După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 28 iunie 2018

Câtă nebunie să fii transgender: A născut. A alăptat. Acum dorește ca fiul său să îl considere bărbat

(CNN) La fel ca mulți proaspeți tătici, Sabastion Sparks știa că să fii părinte vine la pachet cu provocări serioase.
Dar majoritatea proaspeților tătici nu au dat naștere copilului lor. Nu l-au alăptat la pieptul lor. Și nici nu suportă privirile străinilor atunci când merg la cumpărături cu soția și copilaşul lor.

Sabastion, în vârstă de 24 de ani, este un bărbat transgender care locuiește împreună cu soția lui, Angel, în zona suburbană a Atlantei. Născut femeie, Sabastion a început tranziția de la femeie la bărbat în urmă cu cinci ani. Este un proces care s-a simțit mai aproape de a fi complet luna trecută, când acesta a suferit o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor.
Odată cu apropierea Zilei Tatălui, Sabastion se gândește la rolurile de gen și la ceea ce înseamnă să fii tată. El vrea ca Jaxen, fiul lor de 20 de luni, să aibă o copilărie cât mai normală posibil.Și, pentru prima dată, acum se simte în largul său în propriul corp. Speră că Jaxen va vedea acea diferență.
"Voi fi un tată mai bun simțindu-mă confortabil cu mine însumi și cu el văzând această încredere în mine", spune el.

Drumul lui Sabastion catre căsătorie si masculinitate
Ca adolescent crescând în Locust Grove, Georgia, Sabastion s-a simțit diferit. Înainte să facă tranziția de la femeie la bărbat, obişnuia să stea în autobuzul școlii gândindu-se cât de mult ura să aibă sâni.
Sabastion spera ca într-o zi, după ce va economisi suficienți bani, i-ar putea îndepărta printr-o intervenție chirurgicală.

Sabastion se identifica ca bărbat.
Sabastion s-a identificat ca bărbat, până în momentul în care l-a întâlnit, cu cinci ani în urmă, pe Angel, la o convenție pentru persoane transgender. Angel, în vârstă de 33 de ani, s-a născut bărbat, dar a făcut tranziția spre a fi femeie cu ani în urmă.
Amândoi știau că vor să fie părinți. După ce s-au căsătorit în 2016, au stabilit ca Sabastion să poarte sarcina - o decizie despre care Angel Sparks spune că nu a fost luată cu ușurință.
Ca mulți bărbați și femei transgender, ei luaseră medicamente pentru a crește testosteronul sau, după caz, estrogenul în corpul lor. Deci, pentru a concepe un copil, ei au încetat să mai ia medicație cu hormoni.

Cuplul și-a conceput fiul în mod convențional, chiar dacă rolurile lor biologice nu erau compatibile cu modul în care se vedeau pe ei înșiși la acel moment.
"Să rămână însărcinat a fost în regulă", spune Angel. "Efortul de a păstra sarcina a fost dificil."
Prima dată când au încercat, Sabastion a pierdut sarcina. Când a rămas însărcinat cu Jaxen, s-au temut să nu piardă iar sarcina.

"Înainte de Jaxen, Sabastion era copilul meu", spune Angel. "Eram îngrijorat pentru copil, dar eram, de asemenea, îngrijorat că aș putea să-l pierd pe Sabastion."Când s-au afișat în public, oamenii chicoteau
Cuplul s-a confruntat şi cu prejudecata celorlalți.
Când Sabastion era gravid, cineva apropiat lui l-a amenințat că va lua copilul, spunând că viața oferită acestuia acasă va fi nenaturală. Din motive de siguranță, el și Angel au fost înregistrați ca anonimi la spital.

Angel, un pastor multi-credincios, a spus că acesta a fost un test al credinței lor. Dar, în timp ce stătea acolo, în camera de nașteri, cu Sabastion, tachinându-l în timpul travaliului să fie "bărbat", temerile lui Angel au început să dispară.
"Întotdeauna spun că cel mai frumos lucru din lume mi-a dăruit cel mai frumos lucru din lume", spune ea.

După ce s-a născut Jaxen, Sabastion a trebuit uneori să alăpteze în timp ce el, Angel și fiul lor erau în public. Cei trei au atras privirile şi în timp ce treceau pe culoarul magazinelor din cartier.
"Oamenii își dădeau coate sau ne strigau f****** “, spune ea. "A încercat atât de mult să se acopere și să ascundă ceea ce făcea".
Sebastian, simțindu-se conştient de ceea ce este, purta o bandă pe piept, o cămașă de compresie folosită pentru a aplatiza sânii.

"Este inconfortabilă, transpiri și îți dă mâncărimi", spune el. "Imaginați-vă că purtați asta timp de 10-12 ore la rând. Ȋntotdeauna a trebuit să mă ascund".
Nu toate persoanele transgender aleg intervenția chirurgicală ca parte a tranziției de la un gen la altul, iar Sabastion știe că aspectul nu ar trebui să conteze.
Dar îl îngrijorează că modul disprețuitor în care îl tratează unii îl poate afecta pe Jaxen. Nu asta își doreşte pentru fiul său.
Așa că operația de luna trecută nu era importantă doar pentru el, ci și pentru Jaxen. Sabastion vrea ca fiul său să îl vadă pe el însuși în el.
"Fiul meu nu va vedea sâni pe tatăl său", spune el, uitându-se la Jaxen cum se joacă cu o minge. "Nu va fi foarte diferit de mine".

Angel a observat că Sabastion pare mai sigur pe el de când a suferit intervenția chirurgicală.
"Mereu aleargă de colo-colo fără tricou", spune ea, cu veselie. "E ca și cum ar căuta un motiv pentru a arăta lumii pieptul lui".

Vor un viitor fără limite pentru fiul lor
Soții Sparks încearcă să nu pună prea mare accent pe roluri de gen.
În apartamentul lor cu două dormitoare, Jaxen are un amestec de jucării în camera lui - de la camionașe la păpuși și până la o bucătărie de jucărie.
Ȋn unele nopți Angel îl culcă pe Jaxen iar în altele Sabastion. Amândoi pot simți când Jaxen vrea să fie luat în brațe sau când vrea să fie aruncat în joacă în aer.

Dar când vine vorba de lecțiile ce trebuie învățate de mic, există unele lucruri despre care Sabastion vrea ca el să îl învețe pe Jaxen, ca de la tată la fiu. Unul dintre ele este modul în care să facă pipi din picioare - ceva ce Sabastion face cu ajutorul unei proteze detașabile.
"De abia aștept să fiu acolo pentru copilul meu", spune Sabastion, care lucrează ca gardian la un centru de distribuție. "Cu cât corpul meu seamănă mai mult cu al lui, cu atât va înțelege mai bine."
Deși are mai puțin de 2 ani, Jaxen dă deja semne că își privește părinții prin prisma rolurilor tradiționale de gen.

"La mine caută îngrijire", spune Angel. "La tată caută să se joace cu mingea."
Familia Sparks nu are planuri în acest an pentru Ziua Tatălui. Sabastion spune că cel mai probabil va lucra duminică. Dar știe că vor exista o mulțime de oportunități de a petrece timp de calitate cu fiul lor.
Sabastion vrea ca Jaxen să călătorească în jurul lumii. El vrea să ajute la ghidarea fiului său pe calea sa până la maturitate și să se asigure că acesta nu va simți niciodată că nu găsește iubire, oriunde s-ar duce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.