marți, 5 iunie 2018

Pentru al doilea an consecutiv, Trump rupe tradiția instituită de Obama de a celebra luna iunie drept „Luna MÂNDRIEI LGBT”

Spre deosebire de predecesorul său, Barack Obama, care a luminat Casa Albă în culorile drapelului curcubeu, pentru al doilea an consecutiv  președintele Donald Trump a ales să lase comunitatea homosexuală fără recunoașterea oficială a așa numitei „Pride Month” (Luna mândriei LGBT), așa cum vrea comunitatea LGBT să fie desemnată luna iunie.

În mai 2011, Obama ere cel care emitea o declarație prin care luna iunie era recunoscută ca luna persoanelor LGBT (gay, lesbian, bisexual, transgender).

Comunitatea LGBT s-a revoltat în fața tăcerii președintelui american pe această temă, pentru al doilea an consecutiv. Organizația pentru Drepturile Omului (HRC) a postat deja un mesaj pe Twitter în care susține că tăcerea președintelui reprezintă un semnal că administrația actuală dorește să „șteargă” prezența homosexualilor”, potivit LifesiteNews.

Trump „rupe  astfel o tradiție începută sub administrația lui Obama, refuzând să emită așa numita declarație privind „mândria homosexuală", care îi nemulțumea pe conservatori în timpul administrației democrate la fiecare inceput de iunie.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.