De ce nu merg la vot

Ca jurnalist, am mers la vot după 1989, și pentru a-mi îndemna cititorii să meargă la vot. De data asta îi îndemn să facă doar ceea ce le impune conștiința de cetățean. Mie conștiința îmi impune ca întîia oară în viața mea de cetățean să nu merg la vot. Și nu pentru că aș avea alte treburi sau pentru că mi-ar fi lene să merg. Nu.

Nu merg la vot ca o modalitate de a da cu tifla celui de-al doilea tur. Sau cum ar spune politologii de la SNSPA, o modalitate de a boicota al doilea tur.

Nouă, cetățenilor, ne stau la îndemînă nu doar votul pentru o anume persoană sau un anume partid, ci și posibilitatea de a ne exprima poziția politică prin boicotarea votului.

Mergînd la vot, ne exprimăm o opțiune politică. Votăm pe X și prin asta, îl respingem pe Y. Boicotînd votul, cum voi face eu duminică, 24 noiembrie 2019, ne exprimăm o opțiune politică. Opțiunea de a refuza atît pe cei doi candidați, cît și farsa care sînt alegerile prezidențiale de anul acesta.

luni, 8 ianuarie 2018

Samy Tuțac 🔴 Dacă continuăm să tăcem în fața corectitudinii politice, Dumnezeu ne va cere socoteală...

Nu pot să înțeleg de ce tăcem în fața unor decizii stupide ale unui organism cu apucături și ideologie nazi-comunistă. Doar câteva reacții în favoarea renumitului neurochirurg Leon Dănăilă amendat de noua miliție a gândirii. Sancționarea de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a senatorului Dr. Leon Dănăilă și tăcerea vinovată a creștinilor mi-au adus aminte de cuvintele pastorului protestant Martin Niemöller, un activist care s-a opus nazismului.

Vorbind despre acțiunile naziștilor asupra diferitelor segmente ale societății, pastorul a spus: "Mai întâi au venit după evrei. Nu le-am luat apărarea, pentru că nu eram evreu. Apoi au venit după comuniști. Nu le-am luat apărarea, pentru că nu eram comunist. Apoi au venit după sindicaliști. Nu le-am luat apărarea, pentru că nu eram sindicalist. Apoi au venit după catolici. Nu le-am luat apărarea, pentru că eram protestant. Apoi au venit după mine… Și nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea!"

Oare nu mai avem dreptul la opinie în România? Oare libertatea cuvântului și libertatea de conștiință sunt interzise? Vreau să afirm cu toată convingerea că și eu "sunt de la țară" și împărtășesc fără rezerve declarația domnului senator Dănăilă: "Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu așa am învățat, eu sunt de la țară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit așa ceva. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziționeze pe alte căi. Să-i învețe să devină tot așa. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate să priceapă. Nu, una e femeie, ălalalt e bărbat. Asta nu pricep. Îmbracă-i pe amândoi bărbați. Îți plac bărbații? Poftim! Sodoma și Gomora. Doamne ferește! E un regres, totuși, al speciei umane."

Este vremea să o spunem răspicat și fără ocolișuri că adevărații luptători pentru drepturile omului sunt cei care luptă pentru familie, dreptul la viață și la normalitate. Familia, nașterea și creșterea copiilor trebuie să ocupe locul principal pe agenda unei națiuni. Oricât de importante sunt finanțele, autostrăzile sau anticorupția, tema familiei este mult mai importantă. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării poate sancționa pe cine vrea, dar nu poate schimba adevărul. Și adevărul este că numai familiile heterosexuale pot avea copii, ceilalți pot face rost doar pe alte căi, nu pe calea normală.

Dacă continuăm să tăcem în fața corectitudinii politice, dacă acceptăm ca o minoritate gălăgioasă și cu apucături dictatoriale să ne redefinească cele mai importante valori, Dumnezeu ne va cere socoteală.
Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.