După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 5 mai 2018

Cătălin Sturza 🔴 Karl Marx a avut dreptate atunci când a spus că „istoria se repetă: întâi ca tragedie, apoi ca farsă”...

...
Unde a avut, totuși, dreptate Marx? A avut dreptate atunci când a spus că „istoria se repetă: întâi ca tragedie, apoi ca farsă”. Am văzut, până în 1989, tragedia care a început în fatidica lună octombrie a anului 1917, odată cu Revoluția bolșevică din Rusia. Acum vedem farsa – când Occidentul pare că a căzut, iremediabil, sub lozincile vesele ale „totalitarismului soft” adus de marxismul cultural. Din nefericire, și farsa aceasta își are demonii ei – doi dintre ei au fost descriși în ultimele decenii de doi mari papi, Ioan Paul al II-lea și Papa Benedic al XVI-lea – „dictatura relativismului” și „cultura morții”. Și tot din nefericire, acești demoni continuă să facă victime; cele mai multe dintre ele necunoscute; foarte multe dintre ele prea mici, prea tinere și prea slabe, sau prea bătrâne și prea neputincioase pentru a mai fi pomenite fie și în statistici. Din când în când, câte o astfel de victimă micuță iese însă la lumină și intră pentru un timp sub reflectoarele opiniei publice – cum s-a întâmplat, acum câteva zile, cu un copil din Marea Britanie condamnat la moarte „cu demintate”, prin eutanasie pasivă nonvoluntară, „spre binele lui”. Și atunci lumea se trezește pentru câteva minute din comedia pe care o jucăm cu toții, plânge, se revoltă, înjură sistemul. Și apoi se întoarce să citească în New York Times despre cum „a avut dreptate” Karl Marx.
P.S.: Aud frecvent următoarea idee – când criticăm dictatura relativismului și cultura morții criticăm in corpore Occidentul, iar românii nu-și pot permite să fie anti-occidentali.
În fapt, atunci când critic bolșevismul din Rusia sovietică, eu unul nu critic Rusia și marea cultură rusă. Critic doar acea ideologie – ideologia marxistă, ateismul militant, rădăcini ale „culturii morții” pe care o vedem și în prezent extinzându-se în spațiul occidental.
Când critic nazismul din Germania lui Hitler, eu unul nu critic Germania și marea cultură germană. Critic doar acea ideologie, și emanațiile ei aberante, cum ar fi eugenia. Eugenie pe care o vedem devenind, acum, tot mai populară în Occident.
Când critic cultura morții și dictatura relativismului, despre care au vorbit pe larg Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea, și mulți alții, eu unul nu critic Occidentul. Critic doar această ideologie, care din păcate a devenit foarte populară, în special în rândul elitelor occidentale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.