duminică, 31 ianuarie 2016

Vladimir Pustan – Cum sa învingi mediocritatea? (31 Ianuarie 2016)

Vezi şi alte resurse în pagina
Vladimir Pustan

Pastor Mihai Dumitraşcu la Biserica Penticostală Betania Londra


Protestul în favoarea familiei Bodnariu de la Castellon în cuvinte și imagini

Protestele pentru susţinerea familiei Bodnariu şi a altor familii ce se află în situaţii asemănătoare, a început azi 30 Ianuarie tocmai în îndepărtata Australie, la Melbourne, continuând în mai multe oraşe din România (Iaşi, Sibiu, Baia Mare, Bistriţa, Alba Iulia), şi terminând în Spania, la Castellon.
Protestul din Castellon, oraş în care se află o numeroasă comunitate română, a fost organizat de Biserica Penticostală Română „Eben Ezer” din această localitate (pastor Mihai Morar) şi a contat cu prezenţa a aproximativ 600 de persoane, atât din localitate cât şi din împrejurimi. De remarcat este aportul adus de fraţii din Elche (250 km distanţă) de unde au venit aprox. 60 de persoane cu un autobuz închiriat, la fel cum au venit şi cei 100 de fraţi din Valencia (80 de km). Pe lângă aceştia, au fost prezenţi fraţi din Ontinyent (150 km), din zona Vinaros – Alcanar (80 de km), din Reus (200 km) şi din Lerida (300 km). A fost prezent de asemenea un grup de fraţi din Arganda, împreună cu fratele Darius Neag, care au adus cu ei experienţa celor patru proteste organizate în Madrid, precum şi materialul de propagandă.
Protestul a contat de asemenea şi cu fraţii din bisericile baptiste din Castellon, precum şi cu un grup de la o biserică evanghelică spaniolă din Castellon, în frunte cu pastorul acesteia, care a avut şi un cuvânt pentru cei prezenţi.

Christian Dragomir – Barnevernet, ai distrus o familie ce trăia liniştită!

Imaginile alăturate au fost surprinse în cadrul emisiunii "În numele copilului!" difuzatăvineri seara pe TVR 1 / Producător, dna Irina Păcurariu - căreia îi mulţumim pentru profesionalismul cu care a realizat acest montaj.
Dincolo de toate analizele cu privire la caz, cel mai important aspect, de luat în considerare şi de mobilizat în continuare la rugăciune, este faptul că privindu-i pe cei doi - Ruth şi Marius Bodnariu - observi cum durerea, tristeţea şi deznădejdea se instalează din ce în ce mai mult pe chipul lor !
Imaginile nu mai au nevoie de descriere ...
BARNEVERNET, ai distrus o familie ce trăia liniştită ! Trimite-ţi oamenii "de bine" în familia Bodnariu, să-i privească în ochi pe aceşti părinţi sfâşâiaţi de durere ... Şi după ce-i vor privi, să judece cu inima, nu cu mintea şi cu legislaţia coruptă şi abuzivă a sistemului pe care îl servesc ...
Iată ce cred că ţi se potriveşte din Biblie, BARNEVERNET: 
Ps. 35:20 "Ei nu vorbesc de pace, ci urzesc înşelătorii împotriva oamenilor liniştiţi din ţară ..." Asta faci, Norvegia, prin sistemul de protecţie - exagerată - a copilului !
Dar iată ce te aşteaptă BARNEVERNET:
Ezechiel 7:8 "Acum Îmi voi vărsa în curând urgia peste tine, Îmi voi potoli mânia peste tine; te voi judeca după faptele tale şi te voi pedepsi pentru toate minciunile tale."
Şi nu, nu vei găsi liniştea până nu vei da înapoi, toţi copiii pe care i-ai luat urzind înşelătorii ...

Luigi Mițoi – Convertirea celor trei mii

Vezi şi alte resurse în pagina

Emil Bartoș – Lecții de la o văduvă din linia a doua

ActiveNews.ro: VIDEO Protest de amploare în Italia față de uniunile civile între persoane de același sex: O societate care nu mai are limite este o societate care înnebunește

Sute de mii de italieni care se opun uniunii civile între persoanele de același sex au manifestat sâmbătă la Roma împotriva unei propuneri de lege în acest sens care se dezbate în parlament. La manifestația intitulată "Family Day" au luat parte inclusiv părinți ai homosexualilor, care se opun actului normativ extrem de contestat. Legea ar permite cuplurilor gay și adopțiile.

Sute de mii oameni, conform autorităților, două milioane - potrivit organizatorilor, au manifestat la Roma. Manifestanții au purtat steagul Italiei și bannere pe care scria "NU uniunilor civile", transmite AP.

Italia este ultimul mare stat din Europa Occidentală în care cuplurilor homosexuale nu li se recunoaște niciun statut. "Cât mai multă lume trebuie să participe, amintiți-vă că este singura armă de care dispunem", a declarat vineri organizatorul Zilei familiei", Massimo Gandolfini.

"O societate care nu mai are limite este o societate care înnebunește", a spus Gandolfini în fața copiilor, părinților și bunicilor adunați la protestul din orașul etern.

Continuarea pe www.activenews.ro

Nelu Brie – Discurs la protestul de la Sibiu organizat în sprijinul familiei Bodnariu

Florin Ianovici şi Alin & Florina Jivan la Portland


Marius Sabou – Discurs la protestul de la Cluj organizat în sprijinul familiei Bodnariu

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Cătălin Ciuculescu Band la Biserica Stânca Timișoara


† Românii din Texas organizează un rally pentru familia Bodnariu!

Românii din Texas organizează un rally pentru familia Bodnariu

Sâmbata, februarie 6, 2016 la orele 10.00 in fata Consulatului Norvegian din Houston. 

Adresa: 3410 West Dallas Street, Houston, Texas 77019. 

Asteptam si solicitam participarea a sute de romani din tot statul. Romani din Arkansas si Louisiana si-au anuntat si ei participarea. Rugam pe toti romanii din Texas si statele adiacente sa participe.

Mentionam ca evenimentul nu este un mars ori un eveniment de strada ci un Rally - adica un eveniment care se va tine pe trotuarele strazii din fata Consulatului. El va incepe la timp si anticipam ca va dura 2 ore ori chiar mai mult. Si-au anuntat participarea si avocati americani crestini care pledeaza pentru drepturile copiilor si ale parintilor. Se anticipeaza prezenta la eveniment a mass mediei locale.

Initiatorii si organizatorii principali ai evenimentului sunt toate bisericile romane din Houston.

Rally de la Houston e deosebit de important deoarece Norvegia deriva profituri uriase din afacerile care le face in Houston. Peste 200 de companii norvegiene fac afaceri in Houston, iar comunitatea norvegiana din Houston e cea mai mare din afara Norvegiei, in jur de 10.000 de norvegieni. Mari companii din Houston (Baker Hughes, Halliburton, KBR ori Exxon) investesc sume uriase in industria energetica a Norvegiei. Texasul deci e strategic in eforturile noastre comune de a demasca aspectele intunecate ale Norvegiei si abuzurile pe care Barnevernet le face impotriva familiei si a copiilor.

Cu ocazia acestui Rally, organizatorii au emis comunicatul de presa de mai jos. Rugam pe cititorii nostri sa-l publice in media sociala si sa-si contacteze toti prietenii, cunostintele ori membrii de familie din Texas cu rugamintea de a participa.

FOTO: Miting la Castellon, Spania pentru susţinerea familiei Bodnariu

... Si Castellon este cu fam. Bodnariu

Posted by TheTabans Spain on 30 Ianuarie 2016

Ştiri de Sibiu.ro: Peste 5000 de oameni la MITINGUL PRO-Bodnariu (VIDEO)

Peste 5000 de oameni au participat, sâmbătă, la mitingul de protest organizat la Sibiu de Biserica Evanghelică Neoprotestantă în semn de solidaritate cu familiile de români despărțite de copii de instituția Barnevernet din Norvegia va fi monitorizat de presa norvegiană.
Participanţii s-au adunat la ora 12.00, în jur de 2500 de persoane, în fața Gării Sibiu, au mărsăluit cu pancarte  pe str. Constituţiei- Bdul Corneliu Coposu- Teatrul Radu Stanca- pietonala Nicolae Bălcescu, iar în jurul orelor 13.00 s-au reunit în Piaţa Mare.
În aproximativ o jumătate de oră, la mitingul din centrul Sibiului s-au adunat alte mii de oameni, numărul protestatarilor ajungând la aproape 5000.
Manifestarea a fost una a tacerii, iar inainte de prezentarea cerintelor, miile de oameni au rostit “Tatăl Nostru”.

Miting de susținere la Baia Mare a familiei Bodnariu și a altor familii cărora Barnevernet-Norvegia le-a furat copiiiMiting de sustinere la Baia Mare a familiei Bodnariu si a altor familii carora Barnevernet-Norvegia le-a furat copiii.
Posted by Adi Rusu on 30 Ianuarie 2016

TVR 2: Mii de români au participat la marşuri de solidaritate cu familia Bodnariu

Digi 24.ro: Mii de români la mitinguri de susținere a familiei Bodnariu

Turnul Sfatului.ro: INTERVIU. Jurnalist norvegian, la Sibiu: “O mulțime atât de mare de oameni…”

La protestul de la Sibiu îndreptat împotriva instituției de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, a asistat și un jurnalist din țara scandinavă.
Eystein Rossum a sosit în România în urmă cu 3 zile și va pleca în această seară, principala lui misiune fiind aceea de a afla de ce românii au reacționat puternic față de despărțirea familiilor de români de copiii lor. Publicația pentru care corespondentul scrie este Mediehuset Bergens Tidende, un ziar de mare tiraj din Norvegia de Est și Naustdal, regiunea în care rezidă și familia Bodnariu.
Interviul a fost realizat în timpul marșului de protest de la Sibiu.
Rep.: Care este părerea dvs. despre reacția publică din acest moment?
Eystein Rossum: E uimitor, o mulțime atât de mare de oameni. Nu mă așteptam să vină atât de mulți oameni, deși știm că au fost proteste și în alte orașe din România, în ultimele luni. Da, este impresionant, să vezi atât de mulți oameni adunați, într-o zi de sâmbătă.
Rep.: Ce cred norvegienii despre acest subiect? Care sunt sentimentele lor?
E.R.: Cazul nu a fost prezentat pe larg, cel puțin deocamdată, în Norvegia, deși au fost câteva știri despre proteste în legătură cu acest caz. Nu multe instituții de presă au intrat în detalii, până acum. Cred că cei mai mulți dintre norvegieni nu au nicio opinie clară despre asta. Cel puțin acum.
Continuarea pe www.turnulsfatului.ro

Agerpres.ro: Moțiune pentru rezoluție privind cazul Bodnariu, la APCE, inițiată de parlamentari români

O moțiune pentru rezoluție având ca subiect "Asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului și necesitatea de a menține familiile unite", în care se menționează și cazul familiei Bodnariu, inițiată de membri ai Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a fost depusă cu ocazia primei părți a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg, 25-29 ianuarie 2016).
Potrivit unui comunicat al Senatului, transmis sâmbătă AGERPRES, inițiatorii demersului sunt senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlățean, Viorel Badea și deputații Florin Iordache, Attila Korodi, Daniel Fenechiu și Florin Pâslaru.
Moțiunea a fost susținută de 28 de membri ai Adunării, provenind din 14 state, dintre care toți membrii Delegației Republicii Moldova prezenți la sesiune, precizează sursa citată.
Conform comunicatului Senatului, moțiunea pentru rezoluție face trimitere la Rezoluția 2049 (2015) a APCE privind serviciile sociale în Europa: legislație și practică referitoare la separarea copiilor de familiile lor în statele membre ale Consiliului Europei, și la dispozițiile pertinente referitoare la relațiile dintre copii și părinți ale Convenției ONU privind drepturile copilului.
"Moțiunea pentru rezoluție subliniază că interpretarea abuzivă și disproporționată a principiului interesului superior al copilului poate avea ca efect separarea nejustificată a copiilor de părinți, menționând în acest sens cazul familiei Marius și Ruth Bodnariu, ai căror copii au fost preluați de Serviciul norvegian local de protecția copilului (Barnevernet)", se arată în comunicat.
Continuarea pe www.agerpres.ro

DiaCaf.ro: Cazul Bodnariu - Marș la Sibiu cu prefectul, șeful CJ și o gramadă de preoţi


Peste doua mii de persoane participa, sambata, in Sibiu, la un mars de sustinere a familiei Bodnariu si a altor doua familii carora serviciul de protectie a copilului din Norvegia - Barnevernet - le-a luat copiii.

Participantii la mars au pornit, sambata, la ora 12:00, din fata garii din Sibiu, actiunea desfasurandu-se pe traseul: str.ConstitutieiBulevardul Corneliu Coposu ,Teatrul "Radu Stanca", pietonala Nicolae Balcescu, Piata Mare din Sibiu.

Oamenii au pancarte prin care isi arata sustinerea fata de familiile Bodnariu, Nan siRadulescu, dar si revolta fata de institutia Barnevernet din Norvegia: "Norvegia, reda copiii familiei Bodnariu!", "Familia nu inseamna Statul".

Continuarea pe www.diacaf.com

✡ Călător în Ţara Sfântă – Marea Galileii

„Mergănd pe lângă Marea Galileii, Isus a văzut doi fraţi, pe Simon, numit Petru, şi pe Andrei, fratele lui, care aruncau în mare o plasă de pescuit, căci erau pescari. El le-a zis: «Veniţi după mine şi vă voi face pescari de oameni! »“

Turnul Sfatului.ro: Protest de amploare. Mii de oameni îi cer Norvegiei să redea copiii familiei Bodnariu (FOTO)

Peste 4.000 de oameni au participat astăzi la un protest pe străzile Sibiului. Manifestanții s-au îndreptat împotriva sistemului de protecție a copilului din Norvegia și spun că vor să susțină cauza familiilor Bodnariu, Nan și Rădulescu, despărțite de copii.
În timp ce unii dintre participanți exclud varianta ca părinții să își fi lovit copiii, alții admit că acest lucru s-ar fi putut întâmpla, dar spun că măsurile nu trebuie să fie atât de drastice. “Trebuia făcută o anchetă. Poate copiii puteau să fie puși în grija mătușii, a bunicilor și după aia hotărâtă soarta lor mai departe”, crede unul dintre manifestanți.
Organizatorii spun că pregătesc și mai multe proteste, în întreaga lume. “Este un val de proteste la nivelul României, dar și la nivel internațional. Dacă lucrurile nu se vor rezolva și copiii nu se vor întoarce în sânul familiei, undeva în martie-aprilie va avea loc un protest, în aceeași zi, la nivel mondial”, spune Doris Lupu, reprezentanta organizatorilor.
Manifestanții au cerut reunificarea familiilor Bodnariu, Nan și Rădulescu, ale căror copii au fost luați în grijă de statul norvegian. La protestul de la Sibiu au participat și reprezentanți ai unui ziar de mare tiraj din regiunea norvegiană unde trăiește familia Bodnariu. Jurnaliștii spun că presa din Norvegia nu vorbește mai deloc despre acest caz.
Continuarea pe www.turnulsfatului.ro

Adevărul.ro: 4.000 de oameni au mărşăluit la Iaşi în semn de solidaritate cu familia Bodnariu. Membrii Bisericii Evanghelice au vorbit despre valorile familiei creştine (FOTO)

4.000 de persoane au mărşăluit astăzi în centrul Iaşiului în semn de solidaritate cu familia Bodnariu din Norvegia. Oamenii au protestat paşnic împotriva deciziei Organizaţiei „Barnevernet” de a-i scoate din familie pe cei cinci copii ai lui Marius şi Ruth Bodnariu, care au fost astfel separaţi de părinţii lor.

În jur de 4.000 de oameni au ieşit sâmbătă, 30 ianuarie, în centrul Iaşiului pentru a apăra valorile familiei creştine.  

Protestatarii au mărşăluit paşnic în semn de solidaritate cu familiile de români stabilite în Norvegia cărora li s-au luat copiii de către organizaţia „Barnevernet” din Norvegia.   

Organizatorii marşului, Colegiul „Richard Wurmbrand” împreună cu bisericile evanghelice din Iaşi, au iniţiat această acţiune întrucât consideră că familiile au rămas fără copii din cauza unor abuzuri comise de către asistenţii sociali ai organizaţiei şi alţi funcţionari publici.

Continuarea pe www.adevarul.ro 

TimpOnline.ro: FOTO / VIDEO Miting de solidaritate cu familia Bodnariu la Bistriţa. Cine a participat la protest

Peste o mie de persoane de toate vârstele şi din toate colţurile judeţului s-au adunat, sâmbătă la prânz, în faţa Palatului Administrativ să protesteze pentru susţinerea familiilor Bodnariu, Nan şi a altor familii cu experienţe similare, ai căror copii au fost luaţi de instituţia de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet. Printre manifestanţi s-au aflat primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, subprefectul Ovidiu Frenţ, primarul din Căianu Mic, Paul Ştir, managerul Rombat Ioan Repede, consilierul judeţean Samuel Coman, fostul comisar şef al Gărzii de Mediu, Maxim Pop.

Cu toate că evenimentul a fost organizat de bisericile evanghelice din judeţ, la el au participat protopopul Bistriţei, Alexandru Vidican, mai mulţi preoţi ortodocşi, dar şi credincioşi ai altor biserici. În prima parte a mitingului a cântat a un grup de copii din mai multe școli din oraș, coordonați de Remus Oniga, prof. de pian la liceul de muzică și director la liceul creștin Logos, apoi s-au rostit discursuri şi s-au transmis mesaje.

Continuarea pe www.timponline.ro

Mediafax.ro:Mitinguri de susţinere în ţară pentru familia Bodnariu: Peste două mii de persoane în Sibiu, peste 1.000 în Cluj

Peste două mii de persoane participă, sâmbătă, în municipiul Sibiu, la un marş de susţinere a familiei Bodnariu şi a altor două familii cărora serviciul de protecţie a copilului din Norvegia - Barnevernet - le-a luat copiii, participanţii scandând "Mama nu are înlocuitor".

Participanţii la marş au pornit, sâmbătă, la ora 12.00, din faţa Gării din municipiul Sibiu, acţiunea desfăşurându-se pe traseul: str. Constituţiei, Bulevardul Corneliu Coposu, Teatrul "Radu Stanca", pietonala Nicolae Bălcescu, Piaţa Mare din Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Oamenii au pancarte prin care îşi arată susţinerea faţă de familiile Bodnariu, Nan şi Rădulescu, susţinerea faţă de familie în general şi revolta faţă de instituţia Barnevernet din Norvegia: "Norvegia, redă copiii familiei Bodnariu", "Familia nu înseamnă Statul".
Totodată, participanţii la acţiune scandează "Norvegia, redă copiii familiilor", "Mai bine mamă săracă în România, decât mamă cu copiii furaţi în Norvegia" şi "Mama nu are înlocuitor", mulţi dintre participanţi fiind însoţiţi de copii.
La miting participă şi o delegaţie de jurnalişti din Norvegia.
"Suntem uimiţi de numărul impresionant de persoane angajate în aceste demersuri. Vrem să aflăm mai multe detalii despre reacţia României în acest caz", a declarat Eystein Rossum, unul dintre jurnaliştii din Norvegia.
La mitingul de la Sibiu participă şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, prefectul de Sibiu,Ovidiu Sitterli, dar şi reprezentanţi ai mai multor biserici.
"Cerem instituţiilor europene şi autorităţilor române să se implice în corectarea abuzurilor făcute de statul norvegian împotriva drepturilor fundamentale ale copilului şi ale familiei. Potrivit Sfintelor Scripturi, noi credem că familia este unirea dintre un bărbat şi o femeie, care îşi cresc împreună copiii. Vrem să ne apărăm familiile, valorile şi identitatea noastră creştină", a declarat lect. univ. dr. Ioan Brie, rectorul Institutului Teologic Penticostal din Bucureşti şi pastor al Bisericii Creştine "Emanuel" din Sibiu.
Continuarea pe www.mediafax.ro

Evenimentul Zilei.ro: Bodnariu-Barnevernet-Norvegia: Când NEBUNII pun mâna pe conducerea BALAMUCULUI și fac experimente sociale


Până acum, cazul familiei Bodnariu și traumele la care aceasta este supusă de către statul norvegian au avut parte de o abordare mai degrabă emoțională. Este meritul doctorului Daniela Mariș că face pasul spre o abordare științifică, cu mintea lucidă și cu sistem riguros, într-un excepțional text, intitulat „Barnevernet sau mic ghid de psihiatrie cu susu’n jos”, publicat pe Facebook.


Chiar dacă medicul ezită să meargă până la capăt cu diagnosticul, enumerarea și punerea în ordine logică a „sindroamelor Barnevernet” duc spre o concluzie înfiorătoare: fie în Norvegia are loc un teribil experiment social, un amestec de Gulag și lagăr nazist, menit să schimbe structuri comportamentale pentru a crea o nouă rasă, fie, ca într-o celebră comedie hollywoodiană, nebunii au luat ostatici toți membrii conducerii ospiciului, prezentându-se ei drept noii conducători ai balamucului. Fie amândouă la un loc. Reproducem integral în cele ce urmează analiza Danielei Mariș.
Continuarea pe www.evz.ro

Norel Iacob – Bunăstarea copilului și brandul de țară al Norvegiei

În contextul lumii civilizate occidentale, o societate „centrată pe copil” este percepută pozitiv. Dintre toate statele însă, Norvegia se distinge pentru că a decis să includă grija pentru bunăstarea copilului în brandul de țară. Norvegia se consideră de altfel unul dintre pionierii protecției copilului – în 1896, era prima țară din lume care înființa un sistem municipal de protecție a copilului. Regatul nordic se mândrește și cu pionieratul în implementarea celor mai noi idei în domeniul protecției copilului – de pildă oficiul Avocatului Poporului pentru Copii, pe care Norvegia l-a introdus în 1981. Nu în ultimul rând, Norvegia se prezintă ca unul dintre promotorii cei mai eficienți ai protecției copilului – introducerea Legii Protecției Copilului, în 1992, a marcat în regat debutul unei noi etape, care accentuează drepturile copilului, statutul său de individ independent de părinții săi și primordialitatea „interesului superior al copilului” în toate măsurile luate de serviciul social de protecție a copilului.
În practică, drumul norvegian a însemnat că, de la intervențiile în caz de abuz sau de neglijență, s-a ajuns treptat și la intervenții în situații care anunțau un risc viitor de abuz, de neglijență sau de dezvoltare deficitară, fizică ori emoțională, a copilului. Cu cât au fost identificate mai multe „riscuri potențiale” pentru copii, cu atât mai mult control au căpătat autoritățile asupra părinților. Cazurile în care serviciul de protecție a copilului a eșuat în protejarea unui copil au dus la măsuri mai drastice, în încercarea de a crește eficiența serviciului și de a evita alte posibile deznodăminte tragice. Societatea norvegiană a susținut această evoluție, raționând că aceasta izvora firesc dintr-o responsabilitate pe care statul trebuia să și-o asume. Nu este de mirare că cea mai mare parte a publicului norvegian nu reacționează la acuzațiile pe care mai multe familii de imigranți, presa și autoritățile din alte țări i le aduc Norvegiei.
Dar ce spun familiile norvegiene care au avut de-a face cu Barnevernet? Conform unui sondaj realizat între 2008 și 2009 pe un eșantion de 715 astfel de familii, 40,6% dintre părinți au avut o experiență exclusiv pozitivă cu instituția, 30,7% au avut o experiență exclusiv negativă, în timp ce 24% au trăit o experiență mix. Cu alte cuvinte, aproximativ 55% dintre părinți au avut parte de neplăceri din partea Barnevernet, în timp ce aproximativ 65% au avut (și) beneficii. Nivelul de încredere dovedit de eșantionul norvegian este considerat „înalt” față de țările anglofone, unde părinții sunt foarte critici cu privire la maniera de desfășurare a anchetelor sociale și cu privire la rezultatul acestora. De aceea unii specialiști au sugerat că Barnevernet este poate prea preocupată de interesele părinților și că serviciul norvegian de protecție a copilului ar trebui să îmbrățișeze o viziune de lucru centrată pe copil, ceea ce a și făcut în ultimii ani.

ActiveNews.ro: TOP 10 județe care au strâns cele mai multe semnături în sprijinul familiei

Un număr tot mai mare de români se pronunță în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituției în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie.
 
În urmă cu câteva zile, Coaliția pentru familie anunța cu bucurie că s-au strâns peste 1 milion de semnături: "Cu bucurie vă anunțăm că am depășit 1 milion de semnături!"
 
Potrivit informațiilor obținute de ActiveNews, iată care sunt primele zece județe care au reușit să strângă cele mai multe semnături în sprijinul familiei:
 
Top 10 județe

Iași 111.439
Bacău 102.200
Botoșani 59.500
Vrancea 70.000
Timiș 90.000
Suceava 90.000
Neamț 82.000
Buzău 90.000
Maramureș 60.000
Bihor 58.371
Continuarea pe www.activenews.ro

† COMUNICAT OFICIAL al Comunității Penticostale Române din Australia privind cazul Bodnariu

FOTO: Protestul de la Melbourne în sprijinul familiei Bodnariu, 30 Ianuarie 2016


Fantastic Response!God Bless everyone!
Posted by Tabor Romanian Pentecostal Church Melbourne on 29 Ianuarie 2016

✔ Botez la Biserica Harvest Metanoia Brașov


✔ Botez la Biserica Betel Timişoara


vineri, 29 ianuarie 2016

TVR 1: În numele copilului - totul despre povestea norvegiană a familiei Bodnariu

TVR 1: Mărturia unei norvegience despre un caz similar cu cel al familiei Bodnariu

Irina Păcurariu a fost în Norvegia unde a stat de vorbă cu Ruth şi Marius Bodanriu şi ne aduce detalii despre cazul care a polarizat opinia publică din România în reportajul “În numele copilului - totul despre povestea norvegiană a familie Bodnariu”, vineri, 29 ianuarie, de la ora 21:00, la TVR1

SibiuNews.ro: Presa norvegiană e, deja, la Sibiu! Pentru MITINGUL de mâine!

Eystein Rossum - corespondent al departamentului politic la publicația Mediehuset Bergens Tidende, o publicație de mare tiraj din Norvegia de Est și Naustdal - împreună cu o echipă de fotojurnaliști, a sosit la Sibiu pentru a participa la marșul-miting de protest, desâmbătă, 30 ianuarie 2016. 
Suntem uimiți de numărul impresionant de persoane angajate în aceste demersuri. Vrem să aflăm mai multe detalii despre reacția României în acest caz”, a declarat Eystein Rossum.
Scopul mitingului este acela de a protesta pașnic față de abuzurile săvârșite de instituția Barnevernet din Norvegia, și de solidaritate cu familiile Bodnariu, Nan și Rădulescu, despărțite în mod inuman și violent de proprii copii.
Continuarea pe www.sibiunews.ro

True Chris și Crista Capusan la Biserica Sfânta Treime Bacău

Sâmbătă, 30 ianuarie 2016, ora 18.00

Cătălin Baciu la Biserica Sfânta Treime Bucureşti


TVR 1: Ruth şi Marius Bodnariu: “Nimeni nu ne iubeşte copiii aşa cum îi iubim noi”

Irina Păcurariu a fost în Norvegia unde a stat de vorbă cu Ruth şi Marius Bodanriu şi ne aduce detalii despre cazul care a polarizat opinia publică din România în reportajul “În numele copilului - totul despre povestea norvegiană a familie Bodnariu”, vineri, 29 ianuarie, de la ora 21:00, la TVR1

Viorel Iuga – Mă rog pentru toţi cei care vor participa la cele 8 proteste anunţate pentru sâmbătă!

Domnul să îi binecuvânteze pe toţi cei care vor participa spiritual şi fizic la cele 8 proteste anunţate pentru sâmbătă (Melbourne, Australia, Iaşi, Sibiu, Baia Mare, Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca, Castellon, Spania, Varşovia, Polonia). 

Pentru că nu voi putea participa fizic în nicio locaţie, mă rog bunului Dumnezeu să îi ocrotească pe cei prezenţi şi să le dea vreme bună, atitudine creştinească şi îndrăzneaţă, mesaj inspirat vorbitorilor. 

Să ne rugăm toţi ca evenimentele acestea să contribuie la slăvirea Domnului, la alinarea rănilor din familiile suferinde, la încurajarea celor care luptă pentru drepturile familiilor şi la transformarea autorităţilor în ceea ce trebuie să fie.
Viorel Iuga

Emil Bartoș la Biserica Betania Timișoara


Emil Bartoș va fi prezent duminică seara 31 ianuarie 2016, la Biserica Baptistă Betania din Timișoara și va prezenta un mesaj pe tema toleranței și a pluralismului religios, intitulat ”Cât de tolerant trebuie să fie creștinul?”. 

Acesta va fi primul mesaj din cadrul  seriei ”Biserica în fața provocărilor contemporane”, o serie de mesaje pe care fratele Emil Bartoș le va susține la Biserica Betania. Întâlnirea începe de la orele 18:00. Adresa bisericii este str. Ion Barac, nr. 22.

Cauza familiei Bodnariu va fi prezentată la Manifestația "Family Day" din Roma (VIDEO)

Sâmbătă, 30 ianuarie, începând cu ora 12.00, va avea loc la Roma – Circo Massimo -  Manifestația Family Day care va promova familia și valorile ei.

Comitetul de organizare Difendiamo i Nostri Figli - Apărăm copiii noștri preconizează participarea a peste 2.000.000 de persoane.

Comunitatea Penticostală Română din Italia a aderat la această inițiativă alături de Alianța Evanghelică Italiană și va promova un spot video în favoarea familiei creștine din punct de vedere biblic prin pastorul Marius Livanu. În acest videomesaj va fi susținută și cauza familiei Bodnariu din Norvegia. Acest videomesaj va fi transmis de câteva ori în cadrul manifestației care va dura circa 5 ore.

Președintele Alianței Evanghelice Italiene va avea un mesaj în cadrul Manifestației în care va susține alături de noi și cauza familiei Bodnariu.

† Alianţa Evanghelică din România – Adresă către Secretariatul de Stat pentru Culte, cu referire la evenimentul din comuna Tălpaciu, judeţul Dolj


Bistriţeanul.ro: (VIDEO) Înainte să plece din România, familia Bodnariu a vizitat şi Bistriţa! PROTEST de solidaritate mâine, la Bistriţa, de la ora 13.00

“Îi cunosc personal pe membrii familiei Bodnariu, înainte să plece din România au vizitat şi Bistriţa, am vorbit mult cu ei. Acum, de când sunt în gura presei şi în atenţia internaţională – comunic cu ei săptămânal. Am fost revoltat să aud câte aberaţii şi câte abuzuri s-au făcut în cazul acestei familii” a povestit ieri Lucian Oniga.

Bistriţenii sunt invitaţi să participe sâmbătă, 30 ianuarie, între orele 13.00–15.00, în faţa prefecturii din Bistriţa unde va avea loc un protest pentru susţinerea familiilor Bodnariu, Nan şi a altor familii cu experienţe similare, ai căror copii au fost luaţi de instituţia de protecţie a copilului din Norvegia, în urma unui denunţ telefonic, fără avertismente sau anchete prealabile.

Suntem împotriva violenţei în familie, nicăieri nu prevede aşa ceva societatea sau legislaţia românească. Nu apărăm viloenţa. Apărăm dreptul familiei de a-şi îngriji copiii şi protestăm împotriva abuzurilor care s-au făcut acestei familii” a povestit ieri Lucian Oniga, reprezentantul credincioşilor penticostali, în cadrul unei conferinţe de presă pentru susţinerea familiei creştine.

Continuarea pe www.bistriteanul.ro