După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 25 iulie 2018

Parlamentar israelian despre surogația pentru homosexuali: Cine ne dă voie să aducem pe lume un copil care nu va avea mamă?

Săptămâna trecută, Israelul a extins accesul la practica surogației. Inițial, la aceasta aveau acces doar familiile heterosexuale intacte, adică formate din bărbat și femeie. Acum vor avea acces și femeile singure.
Imediat au început demonstrațiile pentru a pune presiune asupra legiuitorilor în scopul obținerii accesului universal (adică inclusiv pentru bărbați singuri și cupluri homosexuale) la această practică reproductivă controversată. Surogația  presupune „închirierea” unei mame purtătoare cu scopul de a duce la termen o sarcină care va avea ca efect nașterea unui copil tratat ca obiect de tranzacție, nu ca și copil înzestrat cu dreptul de a-și avea  mama naturală alături măcar în primii ani de viață.
În data de 9 iulie 2018, la Radio Reshet Bet, a avut loc o dezbatere despre surogație între doi membri ai Knesset-ului, parlamentul Israelului. Unul dintre aceștia, Moti Yogev (foto sus), a spus, citat de cotidianul online Arutz Sheva 7:
Legea le permite femeilor care nu pot concepe să aibă copii și sunt de acord cu aceasta. Dar fundamentul familiei naturale este mama, tatăl și copilul. Aceasta este istoria umanității. Un copil este o ființă vie care merită și un tată, și o mamă. Psihologia confirmă aceasta.
Copilul caută legătura cu mama, iar în cazul de față (al surogației accesibile pentru bărbați) el nu își va cunoaște mama. Sunt situații în care mama lipsește, în urma morții sau divorțului, dar nu am alege așa ceva (pentru copil) de la bun început. Cine ne dă voie să alegem să aducem pe lume un copil în această situație deficitară?”
Legea nu este împotriva homosexualilor. Gândiți-vă că orice burlac și-ar putea cumpăra un copil. Cineva care nu poate investi energie într-o relație, căci a crește un copil și a menține o relație necesită multă energie? Este o soluție pentru bogați! Nu ai energie de investit într-o relație? Îți cumperi un copil!
Dar noi credem în valoarea familiei. Este o valoare iudaică de bază. Este o valoare universală, acceptată și de musulmani și creștini. Credem în consolidarea familiei și în binele copilului.
Poziția iudaismului și a Torei Israelului, poziția lumii etice, este că familia nucleară – formată din tată, mamă și copii – este esența familiei și reprezintă trecutul, prezentul și viitorul. Pentru acest tip de familie educăm. Vrem să vedem diferențele și complementaritatea dintre mamă și tată. Dacă există diferende, dificultăți, avem metode de remediere, avem Torah (Legea). Dar nu oferim opțiunea de a aduce pe lume un copil în condiții deficitare, care-și va căuta rădăcinile toată viața.

www.stiripentruviata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.