duminică, 9 iulie 2017

Un părinte canadian de sex nedeterminat se luptă să oblige autorităţile să-i recunoască copilul drept primul bebeluş din lume cu sex necunoscut

În noiembrie 2016, Kori Doty a născut bebeluşul Searyl Atli acasă la un prieten. Doty este o persoană transgender non-binară (care nu se identifică cu niciunul din cele două sexe biologice) şi preferă să i te adresezi cu pronumele „they” („ei/ele”), scrie Stiripentruviata.ro. În lumina acestei viziuni despre viaţă, vrea ca şi bebeluşul său să nu aibă un sex anume alocat de la naştere. În acest scop, se luptă să obţină un certificat de naştere care să nu menţioneze sexul biologic al copilului, ci să aibă menţiunea „Unknown” la rubrica respectivă. Bebelușul va fi crescut „fără sex”, până la momentul în care va fi suficient de mare încât să decidă singur dacă vrea să aparțină unui sex sau nu.

Kori a reuşit să obţină acest lucru în cazul cardului de sănătate al copilului, dar autorităţile locale care emit certificate de stare civilă au refuzat cererea referitoare la certificatul de naştere. Kori Doty mai face demersuri şi pentru a i se omite menţionarea sexului biologic de pe propriul său certificat de naştere şi este convins(ă) că pe viitor sexul persoanei nu va mai fi menţionat pe nici un document, nici măcar pe paşapoarte.
Surse: CBC.caThe SunDigi24

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.