marți, 11 aprilie 2017

♫ FESTIVALUL NAȚIONAL AL LICEELOR TEOLOGICE EVANGHELICE "SOLI DEO GLORIA", ediția a XXIII-a

    

     În perioada 6-8 aprilie 2017 la Sibiu s-a desfășurat Festivalul Național al Liceelor Teologice Evanghelice "Soli Deo Gloria", ediția XXIII, acțiune cuprinsă în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare al Ministerului Educației Naționale pentru anul școlar 2016-2017.

Un număr de 250 de elevi din 14 unități școlare teologice din țară(Arad, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Pitești, Reșița, Timișoara, Suceava și Sibiu) s-au pregătit timp de două zile pentru concertul final al festivalului desfășurat la Catedra Evanghelică din orașul gazdă, marcându-se astfel cei 500 de ani de la nașterea reformei protestante.

     Repertoriul a fost alcătuit din 10 piese corale de mare valoare. Din repertoriul internațional, au fost cântate piese precum:  "Tu Doamne, mă vezi" de Johann Sebastian Bach, "Ride on Jesus ride" – tradițional negro spiritual, "Aleluia" de Eduard Harris, etc. Dirijorul concertului a fost Kenneth Tucker, absolvent al Conservatorului Regal din Belgia.

      Evenimentul s-a bucurat de prezența autorităților locale, a Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, a Asociației Internaționale a Școlilor Creștine, a directorilor instituțiilor de învățământ participante și a unui numeros public.

prof. Szucs Alexandru, director Liceul Teologic Baptist Timișoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.