joi, 13 iulie 2017

George Alexander — Apelul lui Stelică Dina împotriva deciziei nedrepte a Barnevernet-ului a fost respins!

UN TATĂ ÎMI SCRIE… 

Astăzi, 12.07.2017, Dina Rodica Stelică, tatăl căreia Barnevernet i-a luat copilul, a aflat de la avocatul său că apelul său împotriva deciziei nedrepte, i-a fost respins!
Un tată frânt de durere îmi scrie… “Sunt disperat… Am ajuns la limita puterilor… Singur, nu mi se poate face dreptate…”.

Într-adevăr, când oamenii din fruntea statului se ceartă pe orice altceva, numai de soarta propriilor cetățeni nu îşi aduc aminte!, este greu să ți se facă, de unul singur, dreptate…
Ce ne rămâne, atunci, de făcut?!

… Motivele pentru care i-a fost respins apelul lui Stelică sunt hilare. La fel ca şi cauzele şi explicațiile pentru care i-au luat copilul!... “… V-ați schimbat declarațiile – i-au spus ei!- şi ați fost confuz. Nu ați fost coerent în declarații nici dumneavoastră şi nici martorii…”.

… Prima dată, justiția norvegiană a speculat faptul că Dina Rodica Stelică a fost lipsit, practic, de apărare. I-au reproşat că nu se pune în ipostaza copilului!
Acum, când acest tată a venit cu o descriere amănunțită a lucrurilor şi faptelor, justiția cea dreaptă l-a condamnat pentru că … şi-a schimbat declarațiile! Este posibil aşa ceva?!... Cu alte cuvinte, nu ai cum te apăra!

Cât despre “coerența în declarații”, niciun judecător cu conştiință nu ar putea să ne explice cum un om, care nu vorbeşte norvegiana!, este confuz în română!, mai ales atunci când nu este băgat în seamă, când i se refuză dreptul de a se apăra…
Avocatul i-a fost dat din oficiu. Ce apărare a organizat acesta atunci?!
Iar martorii, puținii martori care-au îndrăznit să se arate în instanță, vor suporta probabil, mai devreme sau mai târziu, represalii…

Va mai trece un an de zile. Poate îi vor accepta sau nu, din nou, apelul… Fiul său, însă, se va înstrăina! 
Va rămâne cu doliul în inimă, pe viață…
Câtă disperare încape în sufletul acestor părinți!

Părăsiți de propriul stat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.