După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 2 ianuarie 2018

✉ Scrisoare misionară: Zsolti & Estera Nagy, Peru

 „Ascultă acum, Iacove, robul Meu, Israele, pe care te-am ales!“ Aşa vorbeşte Domnul, care te-a făcut şi întocmit, şi care de la naşterea ta este sprijinul tău: „Nu te teme de nimic, robul Meu Iacov, Israelul Meu, pe care l-am ales.”

          Câte încurajări am primit în aceste două versete:*te-am ales, *Domnul te-a făcut și întocmit, *Domnul este sprijinul tău, *Nu te teme de nimic! În astfel vremuri în care vin încercări și momente grele, vin probleme, boli și necazuri, aceste cuvinte sunt un loc de refugiu, o mângâiere blândă a Tatălui ceresc, care ne știe pe toți așa cum suntem. De multe ori am simțit și am văzut în această perioadă că El este de partea noastră. Cum El schimbă imposibilul în posibil, cum El dă toate obstacolele la o parte, pentru ca să ne reamintească mereu că El este un Dumnezeu atotputernic și cum ne permite să trecem uneori prin “valea umbrei morții” ca să vedem că și acolo El este cu noi si ne poartă în mâna Sa cea biruitoare. Ce Dumnezeu minunat avem!

          Iubiți frați și prieteni, vrem să vă informăm despre felul în care Dumnezeu a lucrat în viețiile noastre în ultima perioadă și tot ce dorim să scoatem în evidență este măreția și bunătatea Lui. Pentru tot ce suntem și tot ce face El în noi și prin noi, a Lui să fie slava în vecii vecilor.

          De când am ajuns în Peru, preocuparea noastră principală sunt documentele pentru viză. Am depus toate hârtiile necesare pentru a începe procedura și am pus totul în mâna Domnului. Săptămâna trecută ne-au anunțat că pasul următor este să plătim niște taxe fără de care documentele noastre nu vor avansa mai departe. Ieri am fost la bancă să depunem banii pentru taxele necesare, care spre surprinderea noastră de data aceasta au fost exagerat de mari față de cum ne așteptam să fie. Următorul pas este să mergem la Interpol. Posibil mâine dimineață vom face aceasta,
deci rugați-vă ca totul să fie bine și să primim cât mai repede viza și carnetul de rezidență.

          Segadores are o lucrare cu copii în Pariachi, o zonă foarte săracă și periculoasă a Limei, unde, în fiecare sâmbătă câteva surori predau lecții biblice pentru copiii din zonă. De obicei vin 30-40 de copii în fiecare sâmbătă, pentru a asculta cuvântul lui Dumnezeu. Înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului am avut posibilitatea să mergem și noi la serbarea de încheiere a anului, să ajutăm pe surorile care se implică în această lucrare. Cu ocazia sărbătorii nașterii Domnului am organizat și o ciocolatada pentru copii și pentru părinții lor. Cei prezenți au primit o bucată de paneton(cozonac) și un pahar cu lapte cald cu ciocolată. Cu această ocazie, spre bucuria noastră, s-au adunat peste o sută de copii împreună cu mamele lor. Amalia a avut o lecție biblică pentru copiii care au venit. Cu toate că unii au venit doar pentru ciocolatada, măcar au putut auzi și evanghelia și mesajul sărbătorii nașterii Domnului. Dumnezeu să lucreze în inimile lor.

          Înainte de Crăciun am fost plecați câteva zile în junglă, într-o comunitate de Asháninka, numită Aoti. Acolo avem două surori necăsătorite care lucrează ca misionari între Ashaninka de mai mult de zece ani. La ora actuală acolo există o biserică, dar încă au nevoie de învățători pregătiți. Sora Tonia a avut de turnat podeaua din beton la biserică și împreună cu familia Acatrinei ne-am dus să dăm o mână de ajutor. Biserica are o suprafață de 152 metri mătrați. La ora actuală are doar pereții și acoperișul. Am turnat beton pe jos și am reușit să tencuim doi pereți. Restul rămâne pentru anul viitor. A fost un timp binecuvântat, timp în care am mai învățat despre tribul Ashaninka, modul lor de gândire, stilul lor de viață și am putut să vedem viața lor mai de aproape. Tot în acest timp am mai vizitat două comunități Ashaninka. În prima comunitate, Meritori, am dus cadouri de Crăciun și o bucățică de panetone la toți copii. Dumnezeu a pus pe inima  unor surori să cumpere cadouri și să le trimită copiilor din Meritori. S-au bucurat foarte mult, și din nou am avut ocazia să prezentăm dragostea lui Dumnezeu față de ei. A doua comunitate se numește Chiontaquiari, unde la fel, am dus cadouri, haine pentru copii și pentru adulți și toți cei prezenți au avut parte și de o lecție biblică în limba Ashaninka, printr-un lucrător nativ care ne-a însoțit. La sfârșitul acestui eveniment am avut ciocolatada, activitate la care au participat toți cei care au ascultat cuvântul lui Dumnezeu, inclusiv șeful de trib cu familia lui. 
Dumnezeu să lucreze în inimile lor, ca tot ce au auzit și vor mai auzi să fie spre mântuirea sufletelor lor.

          Noi acum ne aflăm din nou în Lima și așteptăm să avansăm cu procesul pentru viză. În acest timp ajutăm la birou cu tot ce putem și încercăm să legăm relații cu oamenii de aici, împărtășind chemarea și viziunea noastră. Chemarea noastră este să-L prezentăm pe Dumnezeu unde avem posibilitatea: la magazin, la bancă, la agenția de transport, la taximetriști și  oriunde Domnul ne deschide uși. 

 
Motive de rugăciune:
*rugați-vă să fim tot timpul gata să vorbim despre credința noastră și despre ce a făcut Dumnezeu pentru noi și pentru întreaga omenire. Rugați-vă să fim curajoși și îndrăzneți.
*rugați-vă pentru ca să primim cât mai repede viza, și ca Domnul să dea la o parte orice obstacol.
*rugați-vă pentru sănătatea noastră. Estera se simte rău în ultima vreme, cu dureri de cap, de burta, iar eu în continuare am dureri de spate. Dacă El vrea, poate să ne vindece de tot.
*rugați-vă pentru lucrarea din Pariachi și pentru cumunitățile Meritori și Chiontaquiari, ca Dumnezeu să fie cunoscut printre acești copii și printre părinții lor.
*rugați-vă și pentru nevoile materiale.

 
          În încheiere vrem să vă mulțumim tuturor, mai ales celor care ne mai scrieți. Un gând frumos, un verset, un salut, toate acestea pot fi o încurajare cum nici nu vă imaginați. Mulțumim că ne sunteți alături, ne încurajați și ne purtați în rugăciune. Mulțumim și celor care din puținul lor s-au hotarât să ne susțină ca lucrarea lui Dumnezeu să înainteze și în jungla peruană. Sunteți pentru noi o încurajare. Fiți binecuvântați din plin de Tatăl nostru.
 
Mâna cea bună a Dumnezeului nostru să fie peste noi toți!
 
Cu dragoste frățească,
                   Zsolti & Estera
Nagy

Zsolt Nagy este membru în Biserica Creştină după Evanghelie de limbă maghiară din Crașna, judeţul Sălaj. În perioada anilor 2009-2011 a studiat la o şcoală biblică de doi ani din Zalău, apoi a absolvit Școala de misiune transculturală Kairos din Suceava. În anul 2015, călătoreşte pe termen scurt în Peru. Urmând chemarea primită, din anul 2016 se dedică pe termen lung, alături de familia Acatrinei, în lucrarea de plantare de biserici în tribul Ashaninka, din jungla Peruană.

  Contact:
  tel: 0752145116
 email: 
nzsolty_22@yahoo.com
  Pentru susţinerea financiară este deschis următorul cont:
RO83BRDE320SV20936253200

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.