marți, 1 august 2017

Adevărul.ro: Nicuşor Dan, despre modificarea Constituţiei pe tema familiei: Nu se încalcă drepturi. CEDO a spus că un stat nu încalcă drepturi dacă nu recunoaşte căsătoria cuplurilor de acelaşi sex


Nicuşor Dan spune, într-un interviu la Adevărul LIve, că modificarea Constituţiei în sensul dorit de familia tradiţională n-ar fi un pas în spate din perspectiva drepturilor omului, invocând o decizie CEDO. Nicuşor Dan va candida din nou pentru funcţia de preşedinte al USR numai dacă partidul va decide să nu se poziţioneze la referendumul pe tema familiei. Altfel, ar însemna că una a promis în campania, iar alta face după ce a ajuns în Parlament.

Adevărul Live: Sunteţi preşedinte demisionar al USR, pe cale să vă întoarceţi? 


Nicuşor Dan: Dincolo de persoana mea, acum este o dezbatere care se va finaliza cu un referendum intern, săptămâna viitoare. Partidul va decide atunci dacă va deveni unul progresist sau unul umbrelă .

Adversarii din partid spun că puneţi problema: „ori eu, ori partidul“.  


Este un referendum la care oamenii sunt chemaţi să răspundă la întrebarea dacă sunt pro sau contra Coaliţiei pentru Familie sau  dacă respectă pluralitatea de opinii din cadrul USR. Bineînţeles că prin faptul că eu mi-am anunţat reîntoarcerea dacă partidul nu se poziţionează, îi poate influenţa pe unii.

Tocmai de asta sunteţi acuzat, că-i şantajaţi emoţional pe unii membri de partid. 


Dezbaterea asta nu eu am creat-o. E absurd să acuzi pe cineva de şantaj când el decide ce vrea să facă cu viaţa lui. Pentru mine asta este soluţia: continui sau nu într-un partid în ale cărui valori nu mă mai regăsesc.

Citeste mai mult: adev.ro/oty32i

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.