După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 18 iulie 2018

Credincioşii polonezi opresc parada LGBT de la profanarea unui faimoase mănăstiri catolice

CZĘSTOCHOWA, 10 iulie 2018: Zeci de credincioşi catolici au împiedicat o paradă homosexuală ce vroia să profaneze un faimos lăcaş de cult al catolicismului polonez.
Czestochowa este sinonim în conştiinţa poloneză cu mânăstirea Jasna Gora şi icoana istorică a Binecuvântatei Fecioare Maria, deşi oraşul în sine este unul modern cu o populaţie de peste 200.000 de locuitori. Duminica trecută acolo a avut loc şi primul marş al comunităţi gay, programat în acelaşi timp cu cel mai mare pelerinaj catolic al oraşului.
Aşa numitul "marş al egalităţii" din Czestochowa, format din aproape 600 de oameni, mulţi membri ai Alianţei democratice de stânga şi ai formaţiunii Antifa, a coincis cu mai multe evenimente din sudul oraşului, inclusiv cu pelerinajul a peste 100.000 de catolici, fani ai postului Radio Maryja, care ducea pana la altarul mânăstirii Jasna Gora.
Organizatorii "marşului egalităţii" au planuit si ei să meargă până la mânăstire. Odată ajunşi insă in piaţa Bieganski aceştia au găsit drumul blocat de zeci de protestatari, trei dintre ei fiind întinşi pe caldarâm pentru a împiedica marşul homosexual înspre piaţa Preasfintei Fecioare Maria. 

După ce Poliţia a reuşit să îi disperseze pe protestatarii patrioţi aceştia s-au regrupat în părculeţul de la poalele mânăstirii Jasna Gora acolo unde pelerinii se alfau în rugăciune. De data aceasta Poliţia a redirectionat marşul LGBT înspre galeria de artă municipală.

Mass-media poloneză a relatat că participanţii la "marşul egalităţii" purtau pancarte cu mesajul: "HOMOSEXUALITATE AZI, PEDOFILIE MÂINE". Catolicii polonezi văd acum marşul LGBT ca pe o provocare la adresa sutelor de mii de credincioşi adunaţi acolo, inclusiv a primului ministru prezent şi el la pelerinaj. Aceştia au povestit că încercările lor de a cere anularea marşului nu au fost luate în considerare.
Mai mult, participanţii la marşul homosexual au batjocorit unul dintre simbolurile naƫionale, vulturul încoronat, pe care l-au imprimat pe steagul curcubeu al comunităţii. Ministrul polonez de interne Joachim Brudziński a mulţumit Poliţiei pentru asigurarea ordinii publice şi a condamnat vehement acţiunile provocatoare ale celor care au organizat "marşul egalităţii": "Din fericire acestă provocare culturală şi religioasă a grupului LGBT, ţintită împotriva credincioşilor catolici adunati la poalele mânăstirii, s-a sfârsit în mod paşnic mulţumită forţelor de ordine", a spus ministrul.
Tot acesta a anunţat că va depune personal o plângere penală împotriva organizatorilor marşului LGBT pentru batjocorirea simbolurilor naţionale.
Mânăstirea Jasna Gora (Muntele luminat) din Czestochowa este un simbol al naţiunii poloneze, atât pentru catolici cât şi pentru cei de alte confesiuni sau atei. Aceasta a fost un punct de referinţă a rezistenţei poloneze din secolul al-XVII-lea, bătălia pentru eliberarea sa fiind cea care a dat naştere mişcării populare ce a a dus la eliberarea ţării de sub stăpânirea suedeză şi reînscăunarea regelui legitim Jan Kazimierz.
Eroismul bătăliei pentru eliberarea Jasna Gora a fost omagiat de mari oameni de cultură, politicieni, teologi sau istorici. Scriitorul Henryk Sienkiewicz i-a dedicat ultimul volum al trilogiei "Potopul", fostul preşedinte Lech Walesa a ales să doneze mânăstirii premiul său Nobel pentru pace, iar primăria oraşului New York i-a acordat, în semn de preţuire pentru locul său istoric în lupta pentru libertate, o cruce făcută din resturi de lemn recuperate după atacul terorist de la 11 septembrie 2001.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.