După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 9 ianuarie 2017

Preotul care ține loc de părinte, frate și învățător într-un sat uitat de autorități din Teleorman: Părintele Danu oferă o masă caldă pentru 80 de persoane și îi învață credință și carte pe copiii necăjiți

Părintele Bogdan-Cristian Danu este un om în sensul deplin al cuvântului. Slujitor al lui Dumnezeu, parohul din Negrenii de Sus (Teleorman) este și slujitor deplin al oamenilor.

Părintele Danu are grijă de 80 de suflete din localitate, cărora le dăruiește o masă caldă în fiecare zi. Mai mult, preotul ține loc și de învățător, deoarece școala a fost desființată în sat.

Părintele a construit în jurul Bisericii o adevărată tabără de ajutorare a aproapelui.

„În prezent centrul social, alcătuit din trei clădiri ridicate în jurul bisericii, chiar pe terenul din curtea bisericii, este încă în construcție. Prima clădire pe care am ridicat-o este cantina socială, care are bucătărie, sală de mese, grup sanitar, tot ce este nevoie. Este dată în folosință de anul trecut și aici se servește masa caldă. [...] Proiectul centrului cuprinde o a doua clădire, care este ridicată în prezent „la roșu”, și urmează o a treia clădire, care va fi ridicată în anii următori, când va rândui Dumnezeu. Clădirea a doua are două cabinete medicale, două camere de cazare temporară, două săli de studiu cu sală de lectură și atelier de creație, o pivniță și o magazie de alimente. A treia clădire va fi un cabinet de mediere și un birou administrativ parohial”, a spus părintele Danu în numărul din decembrie al revistei Familia Ortodoxă.

Pe lângă orele de credință ortodoxă, părintele face și gramatică sau geografie cu micii teleormăneni.

„Proiectul vine să înflorească, oarecum, viața satului, pentru că în sat nu mai există condiții pentru un trai decent – există doar biserica și acest așezământ social, un dispensar comunal, unde vine un medic de familie să își desfășoare activitatea. Acum, biserica noastră încearcă să suplinească și școala, care nu mai este aici, a fost mutată la nivel de comună, la câțiva kilometri, unde copiii ajung cu microbuzele școlare.

Biserica aceasta și proiectul acesta, în mod special, ajută să îi facă pe oameni să înțeleagă că, de fapt, trebuie să fim serioși, trebuie să fim credincioși, trebuie să muncim, să fim harnici și să fim educați – pentru că prin acest proiect noi și educăm copiii: desfășurăm ore de Religie, facem gramatică cu ei, avem și alte activități, cum ar fi de orientare pe hartă la Geografie. Deci nu ne rezumăm numai la un prânz, noi suplinim și școala cu ce putem noi. Încercăm ca în această a doua clădire să avem „școala de după școală”, și profesorii care au ieșit la pensie, care sunt în sat și sunt încă în putere, să ne dea o mână de ajutor, încât copiii care sunt dornici de carte, dornici să învețe mai bine la școală, să fie susținuți cu câteva ore gen meditații, și să fie susținuți, cu probleme la Matematică, cu ore de studiu la Limba Română pentru examene și pentru alte lucruri care le vor folosi în viață”, a declarat părintele.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.