miercuri, 20 iunie 2018

Barnevernet a mai răpit un copil. Un băiețel de 19 luni a fost luat de lângă mamă pe motiv că era încă "alăptat". Femeia se luptă de patru ani cu sistemul norvegian

Banevernetul din Norvegia a luat copilul unei americance. După patru ani, această mamă se luptă și acum pentru a primi dreptul de a-și crește fiul.

S-au scurs aproape patru ani de când cetățeana americană Amy Jakobsen Bjørnevåg nu și-a mai văzut fiul, Tyler, după ce i-a fost luat de lângă ea de către deja cunosctul serviciu norvegian de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, din cauza unei probleme legate de „greutate”, scrie Christian Post.

Născută în Brooklyn, New York, după ce și-a petrecut o mare parte din copilărie în New Jersey, Bjørnevåg și familia ei s-au mutat în țara scandinavă unde s-a născut tatăl ei. După ce tânăra l-a născut pe Tyler,   la vârsta de 18 ani, l-a dus  constant la controale medicale. Deși problemele cu greutatea au apărut în condițiile în care nu reușea să-l facă să mănânce alimente solide, Bjørnevåg nu a avut niciodată probleme majore cu guvernul norvegian până când Tyler a împlinit 19 luni. Pe 22 septembie 2014.

În acea zi, agenții de la Barnevernet (agenția de protecție a copilului din Norvegia) și ofițerii de poliție au venit la casa lui Bjørnevåg, în Lyngdal, și au forțat-o pe tânără și pe tatăl copilului, Kevin, să meargă într-un spital unde erau puși  la „izolare”  în timp ce copilul era examinat de un medic. Mama a fost acuzată că încă își alăptează  fiul și că nu îl hrănește cu mâncare solidă.  I s-a spus că Tyler ar trebui să cântărească 10 kilograme în loc de 9 kilograme și s-a stabilit că Tyler a are o deficiență de vitamina B12.

Ceea ce păreau la acel moment a fi probleme minore de sănătate s-a transformat într-un vârtej care a schimbat vieți. Bjørnevåga fost decăzută din drepturile părintești de către cei de la Barnevernet, deși femeia spune că agenția nu a încercat niciodată să efectueze o investigație completă și corectă pentru a vedea cum era ca mamă. De atunci s-au scurs aproape cinci ani, și lupta ei cu sistemul norvegian care pretinde că apără drepturile copiilor continuă zi de zi.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.