Un val de controverse a generat decizia recentă a conducerii Colegiului Sfintei Cruci, din Massachusetts, de a renunța la unul din principalele sale simboluri, mascota reprezentând un cavaler cruciat, după ce au apărut voci care au susținut că aceasta aduce aminte de cruciadele medievale și astfel promovează „islamofobia”. Fiind vorba de un colegiu privat catolic, acum mulți consideră, pe bună dreptate, că dacă tot s-a renunțat la tradiționala mascotă, de ce nu, pe viitor, să fie încocuit și numele „Sfintei Cruci”, informează washingtonexaminer.com, potrivit ActiveNews.ro.
Decizia a fost luată după ce președintele Colegiului Sfintei Cruci, reverendul Philip Boroughs, a transmis, în urmă cu o lună, o scrisoare studenților, absolvenților și personalului școlii, în care arăta că imaginea unui cavaler cruciat reprezintă o amintire cu conotații negative despre ciocnirile sângeroase și violențele religioase care au avut loc în timpul Cruciadelor, în urmă cu sute de ani. Potrivit Reformei campusului, cruciada a fost votată ca simbol școlar de către studenți încă din anul 1925, înlocuind vechea mascotă, reprezentând Americanul Nativ. Mai apoi, în anul 1955, numele ziarului editat de acest colegiu a fost schimbat din „Tomahawk” în „Cruciatul”.
Unul dintre raționamentele din spatele acestei decizii, a fost, după cum a explicat Boroughs, că „Reprezentarea vizuală a unui cavaler care poartă numele de cruciat, duce cu gândul, în mod inevitabil, la realitatea războaielor religioase și a violenței cruciadelor (... ) prin urmare, în lunile următoare , colegiul va elimina treptat utilizarea tuturor imaginilor care au legătură cu cruciații.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.