miercuri, 1 martie 2017

VIDEO: Hai la Marș! Începe Luna pentru Viață, care se va încheia cu Marșul pentru Viață 2017

La 1 martie 2017 începe în toată țara Luna pentru Viață 2017, care va culmina cu Marșul pentru Viață România și Republica Moldova 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depinde de tine”
Marșul pentru Viață este o mișcare globală apolitică și aconfesională de promovare a dreptului la viață începând de la concepție și a nevoii de sprijinire a femeilor în criză de sarcină. A apărut ca reacție la retragerea protecției legale pentru copiii nenăscuți existente în SUA până în 1973.
În prezent, mai multe țări organizează anual evenimentul. Recordul s-a înregistrat în 2016 la Lima, în Peru, când 750.000 de oameni au ieșit în stradă să-și exprime sprijinul pentru dreptul la viață al copiilor nenăscuți.
În România nu este un organizator unic al Marșului pentru Viață, ci o serie de organizatori care adoptă pentru manifestare aceeași temă anuală și aceeași identitate vizuală. Toate cultele din România sprijină acțiunea, edițiile anterioare au avut binecuvântarea PF Patriarh Daniel, iar anul acesta evenimentul se bucură în premieră și de binecuvântarea întregului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
În 2014, 40 de orașe din România au organizat Marșul pentru Viață. În 2015, 77 de orașe (75 din România, 2 din Republica Moldova). Iar în 2016 evenimentul a avut loc în 130 de orașe (110 din România, 20 din Republica Moldova).
Până la această dată, organizatori din 117 orașe de pe ambele maluri ale Prutului au confirmat participarea la ediția din acest an a Marșului pentru Viață.
Organizatorii din Iași au realizat un clip video de promovare a evenimentului:
Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.