duminică, 13 mai 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Creștinii au o mare lucrare de făcut!

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
                   
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
                   
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                     

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
                    
             
     

Pace, 
Mihai Wurmbrand
Creștinii au o mare lucrare de făcut!Această atitudine ar trebui să fie astăzi modul cel mai potrivit de a gândi al fiecărui creștin. Domnul ne cheamă să lucrăm atât timp cât este lumină afară. Detractorii noștri încearcă să descurajeze mărturisirea publică a credinței noastre creștine. Multe personalități folosesc mass media pentru a-și arăta desconsiderarea față de credința creștină. Aceasta s-a întâmplat de-a lungul întregii istorii a creștinismului. Primii apostoli erau bătuți de autoritățile acelor vremuri, cerânduli-se să tacă. Mai aproape de vremurile noastre, liderul communist Lenin declara, "religia este opiu pentru popor." Propagandistul nazist Goebbels afirma, "National Socialismul va fi religia tuturor germanilor." Oamenii de știință au declarat, "nu ne trebuie Dumnezeu." Filozoful german Friedrich Nietzsche (care a înebunit la 44 de ani) a scris: "Credința înseamnă să nu vrei să știi ce este adevărat." Totuși, toți dușmanii creștinismului, cei mai îndârjiți atei, și-au uitat dezicerea de Dumnezeu când s-au confruntat cu greutățile vieții reale. În momentele în care au trebuit să înfrunte moartea, dintr-odată toți aceștia au început să se roage exclamând “O Doamne!”

Am vorbit cu un misionar care fusese plecat să stabilească legături cu un trib care nu mai avusese contact cu lumea civilizată. În afară de a le oferi alimente, misionarii s-au gândit să se facă plăcuți de către acești sălbatici făcându-le poze cu un aparat foto modern. Când i-a arătat fotografia uneia dintre cele patru persoane pe care le fotografiase, omul a exclamat că poate recunoaște doar trei dintre cei patru din fotografie. El a întrebat cine este cel de-al patrulea? Era chiar el dar deoarece acest sălbatic nu avusese vreodată o oglindă în față, nu avea habar cum arată! Așa sunt și acești dușmani ai creștinismului. Găsesc defecte, își bat joc de creștini dar le lipsește oglinda pentru a-și vedea propria fire păcătoasă. Oglinda este Biblia. Biblia ne învață că suntem creați după asemănarea lui Dumnezeu. Dușmanii creștinismului neavând oglinda Bibliei, încearcă să se compare cu ceea ce se întâmplă să vadă în jurul lor, așa că își închipuie că arată ca viermi evoluați sau în cel mai bun caz, ca maimuțele!

Odată, la bordul unui vas, un om se distra spunând glume antireligioase. Unul dintre pasageri l-a întrebat: "Crezi în Dumnezeu?" "Nu," a răspuns omul. "În acest caz ești chiar persoana despre care tocmai am citit." "Cum așa? Cum ai citit despre mine? Unde?" "În Psalmi. Acolo scrie că “Nebunul zice în inima lui: "Nu este Dumnezeu!". “Prin urmare, tu trebuie să fii nebunul despre care am citit!” Cruzimea ateismului este de neînchipuit. Când cineva nu crede în Dumnezeu nu există granițe în imperiul răului. Am auzit de multe ori pe acești susținători ai comunismului exclamând, “nimeni nu ne poate pedepsi pentru faptele noastre rele. Sau “noi suntem Dumnezeu!” Sau mai rău, ”noi suntem Satana!” Modul în care acești atei au torturat creștini este greu de descris. Când am relatat unele dintre aceste torturi în întâlnirile mele publice, unele mame au leșinat sau au fugit afară.

Creștinii își duc zilnic crucea în timp ce își dovedesc dragostea în via Domnului. În timpul lui Neemia munca de construire era concentarată într-un loc anume: reconstruirea zidurilor Ierusalimului. Noi, creștinii, avem mult mai multe ocazii să construim pentru gloria Împărăției Cerurilor. In timpul celui de Al II-lea Război Mondial un căpitan american a emis următoarea proclamație către toți soldații de sub comanda sa: "Dușmanul ne atacă din față și din spate. Atacă din dreapta și din stânga. Suntem complet înconjurați. Prin urmare, de data asta nu vor mai scăpa!" În același fel, cu cât forțele răului încercuiesc mai rău creștinii, cu atât sunt mai multe ocazii de mărturisire a credinței și de revărsare a luminii asupra lumii.


Dușmanii lui Neemia erau organizați precum regimurile comuniste de astăzi. Cartea lui Neemia descrie cum s-a descurcat acest conducător curajos cu“informatorii secreți” potrivnici. Când dușmanii lui Neemia au încercat să- i distragă atenția și l-au ademenit într-o capcană ca să-l omoare, netulburat, Neemia a răspuns: “Am o mare lucrare de făcut și nu pot să mă cobor; cât timp l-aș lăsa ca sa vin la voi, lucrul ar înceta. " Muncitorii israeliți care munceau din greu, lucrau în același timp și noaptea, stand de veghe pentru a-și apăra munca. Dece erau ei atât de dedicați construirii? Era datorită dragostei lor pentru pământul care le fusese dat, precum spune Biblia, de către Dumnezeu. În Evanghelia după Ioan 14:6 citim că Iisus spune, "Eu sunt calea, adevărul și viața." Așa cum evreilor din vechime li s-a dat Tărâmul Făgăduinței al Israelului, nouă creștinilor ni s-a încredințat prin credință adevărul spiritual, calea spre Ierusalimul ceresc, cunoașterea vieții veșnice. Neemia pomenește despre dușmani în cartea lui doar în trecere. Planurile acestora nu au dus la nimic. Trebuie să răspundem, precum Neemia, tuturor dușmanilor creștinismului, “nu ne putem opri din lucrarea spirituală!” Odată, într-un show tv, am avut ocazia să-i pun o întrebare Dnei. Madelyn Murray O’Hair, fondatoarea cunoscutei organizații internaționale “American Atheist” (Ateul American.) Am întrebat, “Am călătorit în toată lumea și am văzut multe spitale creștine, aziluri, orfelinate. Puteți să numiți oriunde în lume, o lucrare caritabilă ateistă?” Deși întotdeauna era spontană și vocală, Dna. O’Hair a rămas tăcută, fără cuvinte timp de mai multe minute până când moderatorul, Alan Burke, mi-a cerut să continui emisiunea. Până la urmă Dna O’Hair a căzut victimă propriilor învățături pline de ură, fiind ucisă de un confrate ateu.

Evanghelia arată că, dacă discipolii lui Iisus ar fi fost tăcuți, Dumnezeu ar fi făcut miracole, încât până și pietrele ar fi vorbit. Guvernul comunist ateu din fosta Uniune Sovietică a încercat să facă un film în care își bătea joc de creștinism. În film se arăata cum un propagandist comunist îi dă o biblie unui bețiv pentru a citi cu voce tare unei mulțimi adunate pe o stradă din Moscova. Bețivul, fiind îndemnat să citească, a început, și, pe măsură ce citea vocea lui devenea mai puternică și mai încrezătoare. Era din ce în ce mai treaz. Spre mirarea mulțimii adunate și a echipei de filmare, deodată a îngenunchiat și a strigat, “O Doamne, iartă-l pe acest sărman păcătos!” Mulți din mulțime l-au imitat și au căzut în genunchi. Până la urmă filmul a fost o mărturie atât de puternică a puterii credinței, încât comuniștii au preferat să-l retragă, decât să-l difuzeze public. Iată puterea credinței! Fie ca noi toți să ne întoarcem iar și iar la construirea Împărăției lui Dumnezeu.
Richard Wurmbrand

Vezi şi
Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Ce te face să fii un bun păstor spiritual

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.