joi, 11 ianuarie 2018

Adevărul.ro: Pe românul Marcel Şaitiş, misionar penticostal în Madagascar, nu l-au speriat nici mizeria, nici sărăcia, nici băştinaşii care cred în vraci, blesteme şi incantaţii...


FOTO VIDEO Cum arată, în realitate, Madagascarul, insula unde a fugit Mazăre: „Oamenii cred în vrăjitoare, se închină la pietre“

Românul Marcel Şaitiş, misionar penticostal în insula africană unde s-a refugiat fostul primar al Constanţei, spune că localnicii au probleme mult mai grave, precum sărăcia cruntă sau ciuma pneumonică, decât să urmărească subiectul unui corupt fugit de justiţia din România.

Românul Marcel Şaitiş (44 de ani) locuieşte de apeoape cinci ani în Madagascar împreună cu soţia Ioana şi cu cei trei copii ai lor, fiind preot misionar. Şi-a adus familia în insula africană după o primă vizită, de recunoaştere, pe care a făcut-o singur. Nu l-au speriat nici mizeria, nici sărăcia, nici băştinaşii care cred în vraci, blesteme şi incantaţii.   

Alături de familie, preotul de religie penticostală a început să propovăduiască învăţăturile lui Iisus printre băştinaşii care încă se închină la pietre, la copaci şi unde pericolul se află la tot pasul. Din 2013, cei cinci membri ai familiei locuiesc într-un oraş situat la 200 de kilometri de capitala Antananarivo. „Am încercat să ne acomodăm, deşi copiii săraci ne pândeau pe sub poartă. Pe aceşti copii i-am ajutat cu hrană şi îi susţinem la şcoală. Despre peisajul idilic ce să spun? Vecinii au un palmier în curte, dar pe lângă copac este multă mizerie“, spune Şaitiş. 

Malgaşii cred în vrăjitorie şi spirite 

Citeste mai mult: adev.ro/p28m81

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.