marți, 15 mai 2018

Rugăciuni la Ierusalim: Pastorul desemnat de Trump, Robert Jeffress, contestat de mormonul Mit Romney, fostul candidat republican la alegerile pentru președinția SUA în 2012

Cu ocazia inaugurării ambasadei Statelor Unite ale Americii la Ierusalim, o controversă apărută între pastorul baptist Robert Jeffress și Mit Romney pe platforma Twitter anunță escaladări pe teme religioase, observă publicația The Times of Israel.

Robert Jeffress, membru în consiliul consultativ al lui Donald Trump pe probleme confesionale și susținător al acestuia în timpul campaniei electorale, a fost desemnat pentru a ține rugăciunea la deschiderea ambasadei. Acesta a fost contestat de Mit Romney în urma afirmației pe care a făcut-o pe Twitter: „Creștinătatea ne-a învățat de 2000 de ani că mântuirea se face numai prin credința în Hristos”.

Provocându-l la replică, Mit Romney a scris, tot pe Twitter că pastorul Jeffress este „bigot”. Romney opinează că din spusele pastorului,  nu te poți mântui fiind evreu, căreia Jeffress îi răspunde scriind că împărtășește convingerea milioanelor de creștini evanghelici din întreaga lume.

Mit Romney, candidatul republican la alegerile pentru președinția SUA în 2012, este om de afaceri american și cel de-al 70-lea guvernator al statului Massachusetts, mandatul din 2003-2007. Romney este mormon, o altă confesiune despre care pastorul Jeffress a afirmat că nu se poate mântui.

Robert Jeffress este pastor baptist la First Baptist Church din Dallas, membru în consiliul consultativ al lui Donald Trump, iar desemnarea acestuia pentru rugăciunea de la ambasadă subliniază doctrina facțiunii teocone din cadrul Partidului Republican.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.