luni, 11 decembrie 2017

Transgenderismul câștigă teren și în Republica Moldova: Recent, un transsexual a obligat, prin judecată, oficiul stării civile să-i schimbe sexul și prenumele din actele de identitate...

S-a născut bărbat, dar a decis că vrea să fie femeie. Vorbim despre un caz mai puțin obișnuit pentru Republica Moldova, relatează Publika.md. Un bărbat, care are deja exteriorul unei femei, a fost diagnosticat de medicul psihiatru ca transsexual.
În aceste condiţii, el a obligat, prin judecată, oficiul stării civile să-i schimbe sexul și prenumele din actele de identitate. În instanţă, bărbatul s-a adresat, după ce în 2015 funcţionarii nu i-au dat curs solicitării.
În judecată, victima a câştigat dosarul.
"Persoana care dorește să-și schimbe sexul și implicit de regulă și numele trebuie să aducă o concluzie medicală, psihiatrică și cu concluzia transgender, care arată că sexul lui nu corespunde cu cel indicat în acte", a declarat avocatul Vitalie Postolache.
Primul caz de acest fel a avut loc, în Republica Moldova, acum cinci ani. Chiar dacă legislația națională nu permitea schimbarea actelor de identitate de persoanele transgen, instanţa i-a dat câştig de cauză, făcând referire la normele internaţionale. Biserica este reticentă față de astfel de acţiuni.
"Nu aș vrea să spun că biserica se opune, dar chiar bunul simț se opune ca să-ți schimbi sexul. Chestia cu mila că uite sărmanii de ei se simt ca într-o închisoare în propriul lor corp este deci o prostie. Această milă nu este bună", a spus preotul Serghei Mahnovschi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.