duminică, 2 aprilie 2017

„Balena Albastră”. Ședință de urgență la Prefectura Vâlcea

Din cauza jocului Balena Albastră, Prefectura Vâlcea se întruneşte luni într-o ședință de urgență. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat pentru Digi24 că este o măsură de prevenție, după ce în presa locală a apărut povestea unui copil care ar fi ajuns la spital cu zgârieturi pe mâini în urma unei porunci primite în cadrul periculosului joc. La ședință vor participa reprezentanți ai Inspectoratul Școlar şi ai Inspectoratului de Poliție.

Prefectul Radu Renga convoacă luni, 3.04.2017, ora 14.00, la sediul Instituţiei Prefectului judeţul Vâlcea, în regim de urgenţă, toţi reprezentanţii instituţiilor implicate în gestionarea apariţiei jocului-fenomen «Balena Albastră». Întâlnirea va avea loc in urma apariţiei, şi în judeţul Vâlcea, a unor asemenea cazuri”, a anunţat, sâmbătă, Prefectura Vâlcea.
”Am semnale că este posibil să fie copii implicaţi în acest joc şi atunci trebuie să luăm măsuri înainte de a se ajunge la vreo tragedie”, a spus Radu Renga citat de News.ro.  
Presa locală a relatat faptul că un copil din comuna Olanu ar fi fost dus la spital de către părinţi cu zgârieturi pe antebraţ, prefectul judeţului spunând că autorităţile nu au stabilit încă dacă acesta este sau nu implicat în jocul ”Balena Albastră”.
Vineri, primarul comunei gălăţene Braniştea, Marian Adamache, a declarat că a aflat că şapte copii cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani care învaţă la şcoala din localitate şi-au provocat tăieturi pe mâini. El a spus că este vorba inclusiv despre o fată care a recunoscut că a jucat jocul "Balena albastră". Poliţiştii au deschis o anchetă pentru loviri sau alte violenţe.
Continuarea pe www.digi24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.