miercuri, 1 martie 2017

PNL vrea modificarea textului inițiativei cetățenesti privind redefinirea familiei în Constituție pentru a introduce dispoziții din Codul Civil


Deputatii PNL au depus un amendament la textul initiativei legislative cetatenesti de redefinire a familiei in Constitutie, prin care sunt introduse dispozitii din Codul Civil referitoare la casatorie la articolul 48 de Constitutie. 

Ce propune proiectul de lege de revizuire a Constitutiei Romaniei: 

"Art. 48: Familia

(1) Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor."

Ce prevede amendamentul semnat de la deputatii PNL Gabriel Andronache, Vasile Varga si Valeria Schelean:

Art. 48, alin (1) se modifica si se completeaza avand urmatorul cuprins:

"(1) Familia are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului, prin masuri economice si sociale, inclusiv prin garantarea dreptului la incheierea casatoriei. Casastoria este uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie, avand la baza egalitatea intre soti, dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor."

Motivarea:

Amendamentul respecta vointa cetatenilor romani care si-au exercitat dreptul la initiativa legislativa cetateneasca si realizeaza constitutionalizarea unor dispozitii din art. 258 si 259 din Codul Civil. Textul amendat reda in mod fidel vointa leguitorului exprimata prin norma Codului Civil referindu-se, in mod particular, la institutia casatoriei. 


Continuarea pe www.hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.