După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Marius Cruceru 🔴 ”Tradiția” – un cuvînt crucificat în mediul evanghelic. Să îl re-înviem! ( Mai multe detalii, la Biserica Providența Oradea și Biserica Iris Cluj-Napoca)

Tradiția? Ce înseamnă acest termen pentru noi evanghelicii?
Pomeni, găina aruncată peste groapă la mort, bradul de la nuntă sau înmormîntare, prapuri, liturghie de neînțeles, obiceiuri strămoșești, care nu se regăsesc în Scripturi. Aceasta este tradiția. Și este, se înțelege, asociată neapărat cu bisericile tradiționale/tradiționaliste, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă.
Aud adesea:
Noi nu sîntem ca ei, frate! Noi nu sîntem cu tradițiile, noi sîntem cu Sola Scriptura!!!
Serios? Atunci de ce DE FIECARE DATĂ vă plecați la amvon cînd ajungeți acolo, de ce nu veniți la amvon făcînd flick-flack-uri sau șpagatul? De ce nu dați Cina Domnului cu Coca-Cola și cu biscuiți Poieni sau cu pălincă, dacă sînteți din Sălaj?
Orice comportament public care presupune previzibilitate și sens realizat comunitar presupune o minimă tradiție
Din păcate tradiția a devenit pentru noi un antonim pentru Sola Scriptura.
Nu este deloc așa. Cred că acest termen ar trebui răscumpărat și ar trebui să ne revizuim practicile în conformitate cu această răscumpărare terminologică.
Dacă ne uităm în sfintele Scripturi, Apostolul folosește un termen grecesc, paradosis, pe care primii traducători latini și apoi Ieronim l-a echivalat definitiv prin traditio, un termen care aceasta înseamnă: învățături, doctrine și reglementări etice și orînduiri privitoare laethos, acestea toate fiind transmise din generație în generație.
Continuarea pe www.mariuscruceru.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.