duminică, 18 iunie 2017

✉ Scrisoare misionară: Alex Svijic, Myanmar

Multă pace!

          Am ajuns prin harul Domnului, sâmbăta trecută (10.06.), în România. Tatăl meu a rămas în Myanmar , pentru a se ocupa de firmă. Sunt multe probleme care au apărut de când am deschis-o, în decembrie 2016. Mașina de cărămizi nu e proiectată bine, și după câteva zile de utilizare, se tot strică ceva. Apoi trebuie să chemăm inginerul, căruia îi trebuie chiar și câte două săptămâni până ajunge. Oamenii pe care îi chemăm să lucreze,  nu vin zilnic. ci depinde de ce bani au. Ei nu sunt învățați să lucreze la un loc de muncă, mai mult de câteva zile.

Motive de rugăciune:
- Dumnezeu să dea răbdare și înțelepciune tatălui meu, ca să poată lucra cu oamenii birmanezi;
- Dumnezeu să scoată un gestionar care să se poată ocupa de firmă, și să fie un ajutor pentru tatăl meu, până începe să funcționeze cum trebuie producția de cărămizi;
- Dumnezeu să binecuvinteze această mașină, care ne-a făcut multe probleme, și pe care nu o putem returna. Legile de aici nu ne pot ajuta în acest caz, ci numai Dumnezeu! 

          Copii de la orfelinatul din Gangaw au pierdut locul unde erau cazați. Acum ei sunt găzduiți de credincioșii din Gangaw. Singura soluție pentru acești orfani  ar fi să strângem niște bani pentru a cumpăra un teren, pe care să construim apoi, o casă pentru ei. Însă e nevoie de o sumă foarte mare și deocamdată nu știm cum să procedăm     
          Eu sunt bine și îmi doresc, ca în timpul ce îl voi mai petrece în România, să pot prezenta lucrarea din Myanmar adunărilor care doresc să se implice și să ajute.
 
Domnul să vă dea harul și pacea Sa!
 
Alex

Alexandru Svijic este membru al Bisericii Creştine după Evanghelie, nr. 1, din Craiova. În timpul studiilor la  Seminarul Teologic din Beatenberg, Elveţia, în vara anului 2012, participă la o misiune pe termen scurt în Insulele Guam şi Palau din nordul Pacificului.  În anul 2014 a călătorit pe termen scurt  şi în Myanmar, şi de atunci s-a pus la dispoziţia Domnului pentru lucrarea pe termen lung în această ţară. Alex predă la Şcoala Biblică Harvest şi este implicat în biserica Ebenezer din Pin Oo Lwin. Alături de fraţii localnici călătoreşte în campanii de vestirea Cuvântului şi creştere spirituală în triburile izolate care au nevoie de lucrători.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.