marți, 4 aprilie 2017

✡ Alfa Omega TV: Maratonul din Ierusalim - a șaptea ediție (2017)


Acesta este al șaptelea maraton anual din Ierusalim, cel mai amplu de până acum. Mai bine de 30.000 de alergători s-au sculat foarte devreme azi dimineață, ca să participe la acest maraton și la alte întreceri. 

Nir Barkat: Avem peste 30.000 de alergători din peste 60 de țări din lume. Trebuie să ascultați ce spun ei. Înainte de a alerga, participă la evenimentul spiritual, nu numai la evenimentul sportiv. 

Milind Soman: Acesta nu este doar un maraton. A fost un semn pentru mine ca să vin în vizită. Ce am văzut azi a depășit orice așteptare pe care am avut-o.

Primarul Ierusalimului, Nir Barkat a avut ideea organizării maratonului, ca să îi atragă în oraș pe cei care în mod normal nu ar fi venit în vizită. Anul acesta se sărbătorește a 50-a aniversare a reunificării Ierusalimului.

Nir Barkat: Pentru mine maratonul reprezintă o oportunitate de a arăta orașul. 
Ilanit Melchior: Pentru mine este un eveniment, unde familiile și copiii sunt motivați să alerge. 

Alergătorii pot alege între maraton, semi-maraton, întrecere de 5 km sau de 10 km și întreceri pentru familii. 

Danny Gimpel: Ne-am sculat la ora 5 dimineața ca să ajungem aici devreme ca să alergăm în această atmosferă minunată a Ierusalimului.

Diversele trasee duc alergătorii lângă zidurile antice, prin orașul vechi, de-a lungul unor rute istorice și prin cartiere moderne și prin centrul orașului.

Unii au alergat pentru a susține anumite cauze, precum Rick Roebert care a alergat pentru lucrarea CBN-ului Operation Blessing. 

Rick Roebert: Am citit despre lucrarea din Israel pe care o are Operation Blessing. A fost o bucurie pentru mine să văd că ajutați săracii din Israel.
Indiferent dacă aleargă pentru o cauză sau pentru a se distra, maratonul de la Ierusalim a devenit o destinație pentru tot mai mulți dintre alergătorii din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.