joi, 23 martie 2017

Activiștii LGBT nu mai știu pe cine să dea vina: după ce au insinuat că rușii sunt în spatele mișcării Pro Familie, acum susțin că America e în spatele conservatorilor din Europa și România

„Dolarii americani sponsorizează mișcările anti-gay din Europa” este titlul ultimului articol scris de către Vlad Levente Vișki pe platforma Adevărul.ro.

Activistul LGBT sugerează, prin înșiruirea unor informații publice, că  atât Coaliția pentru Familie din România, dar și alte organizații pro familie din Europa sunt finanțate sau măcar beneficiază de sprijinul unei organizații americane, Alliance Defending Freedom (AFD).

„În România, Alliance Defending Freedom este implicată în acțiuni de restrângere a drepturilor persoanelor LGBT încă din 2009, la modificarea Codului Civil, interzicerea căsătoriilor gay. Într-un comunicat de presă din acea vreme, ADF și amintitul Roger Riska, directorul european al organizației, se laudă cu colaborarea cu Alianța Familiilor din România. Mai nou, Coaliția pentru Familie se plimbă prin țară alături de avocata Alina Portaru, care reprezintă Alliance Defending Freedom. În 2016, când Curtea Constituțională analiza inițiativa legislativă de modificare a articolului 48 din Constituție privind familia, ADF a depus un amicus curiae pe lângă Curte, argumentând în favoarea inițiativei. Și mai recent, se pare că ADF a depus un amicus curiae și la Curtea de Justiție a Uniunii Europene în cazul Adrian Coman și Claibourn Hamilton, privind recunoașterea căsătoriilor gay oficiate pe teritoriul Uniunii Europene. Se prea poate ca informațiile pe care vi le propun să fie dense și dificil de urmărit. Cu toate acestea, cred că este de datoria mea să expun anumite legături între organizații conservatoare din SUA și diverse mișcări îndreptate împotriva persoanelor LGBT din întreaga lume”, a scris Levente Vișki în Adevărul.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.