După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 7 mai 2018

Mana de Luni: Rick Boxx 🔴 Stabilirea priorităților la locul de muncă

La începutul carierei mele, la fel ca mulți tineri, am încercat să înțeleg ce înseamnă să ai succes. Unul dintre lucrurile pe care le-am înțeles în acest proces a fost departe de orice am anticipat eu.

Prima dată când m-am întâlnit cu Gregg, acesta mi-a spus: „Rick, dacă vei lucra cu mine, trebuie să îmi cunoști prioritățile pe care le am în viață: pe primul loc e Dumnezeu, apoi familia, iar locul acesta de muncă este pe locul trei.” Eu fiind o persoană care „fugeam de Dumnezeu” timp de câțiva ani, lista cu acele priorități era total străină pentru mine. Nu îmi puteam imagina cum puteau acele priorități să îl ajute pe Gregg să conducă Banca unde lucra.

Însă, totul a devenit clar foarte curând. Înainte de a lua orice decizie majoră, Gregg întâi lua în considerare principiile lui Dumnezeu, așa cum sunt ele prezentate în Biblie. Observând modul în care lua aceste decizii, m-a ajutat și pe mine să caut înțelepciunea lui Dumnezeu și m-a încurajat să văd că dacă Îl pun pe El pe primul loc, ar putea avea un impact pozitiv asupra muncii mele, în calitate și eficiență.

Perspectiva mea asupra muncii și prioritățile mele nu s-au schimbat peste noapte, însă exemplul lui Gregg și ideile pe care mi le-a sădit în minte au avut un efect profund asupra mea. Mi-a revoluționat gândirea despre afaceri, scopul afacerii și scopul meu. În cele din urmă, toate acestea m-au condus să deschid o firmă de consultanță prin care să ajut pe alții să înțeleagă cât de important este să urmăm sfatul Domnului Isus: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33).

A-L pune pe Dumnezeu pe primul loc sună bine, dar este greu de aplicat. În primul rând, trebuie să credem că acest lucru este posibil, iar apoi să acționăm conform acestei credințe. Să fiți convinși că pe parcurs vor apărea provocări, încercându-ne aceste convingeri. Sunt momente când spunem: „Dacă Îl punem pe Dumnezeu pe primul loc, nu va merge bine”. S-ar putea să fim tentați să gândim: „Ei bine, un compromis minor nu strică. Voi lărgi un pic regulile de data aceasta, însă după asta îmi revin.”

Iată de ce citim în Biblie: „Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, ca să fiţi desăvârşiţi, întregi, şi să nu duceţi lipsă de nimic.” (Iacov 1:2-4). Când ne este încercată credința, inclusiv dorința noastră de a rămâne fideli priorităților noastre, atunci apare perseverența. Aceasta ne ajută să rămânem fideli convingerilor noastre, chiar atunci când este dificil.

Unii ar putea să spună că a-L face pe Dumnezeu prioritatea numărul unu sună bine, însă nu este foarte practic. Trăim și muncim într-un mediu competitiv, o piață necruțătoare, unde majoritatea oamenilor operează cu reguli care merg împotriva principiilor biblice. Cum putem să prosperăm în aceste circumstanțe? Trebuie să fim realiști, nu?
 
Aceste gânduri le aveam și eu când l-am întâlnit pe Gregg. Dar mi-a dovedit că greșesc. Chiar când m-am confruntat cu diferite piedici, sau când o decizie anume a fost mai dificilă, totuși a stat neclintit în principiile sale. Gregg a rămas fidel priorităților sale, așa cum mi le-a enumerat: Dumnezeu, familie, muncă. Au fost momente când a trebuit să plătească un preț, un sacrificiu necesar, dar nu a trebuit niciodată să își compromită valorile. Și nu a regretat niciodată acest mod de abordare.

Așa că întrebarea este: Pentru dumneavoastră, ce loc are Dumnezeu în cadrul priorităților de la locul de muncă?


Întrebări pentru discuții

1.     Care considerați că sunt prioritățile dumneavoastră la locul de muncă? Ați încercat vreodată să le definiți în mintea dumneavoastră sau chiar să le scrieți pe hârtie și să le revedeți periodic?

2.     Dacă și dumneavoastră, la fel ca Gregg, v-ați străduit să Îl puneți pe Dumnezeu pe primul loc în afacerea dumneavoastră, cât de ușor – sau cât de dificil – a fost să rămâneți fideli acestui angajament? Care sunt câteva dintre provocările pe care le-ați întâlnit? 

3.     Dacă nu L-ați făcut pe Dumnezeu ca fiind prioritatea dumneavoastră numărul unu la locul de muncă, știți pe altcineva care a făcut asta? Din ce ați observat, care a fost impactul unui astfel de angajament?
  
4.   De ce considerați că testarea credinței rezultă în dezvoltarea perseverenței? De ce este important acest lucru?



NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Psalmii 127:1-2; Isaia 26:3, 41:10; Matei 6:9-13, 19-21, 24-34; Filipeni 4:19.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.