După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 31 august 2017

✉ Scrisoare misionară: Zsolti & Estera Nagy

Dragii noștri,
 

          După o perioadă destul de lungă de “tăcere”, vă scriem din nou, să vă informăm despre felul în care Dumnezeu a lucrat și lucrează în viețile noastre. De la ultima mea scrisoare de informare au mai apărut anumite schimbări despre care doresc să vă informez, în special pe cei care mă purtați în rugăciune. Pe data de 17 Iunie 2017, prin harul Domnului, m-am căsătorit cu Estera Abiculesei din Pașcani. Deja înainte să ne căsătorim, și cu atât mai mult după, ne-am rugat ca Dumnezeu să ne deschidă uși pentru misiune pe termen lung. Dorința noastră, a amândurora, a fost și este în continuare, să-L slujim pe Dumnezeul nostru în misiune, acolo unde El încă nu este cunoscut. Estera a fost anul trecut în misiune pe termen scurt în Myanmar și acum ne pregătim împreună să răspundem chemării lui Dumnezeu și să plecăm în Peru. Mai mulți frați ne-au întrebat după nuntă dacă mai dorim să plecăm în misiune sau nu. Eu am  amânat răspunsul, nu din cauza că nu doream să plecăm, ci pentru că așteptam un răspuns clar atât din partea lui Dumnezeu, cât și din partea școlii de misiune din Columbia. La ora actuală încă așteptăm răpuns din partea școlii New Tribes, de aceea vă rugăm să vă uniți în rugăciune cu noi pentru acest lucru.

          Fiind deja pe câmpul de misiune pentru un timp mai lung, am înteles cât de mare nevoie este de o pregătire bună, atât teoretică, cât și practică, pentru a putea vesti cuvântul lui Dumnezeu cu eficiență. La această școală, din Columbia, avem posibilitate de a participa la cursuri specifice misiunii transculturale pentru triburi animiste. Cei care predau aceste cursuri sunt foști, sau încă activi, misionari în triburi animiste; frați cu mulți ani de experiență de la care avem mult de învățat. De multe ori m-am întâlnit cu întrebarea: de ce este nevoie de o școală de misiune ca să poți predica evanghelia? Acești frați din experiența lor ne pot povesti mai multe, ceea ce ne va ușura lucrarea. Este greu pentru triburile animiste să înțeleagă ce înseamnă salvarea în Hristos, dacă ele nici măcar idee nu au ce înseamnă Dumnezeu. Metoda de evanghelizare binecunoscută în România, acolo nu funcționează. Oamenii trebuie să înțeleagă cine este Dumnezeu, cum a creat lumea, cum a intrat păcatul în lume, ce înseamnă păcat, care este soluția lui Dumnezeu pentru păcat, cum se poate ajunge în cer, ce înseamnă să trăiești pentru Dumnezeu, etc. Toate aceste lucruri sunt străine pentru ei și necesită timp și multă înțelepciune pentru a le putea explica eficient.

          În al doilea rând, vorbim de diferențele mari de cultură. Multe lucruri ce la noi sunt normale sau obișnuite, la ei pot fi ofensive, o jignire sau lipsă de respect. Fără să vrem, putem să facem niște greșeli mari care să aibă ca rezultat ieșirea noastră din tribul respectiv. Trebuie să fim foarte sensibili și atenți la toate detaliile. Participând la aceste cursuri putem să evităm multe greșeli și putem să fim mai eficienți învățând din greșelile sau experientele altora, care au trecut deja pe acolo acum mulți ani. Acesta este un motiv pentru care ne rugăm: să putem începe această școală de misiune în ianuarie 2018.

          În ce privește planurile noastre pentru viitorul mai apropiat,  ca familie ne rugăm și ne pregătim să plecăm în Peru, cu ajutorul Domnului, încă din octombrie. Perioada aceasta (octombrie-ianuarie) este perioadă de ploaie în junglă, când toți misionarii se retrag de pe câmpul de misiune din cauza ploilor abundente, iar noi dorim să profităm de această perioadă pentru a avansa cu limba spaniolă, cu atât mai mult cu cât cursurile în Columbia vor fi tot în spaniolă. Încă nu am primit răspuns clar din partea școlii, dar ne rugăm în continuare, și ne încredințăm  în brațul Domnului, știind că lucrarea este a Lui, și noi vrem să facem ce vrea El de la noi. Dacă el ne deschide uși spre Columbia, atunci următorii doi ani dorim să-i dedicăm pentru această școală de misiune, pregătindu-ne pentru lucrarea de plantare de biserici în tribul Asháninka. Rugați-vă ca Dumnezeu să ne clarifice planul Lui în ce privește această școală de misiune, să ne dea înțelepciune în tot ce ne stă în față, și putere de a rămâne în dependență și în ascultare de EL, chiar dacă dă toate planurile noastre peste cap.

          Eu (Zsolti), până pe 17 August, am lucrat la o firmă din Crasna pentru a nu fi o povară nimănui, dar acum am înțeles că trebuie să ne dedicăm timpul rămas pentru a ne pregăti de plecare. Așadar, începând din 8 August, mi-am dat demisia, pentru aceasta. Nu știm exact ziua când vom pleca, dar vrem să fim gata, ca atunci când EL ne deschide uși, să putem pleca. Atât timp cât suntem acasă, dorim să ne implicăm în continuare în lucrare în biserica locală, și în aceași timp să vizităm și alte biserici, și să motivăm frații pentru misiune.

-Rugați-vă ca Domnul să ne folosească în lucrare, și să ne dea înainte de toate smerenie și mai multă dragoste pentru El și pentru cei pierduți. Rugați-vă în special pentru tribul Asháninka și pentru ca Domnul să mai scoată lucrători. Nevoia de lucrători este foarte mare. Mai sunt multe zone neacoperite si triburi fără misionari.
-Rugați-vă ca El să ne deschidă uși spre Peru, și dacă e voia Lui și spre Columbia, și să se îngrijească de tot ce înseamnă plecarea noastră.
-Rugați-vă să putem găsi bilete de avion ieftine. Cum acuma suntem doi, și biletele vor fi mai scumpe.  
-Pentru suportul financiar necesar.

          Dorim să mulțumim tuturor celor ce ne-ați fost și ne sunteți alături în rugăciune. Mulțumim pentru încurajările primite și pentru dragostea dumneavoastră pentru noi. Mulțumim și celor care au stat și stau în post și în rugăciune pentru noi, și nu în ultimul rând și celor care, din puținul lor, s-au hotărât să ne susțină și să ne sprijine în această chemare. Dumnezeul nostru să vă binecuvinteze și să vă răsplătească însutit pentru dragostea și osteneala dumneavoastă.
 
Cu dragoste frățească,
                Zsolti & Estera Nagy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.