miercuri, 25 iulie 2018

✡ Sodomiții din Israel au protestat împotriva Guvernului Netanyahu și a Knesset-ului israelian care nu au fost de acord cu extinderea unui proiect de lege privind apelul la mame surogat (GPA) pentru cuplurile homosexuale

Mii de israelieni au participat duminică la o grevă și la mari demonstrații naționale fără precedent, organizate de comunitatea LGBT (Liga gay, bisexuali, lesbiene, transgenderi), în orașele din întreaga țară, după ce deputații au votat împotriva extinderii unui proiect de lege privind apelul la mame surogat (GPA) în Israel, pentru cuplurile homosexuale.

„Acesta este o măsură simbolică, dar care exprimă un suport real“, a declarat Julian Bahloul, purtătorul de cuvânt al Asociației taților homosexuali din Israel. Potrivit lui, cuplurile de homosexuali care vor să aibă copii trebuie să găsească o mama surogat în Statele Unite sau Canada, contra unei sume care se ridică la mai mult de 100.000 $, în timp ce în cazul în care GPA ar fi permisă în Israel, costul ar fi jumătate.

Legea autorizează apelarea la mame surogat pentru femeile celibatare sau sterile, dar interzice același lucru pentru cuplurile de același sex sau bărbați celibatari.

Clauza autorizând GPA pentru bărbați a fost exclusă – în ultimul moment după o intervenție a prim-ministrului Netanyahu – la cererea partidelor religioase, care, în schimb, au fost de acord să sprijine proiectul de lege privind statul-națiune.

Partidele religioase, dintre care unele sunt componente cheie ale guvernului, se opun recunoașterii oricărei forme de structură a familiei, alta decât modelul heterosexual tradițional. (Anima News)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.