După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 4 octombrie 2017

Bisericile din Las Vegas s-au unit pentru a ajuta victimele masacrului

Las Vegas trece prin momente întunecate, însă bisericile din oraș și-au exprimat dorința de a fi alături de persoanele afectate în urma celui mai mortal masacru din istoria modernă a Statelor Unite.
„Există un spirit al Împărăției în ceea ce privește colaborarea dintre biserici” a spus Vance Pittman, pastorul senior al bisericii Hope Church. „Suntem toți implicați cu inima”.
Pastorul senior Paul Marc Goulet, de la Biserica Internațională din Las Vegas, a spus că „este frumos să vezi bisercile cum răspund în unitate”.„Nu contează denominațiunea celor care aduc mâncare sau merg la spital să ajute. Toți sunt implicați și simt împreună această durere”, a spus el pentru CBN News.
Goulet și pastorul asociat Pasqual Urrabazo, au participat luni dimineața la o întâlnire cu pastorii din tot orașul pentru a discuta cum pot ajuta victimele tragediei. Ei își coordonează eforturile împreună cu poliția din Las Vegas și consiliul municipal. Bisericile din zonă au mai colaborat cu autoritățile, astfel încât relațiile existau încă dinainte, au spus cei doi.
„Suntem obișnuiți să colaborăm cu alte biserici, cu poliția și consiliul local. Acest lucru este un miracol”, a spus Goulet.
Bisericile din Las Vegas au trimis echipe de pastori și voluntari să se întâlnească cu victimele și cu familiile lor, atât în spitale, cât și la Centrul Thomas și Mack, unde autoritățile au transportat mulți participanți la concert după masacru. Scopul lor este să ofere rugăciune și alte nevoi practice, precum gustări și apă. Multe biserici oferă, de asemenea, servicii de transport pentru participanții la concert din afara orașului care au ratat zborurile spre casă.
Bisericile au încurajat membrii să doneze sânge, iar rezultatele de luni au fost uluitoare, deoarece băncilor de sânge le-au fost imposibil să țină pasul cu donatorii, care au fost mult mai mulți decât s-au așteptat. Până la sfârșitul zilei, unele bănci de sânge au rugat personale care așteptau la coadă să doneze să se întoarcă în cursul săptămânii. Pastorii au spus că membrii bisericii au așteaptat și 4 ore pentru a putea dona.
Cel puțin două biserici, Biserica Hope și Biserica Shadow Hills, lucrează împreună cu băncile locale de sânge, oferindu-le facilități.
În plus, majoritatea bisericilor au organizat seri de rugăciune pentru victimele masacrului.
Biserica Centrală din Henderson a deschis o linie telefonică de rugăciune pentru public și Biserica Internațională mobilizează o linie de consiliere pentru cei afectați de atac.
„Trauma este foarte mare", a spus Goulet. „Sunt 59 de persoane ucise și peste 500 sunt acum în spital, rănite. Mai sunt mii de persoane care sunt afectate emoțional". Goulet a spus că un cazino a sunat și a cerut consilieri pentru angajații săi. Pittman a spus că biserica sa a trimis și consilieri la Mandalay Bay Resort și Casino, la cererea sa.
Pastorul senior Michael Rochelle al Bisericii Shadow Hills, a spus că un număr mare de studenți care făceau parte din congregație au participat la festivalul de muzică country duminică seară. „Știm oameni cărora le-au murit prietenii chiar lângă ei", a spus Rochelle. El a spus că astfel de pierderi sunt o traumă majoră iar această „călătorie” este necunoscută atât pentru el, cât și pentru mulți alții. „Nu știu cum să treci prin așa ceva. Este dureros” a spus el.
Pittman a descris Las Vegas ca fiind „un oraș incredibil de pierdut”, dar a spus că este încurajat să vadă cum lucrează Dumnezeu. „Mulți oameni pun întrebarea: Unde este Dumnezeu în toate acestea?”, a spus el. Acesta intenționează să vorbească direct despre atac în predica de duminică pentru a aduce o perspectivă biblică asupra tragediei. „Las Vegas este cunoscut sub numele de „Orașul păcatelor”, dar unde este păcat, este har și mai mult”, a spus el.
Sursă: CBN News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.