sâmbătă, 13 ianuarie 2018

VIDEO: Autoritățile chineze au dinamitat una dintre cele mai mari biserici evanghelice 🔴 NY Times: „O teamă adâncă a PCC ce vede în Creștinism o amenințare la adresa autorității partidului”

În această săptămână poliția chineză a demolat una dintre cele mai mari biserici creștine din țară, utilizând buldozere și dinamită pentru a culca la pământ o clădire ce reprezenta locul de întrunire și rugăciune a peste 50,000 de creștini, scrie ActiveNews.ro.

Biserica Golden Lampstand din provincia Shanxi a fost una dintre cele două biserici creștine demolate de către autoritățile de la Beijing în ultima perioadă, parte din ceea ce unii critici au caracterizat a fi o politică la nivel național de a reglementa viața spirituală în China.   

În mandatul președintelui Xi Jinping, autoritățile chineze au distrus mai multe biserici sau doar au îndepărtat turnurile și crucile acestora, parte a unei campanii ce reflectă, ceea ce New York Times a caracterizat a fi, „o teamă adâncă a Partidului Comunist Chinez (PCC) ce vede în Creștinism, înțeles ca o filosofie occidentală, o amenințare la adresa autorității partidului”.   

Cotidianul de stat chinez, Global Times, a descris demolarea acestei biserici ca fiind parte din campania autorităților locale „de a demola clădirile construite ilegal”, citând un oficial ce a susținut că biserica a fost construită în mod „secret”, fără autorizațiile necesare, și a cărei construcție a fost „deghizată” inițial într-un depozit.   

Membri acestei biserici însă au avut însă mai multe confruntări cu autoritățile chineze, inclusiv în anul 2009, atunci când poliția a confiscat Bibliile acestora și a încarcerat o parte dintre liderii acestei comunități religioase.   

ChinaAid, o organizație non-guvernamentală americană ce monitorizează libertatea religioasă din China, a anunțat că Poliția Armată Populară, o organizație paramilitară națională, a detonat mai multe încărcături explozibile în subsolul bisericii, distrugând astfel întreaga clădire.   

„Persecuția constantă la care a fost supusă Biserica Golden Lampstand demonstrează că autoritățile chineze nu au niciun respect pentru libertatea religioasă sau drepturile omului”, a afirmat Bob Fu, fondatorul acestei comunități.   


Organizația ChinaAid a susținut că această biserică a fost construită de către un cuplu de creștini evangheliști, Wang Xiaoguang și Yang Rongli, cu ajutorul donațiilor de aproape 3 milioane de dolari venite din partea comunității creștine locale, specificând însă că biserica nu a fost înregistrată la autoritățile locale, după cum prevede legislația chineză. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.