vineri, 9 iunie 2017

USR organizează primul referendum intern pe tema inițiativei de modificare a Constituției

Uniunea Salvați România va organiza, în perioada 7 - 13 august, primul referendum intern pe tema poziționării partidului asupra inițiativei de modificare a articolului 48 din Constituție privind redefinirea familiei, informează un comunicat al partidului remis joi AGERPRES.
"Referendumul statutar a fost declanșat de peste 200 de membri USR, semnatari ai unei inițiative USR Suceava. USR este un partid modern, care încurajează democrația participativă, atât în interior, cât și în societate. Astfel, membrii simpli au puterea de a influența deciziile organelor de conducere și de a participa la stabilirea direcției partidului", precizează sursa citată.

Conform comunicatului, după finalizarea referendumului, se va organiza și congresul pentru alegerea unui nou președinte USR, ca urmare a demisiei lui Nicușor Dan. În această perioadă, urmează să fie președinte interimar al partidului Elek Levente, vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la ultimul congres, precizează sursa citată.
Totodată, USR reamintește că pe 17 iunie este convocat și se va desfășura Comitetul Politic al partidului "pentru dezbaterea situației curente".
"Valorile USR se bazează pe democrație internă, integritate și transparență față de membrii USR și față de societate", se mai precizează în comunicatul citat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.