vineri, 31 martie 2017

BALENA ALBASTRĂ. Șase copii din Dâmbovița, descoperiți că participau pe internet la infamul joc, au fost consiliați și li se supraveghează comportamentul


Șase copii din județul Dâmbovița, care au fost descoperiți de polițiști că participau în mediul online la sinistrul joc „Balena Albastră”, au fost consiliați și li se supraveghează comportamentul, au anunțat surse din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

„Sunt șase copii, unii dintre ei au parcurs diverse etape ale jocului. Am descoperit, ca urmare a sesizării și ca urmare a unor informații deținute de polițiști. Copiii respectivi au fost consiliați de către polițiști și psihologul școlii și s-au luat măsuri pentru supravegherea comportamentului. De asemenea, derulăm campanii preventive de informare a elevilor și profesorilor cu privire la riscurile pe care le poate avea mediul virtual”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, Alexandra Niculae. 

La începutul săptămânii, un copil în vârstă de 11 ani dintr-o comună din Dâmbovița a fost găsit spânzurat în podul casei, anchetatorii luând în calcul ca băiatul să fi luat parte la jocul „Balena Albastră”.

„Este deschis un dosar penal, se continuă cercetările. Sunt date din anchetă și nu putem momentan să le facem publice”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița.

Polițiștii au ridicat cele două telefoane și calculatorul copilului, pentru a face o expertiză tehnică din care să rezulte dacă a jucat sau nu „Balena Albastră”. 

La mijlocul lunii martie, cinci elevi ai unei școli din Iași au fost găsiți asfixiați după ce au participat la provocările jocului. Cele patru fetițe și un băiat își țineau respirația, iar alt copil le apăsa piepturile - aceasta fiind una dintre probele jocului. Copiii au fost transportați de urgență la spital.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.