miercuri, 22 martie 2017

Marșul pentru viață 2017 la Câmpina


În data de 25 martie, în peste 280 de orase din Romania și Republica Moldova se va organiza Marșul Pentru Viață și evenimente dedicate temei. Tema din acest an a marșului este „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine".

Marșul pentru Viață este un eveniment care capătă deja o frumoasă tradiție în țara noastră, fiind deja la a șaptea editie. În Câmpina, Liga Tinerilor Creștin Ortodocși Români se alătură cu drag acestui manifest de promovare și apărare a vieții. 

Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema acestui an, „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, este că societatea poate și trebuie să contribuie la crearea unui mediu de încredere și sigurață necesar femeii însărcinate și copilului pe care îl poartă. Familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular.

Perioada sarcinii reprezintă o etapă delicată în viața femeii, o perioadă în care atât ea, cât și copilul pe care îl poartă, sunt vulnerabili. Această vulnerabilitate crește simțitor cu cât contextul exterior este mai provocator, ducând la o criză sufletească greu de depășit de unul singur. Scriitoarea americană Frederica Mathewes-Green spunea: „O femeie nu dorește să facă avort așa cum își dorește o înghețată sau un Porsche, ci ca un animal prins în cursă care își roade picioarele pentru a scăpa”. Iar realitatea dovedește acest lucru prin faptul că 64% dintre femeile care au făcut avort s-au simțit presate să facă acest lucru. Criza de sarcină este așadar accentuată de presiunea din partea altor persoane pentru a face avort, dar in aceeași măsură ea ar putea fi depășită prin susținerea celor din jur.

România a pierdut în ultmele 6 decenii mai mulți copii decât victimele celor doua Războiae mondiale. În aceste condiții, considerăm că proiectul de țară vital al românilor este responsabilizarea societății față de darul vieții, înfăptuit concret prin sprijinirea femeilor în criză de sarcină și a copiilor lor.

Adunarea se va face la ora 14:00. Marșul va începe la 14:15 din fața Casei Tineretului, pe Blvd Carol I până în Parcul Milia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.