După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 28 iunie 2018

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Pace,
          Trăim într-o lume nedreaptă din pricina păcatului. Unii o duc bine chiar dacă păcătuiesc (fură sau se destrăbălează). Alții suferă lipsuri cu toate că îl iubesc pe Dumnezeu și încearcă să trăiască o viață sfântă. Invidia și poftele îi pot lovi chiar și pe cei mai mari sfinți (Psalm 73:3).
          Primul atac al ispitei este asupra valorii sfințirii (Psalm 73:13, 14). Sfințirea pare a fi doar o piedică în calea atingerii rapide a împlinirii poftelor firești. Însă împlinirea acestor pofte prin jertfirea sfințeniei, ne lasă orbi, goi și sărăciți de slava lui Dumnezeu.
Lumea aceasta este cazută în râul pierzării, iar apele acestui râu sunt tulburi și furioase. Fără ajutorul lui Dumnezeu nimeni nu poate fi smuls din aceste șuvoaie. Avem nevoie de viziunea Templului lui Dumnezeu care a venit la noi prin Evanghelie, această chemare de sus (Psalm 73:17). Putem vedea jertfa pentru păcatele noastre și putem auzi chemarea iertării. Putem primi chemarea de a deveni o jerftă vie pentru mântuirea altora prin Marele nostru Preot, Domnul Isus.
          Este vorba de fapt de a alege între părtășia cu lumea aceasta sau părtășia cu Dumnezeu. Diavolul, prin păcat, ne-a furat din părtășia cu Dumnezeu. Dumnezeu ne cheamă din nou la părtășia cu El, prin Domnul Isus (Psalm 73:23). Această părtășie însă, trebuie să fie hrănită prin Cuvântul Lui (Psalm 73:24), pentru a putea supraviețui în valea plângerii.
          Dar Dumnezeu nu vrea să fie în viața noastră numai în perioadele de criză. El nu vrea ca noi să Îl chemăm numai în strâmtorări, ci vrea ca să ne devină „singura fericire”, „singura mântuire” și „prietenul cel mai bun”, atât aici cât și în cer (Psalm 73:25). El vrea ca noi să Îl iubim pe El mai mult decât pe trupurile noastre (Psalm 73:26).

Vă invit să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru:
- O nouă fată din tribul adibashi, în vârsta de 12 ani care a venit să stea la noi. Numele ei este Tepali.
- Vestirea Evangheliei duminică, marți, miercuri și joi.
- Întalnirea cu logodnicul lui Purnima Roy. Ei plănuiesc să se căsătorească în decembrie
Este un început de creștere a lucrării din Jajanghi. Sunt trei familii de credincioși acolo cu care ne-am întâlnit în fiecare miercuri. Am început să avem masa Domnului Isus în mod regulat și câteva persoane noi din sat au început să vină la întâlniri.

Să ne rugăm Domnului pentru:
- Relația dintre Purnima și logodnicul ei în vederea pregătirii pentru căsătorie. Părinții Purnimei, care nu sunt credincioși, nu sunt de accord cu căsătoria. Noi ne-am luat răspunderea, ca și părinți spirituali, pentru căsătoria Purnimei.
- Ca Tepali să îl cunoască pe Domnul Isus și să Îl primească. Chiar dacă este în vârstă de 12 ani, ea nu știe să citească. Plănuim să o trimitem la școală (în clasa întâi – ea nu este prima în această situație).
- Copiii mai au încă o săptămână de vacanță din pricina căldurilor mari. Am vrea să folosim aceste zile pentru a vesti mai mult Evanghelia. De fapt, în timpul școlii ne este imposibil să mergem prea departe de casă.
- Vestirea Evangheliei în perioada ploioasă când plecăm la evanghelizări cu toată ‘echipa’, echipa formată din toți copiii, mici și mari, fete și băieți. Rugați-vă pentru mila și ocrotirea lui Dumnezeu. Săptămâna viitoare am vrea să facem evanghelizare în zona satului Sompei (una dintre fetele care stă la noi). În zonă sunt și unii vrăjmăși a-i Evangheliei. O dată ne-au dat și pe mâna poliției, dar Dumnezeu ne-a scăpat.
- Lucrarea din Haldibari. Am făcut evanghelizare acolo împreună cu familia lui Pranish, marțea trecută.
- Bunicii și tatăl lui Sanjit din Cearerbari, care resping Evanghelia și nu vor să ne mai vadă. Aceasta se întâmplă în special din pricina sătenilor care sunt împotrivitori Evangheliei și care fac presiuni asupra lor ca să nu ne mai primească. Pe mine m-au amenințat în mod direct.
- Creșterea lucrării din Jajanghi.
- Roadă ca urmare a vestirii Evangheliei cu perseverență în Randamali și în alte regiuni.
- Înțelepciune pentru sora Rebeka (Debi) în lucrarea cu copii. Ea este o sora despărțită de soț, care stă la noi și ne ajută în lucrarea cu fetițele mai mici.
- Sunu (una dintre fetele mai mari de la noi). Săptămâna aceasta s-a dus cu un băiat necredincios la film și în parc. Prietena ei Rozy (care de asemenea stă la noi), a încercat să o acopere prin minciună. Din pricina aceasta noi a trebuit să le pedepsim. Rugați-vă ca ele să Îl iubească cu adevărat pe Domnul Isus.
- Jaianto (un credincios nou care a studiat un an de teologie), care a plecat de la noi pentru a lucra într-o școală misionara din Arunchal Pradesh (un alt stat al Indiei).
- Planurile de a amenaja acoperișul casei ca și sala de mese și cameră de studiu.
- Construirea unei adunari în Mekliganj.
- David, care s-a întors de la interviul din UP fără ca să ia o hotărâre. Fie ca Dumnezeu să îi arate calea pe care el să meargă. Amin

          Tată, Îți mulțumesc pentru viziunea mântuirii prin Domnul Isus. Sunt însetat după această mântuire și strig către Tine din mijlocul furtunii păcătului. Numai puterea Ta mă poate duce la locul sfințeniei Tale și doar dragostea Ta mă dezlipește de toate ispitele de o clipă ale lumii păcatului. Amin.

Cu toată dragostea în Domnul Isus,
Daniel


Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.