După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 3 iulie 2017

✉ Scrisoare misionară: Daniel și Saroja Olteanu, India

Lucrarea de ucenicie

Pace!
          Multe s-au întâmplat în ultimele două săptămâni. Şi doresc să vă împărtăşesc câteva dintre ele ca să ne sprijiniţi în rugăciune. Săptămâna trecută am fost în vizită la noua familie care s-a căsătorit în adunarea noastră: Puja şi Sanu. Rugaţi-vă ca această familie să se apropie de Dumnezeu. Ei par a fi slabi în credinţă. De asemenea săptămâna trecută două surori şi un frate au plecat la o şcoală biblică din Calcuta. Ei ar urma să studieze trei ani de zile în această şcoală. Rugaţi-vă pentru statornicie deoarece în special surorile nu se simt înclinate să rămână la această şcoală. Cu o săptămână mai înainte de asemenea Bishojit şi Jaianta au plecat la o alta şcoală biblică din Bengalor. Bishojit ne-a sunat având cam aceeaşi problemă de statornicie ca surorile care au plecat în Calcuta.
          Trimiterea tinerilor la şcoli biblice este o parte a viziunii noastre de ucenicizare a noilor creştini. Noi înşine am avut parte de o astfel de pregătire în vestirea Evangheliei în sate, de studiu biblic în adunări şi la şcoli biblice, de slujire a celor nevoiaşi. Dumnezeu ne-a modelat şi pe noi prin acest proces. Rugaţi-vă ca să rămânem în mâinile Olarului, să fim vasele Lui de preţ care modelează lutul Lui.
          Alte informatii despre ucenicii noştri puteţi găsi mai jos.
          Domnul să ne ajute să putem continua pe calea uceniciei, ca să fim mlădiţe roditoare în Domnul Isus.
Daniel
 
Pentru a citi scrisoarea completă legată de lucrarea de ucenicie, vă rugăm click aici
-------------------------------------------------------------------

Lucrarea din Jalpaiguri

 
          Dumnezeu ne-a adus în acest loc prin fratele Raikut, pe vremea când predam la şcoala biblică împreună. El era un frate din tribul rajbangshi, din familia lor regală. Acesta s-a întâmplat în anul 2006 imdeiat după căsătoria mea cu Saroja. Tocmai îl luasem pe Ashish în grijă şi ne pregăteam să luăm şi alţi copii. Lucrurile nu erau aşa de uşoare pentru că noi eram o familie nou întemeiată care avea de întâmpinat multe provocări: noi eram din culturi diferite, eram amândoi într-un mediu nou, unde nu ştiam limba (bengali), aveam cu noi de curând un copil poznaş, şi eu făceam naveta zilnic la şcoala biblică din Siliguri.
          Fratele Raikut ne-a condus la rudele şi la cunoscuţii lui din Jalpaiguri. De la el am primit primele lecţii de bengaleză, ne-a introdus în cultura locală şi cu el am întocmit documentaţia pentru organizaţia neguvernamentală care o avem ca umbrelă. Printre primii botezaţi s-a numărat prietenul lui Raikut numit Poltu. Ne strângeam în două locuri: la casa închiriată unde stăteam şi la o casă de adunare închiriată. Poltu s-a rătăcit de la credință pe panta unei depresii cronice. Organizația neguvernamentală încă mai există. Însă fratele Raikut a murit de cancer. La început eram foarte puțini în adunare. Copii veneau la școala duminicală. Oamenii din sat veneau dacă le dădeam de mâncare sau daruri. Eu scriam tractate și un frate bengalez numit Chironjib le traducea în bengaleză. Tractatele le împărțeam la festivalele de închinare la idoli, spitale, judecătorii și  pe stradă

 
Daniel
 
Pentru a citi scrisoarea completă, legată de lucrarea din Jalpaiguri, vă rugăm click aici.

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.