voia Sa în viețile noastre.
- Rugați-vă ca El să o întărească pe Estera și să-i dea sănătate atât ei cât și bebelușului, și ca să aibă parte de o recuperare rapidă după naștere.
- Continuați să vă rugați pentru tribul Ashaninka și pentru uși deschise spre comunitatea sau comunitățile unde Domnul ne vrea. Satan ține foarte tare în mâinile lui acest teritoriu, dar chiar nici el nu poate opri lucrarea Duhului și puterii Domnului nostru Isus Hristos. Fie ca lumina Evangheliei să pătrundă și să lumineze printre triburile junglei peruane.
- Pentru avansarea lucrării cu construcția bazei misionare din Atalaya și pentru toate resursele necesare pentru aceasta.
- Rugați-vă ca Domnul să ne folosească spre slava Lui și spre mântuirea multor suflete de aici din Lima, pe perioada cât vom mai fi aici. Dorim să fim utili în mâna Lui și o binecuvântare pentru cei din jur și totodată să fim lumină și sare în lumea aceasta stricată.


          Pentru tot ce a făcut El în noi până în prezent, a Lui să fie slava. Tuturor celor care ne-ați susținut și ne-ați încurajat în toată perioada aceasta, rugându-vă pentru vă transmitem mulțumiri în numele Domnului Isus. Nu știm la cine ajung scrisorile noastre. Din nefericire aproape deloc nu avem feedback din partea celor cărora le trimitem regulat știri, dar știm și simțim că nu suntem singuri, iar aceasta ne dă siguranță și putere în momente grele. Salutări și mulțumiri vă trimitem tuturor fraților și bisericilor care continuați să vă rugați pentru noi. Fiți binecuvântați!
 
Răscumpărați prin sângele Mielului,
a-i dumneavoastră frați în Domnul
Zsolti şi Estera Nagy

Zsolt Nagy este membru în Biserica Creştină după Evanghelie de limbă maghiară din Crașna, judeţul Sălaj. În perioada anilor 2009-2011 a studiat la o şcoală biblică de doi ani din Zalău, apoi a absolvit Școala de misiune transculturală Kairos din Suceava. În anul 2015, călătoreşte pe termen scurt în Peru. Urmând chemarea primită, din anul 2016 se dedică pe termen lung, alături de familia Acatrinei, în lucrarea de plantare de biserici în tribul Ashaninka, din jungla Peruană.

Contact: tel: 0752145116,  email: nzsolty_22@yahoo.com
  Pentru susţinerea financiară este deschis următorul cont:
RO83BRDE320SV20936253200

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.