vineri, 21 iulie 2017

Tribuna.ro: Familia are zile. De ce să i le luăm la numărat?

Deşi locuieşte, nu din Evul Mediu cum se încăpăţânează să repete neştiutorii cu negru-n suflete şi-n cerul gurii, ci de vreo două milenii pe aceste plaiuri, familia a dat ochii cu răspântia. Traversează vremuri înnorate, vremuri cu talazuri de suduieli, viscere scăpate din lesă, grohotiş de vorbe, restrişti fără seamăn şi cuvinte pline de pietriş. Nu mai e lăsată să fie cum o ştiam, firească, normală, alcătuită din Icoană, Mamă, Tată, Copii, Bunică, Bunic, poate chiar şi Străbunici în cazuri fericite.

Şi Dumnezeu e (iz)gonit, văd, de la căpătâiul ei. Familia a nimerit în dinastia urii. O armată de europeanoizi e gata să-ţi sară la beregată, dacă o mai vrei aşa. Numită "tradiţională", familia e asociată cu înapoierea, cu oamenii peşterilor, cu indivizi incapabili să vadă rostul sau măcar sensul familiei în care mama musai să aibă barbă şi păr pe piept în loc de sâni. Disputa invocă drepturi. Adică de ce să nu aibă şi anormalii dreptul lor. Cu toate că dreptul ăsta îl au de mult. Cam de pe vremea când banul a început să curgă, împopoţonând astfel de apucături. Ori banul ştiţi doar că e ochiul dracului, nu?
Mari desenatori de hărţi, Bruxelles-ul şi Washington-ul ne arată nouă calea cea dreaptă. Făclia menită să facă ţăndări bezna înapoiaţilor din peşteri e dreptul. De ce să se mai ascundă îndărătul perdelelor când pot să-şi exhibe pornirile în pieţe şi parcuri? Vor şi ei să-şi rezeme mustăţile, cu ţucălat, în sală la film, dă-o naibii de fereală. Ăsta-i motorul care le alimentează devierea. Deşi de ceilalţi s-au delimitat singuri, voit şi asumat, anormalii vor acum drepturi ca şi ... ceilalţi! Afurisitul popilor a devenit noua înjurătură. Scrâşnetele mârâite împotriva Credinţei suprimă logica, strivesc bunul simţ, mototolesc tot ce ne-au învăţat părinţii şi bunicii. Ce uită anormalii e că sunt, până şi ei, creaţia familiei formată din mamă şi tată. Inclusiv LGBT-iştii  cocoţaţi pe culmile tupeului şi pe neobrăzarea nerăbdării.
Continuarea pe www.tribuna.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.