După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 1 ianuarie 2016

† Stop Barnevernet! – Noi locaţii pe Agenda protestelor autorizate din Europa: Dublin, Roma, Frankfurt, Bratislava, Copenhaga, Madrid și Haga, alături de Oslo, Londra, Bruxelles, Praga, București, Varșovia

✔ Botez la Sala Cireșarii Beiuș

Duminică, 3 ianuarie 2016, ora 17:00

† Daniel Bodnariu – Norvegia trezește-te din somn, pentru că somnul tău a născut monștri!

Va dorim un an 2016 mai bun alaturi de cei dragi, alaturi de copii si parinti mai aproape de Dumnezeu si mai aproape unii de altii!

Am vorbit acum cateva minute cu o familie de romani care trece prin acelasi cosmar prin care trec Marius si Ruth! Ei inca nu au facut public nimic, primesc si ei aceleasi amenintari, aceleasi acuzatii mincinoase din partea Barnevernet Distrugatorul de Familii. Metodele folosite sunt trase la indigo, cred ca fac training inainte cum sa fure copiii. Si lor le-au fost luati copiii, si drama lor e o rana deschisa in suflete in care cei de la Barnervernet rasucesc cutitul cu satisfactie si cu un ranjet dracesc pe fata! 

As vrea sa va indemn romani care treceti printr-o astfel de drama, scrieti-mi si nu voi face public nimic, decat in masura in care veti dori aceasta. Macar sa ne rugam pentru voi, pentru ca eu cred si suntem multi cei care credem in puterea rugaciunii si in interventia pe care Dumnezeu poate sa o faca in vietile noastre si in lupta cu acest sistem diabolic! 

Cred ca sunt si oameni buni la Barnevernet, cu frica de Dumnezeu, dar de ce nu zic nimic, de ce nu dau pe fata coruptia acestui sistem mincinos de distrugere a familiilor? Pentru ca sa triumfe cel rau, este suficient cel bun sa nu faca nimic! 

Norvegia trezeste-te din somn, pentru ca somnul tau a nascut monstri!
Daniel Bodnariu

✔ Botez la Biserica "Apele Vii" Timișoara


Florin Ianovici – Cine ești tu? (Dar din Dar 2015 - Romexpo București)

Vezi şi ultimele resurse în pagina

Alianța Evanghelică Europeană – Săptămâna de rugăciune 2016

Va transmitem, spre stiinta, programul de rugaciune 2016, al Aliantei Evanghelice Europene. Programul a fost intocmit de Alianta Evanghelica din Cehia, iar in Europa este tinut in perioada 10 - 17 ianuarie 2016.
Recomandam ca in Adunarile Crestine dupa Evanghelie acest program sa fie tinut in saptamana 3 - 10 ianuarie 2016.

Virgil Achihai,
Secretar General AER



ÎNTOARCEREA FIILOR RISIPITORI / Luca 15: 11-32


Duminică, 3 ianuarie 2016 

Pierduți


Luca 15:11-12
El a mai zis: „Un om avea doi fii. Cel mai tânăr din ei a zis tatălui său: «Tată, dă-mi partea de avere ce mi se cuvine.» Şi tatăl le-a împărţit averea.”

În cartea sa despre pildele evangheliei lui Luca, Kenneth Bailey scrie: „Timp de mai bine de 15 ani am întrebat oameni de diferite naționalități și obiceiuri, din Maroc până în India, și din Turcia până în Sudan, despre consecințele cererii fiului care și-a cerut moștenirea, deși tatăl lui era încă în viață. Răspunsul a fost întotdeauna același, și conversația a sunat cam așa:
«S-a întâmplat vreodată ca cineva din satul vostru să ceară așa ceva?»
«Niciodată!»
«E posibil ca cineva să ceară vreodată așa ceva?»
«Imposibil!»
«Dar dacă, totuși, cineva ar cere, ce s-ar întâmpla?»
«Cu siguranță, tatăl i-ar trage o bătaie!»
«De ce?»
«Cererea aceasta sugerează că fiul dorește moartea tatălui.»
O cerere rușinoasă duce la o răzvrătire rușinoasă.”
Ceea ce a făcut fiul mai tânăr este un lucru grav, nu doar față de tatăl său și de familie, ci și față de comunitatea în care trăia. Comunitatea trebuia să îl respingă datorită aceste cereri nemaiîntâlnite și a încasării moștenirii; în felul acesta, el a necinstit tot ce era sacru pentru ei. Toată lumea se aștepta ca tatăl să-și pedepsească fiul, dar printr-un act neobișnuit de dragoste, el i-a dat fiului partea de moștenire, dar și dreptul de a o folosi. De cealaltă parte, fiul mai mare ar fi trebuit să refuze partea lui de moștenire, să-și mustre fratele mai mic și să încerce să împace pe tatăl cu fiul mai mic. Chiar dacă fratele mai mare își ura fratele mai mic, tot era responsabil să încerce să-I împace pe cei doi, din pricina onoarei lui, dar și din pricina tatălui. Și, totuși, fiul mai mare tace. Tăcerea lui și acceptarea părții lui de moștenire ne arată nu doar relația lui defectuoasă cu fratele său, ci și nesocotirea relației lui cu tatăl. Amândoi fiii erau pierduți, unul în lume și altul acasă. Ambii fii greșeau; ei nu puteau trăi la un loc, iar relația lor cu tatăl era aceeași.

Rugăciune:
1.    Mulțumire:
* Mulțumim Domnului pentru că ne-a dăruit o familie în care ne-am născut și am crescut.
* Mulțumim pentru părinții pe care i-am avut.
* Mulțumim Domnului că ne-a primit în marea Sa familie – Biserica. Mulțumim pentru părinții spirituali din Biserică și pentru toți cei care au contribuit la creșterea noastră spirituală.

Săptămâna națională de rugăciune 2016

Săptămâna 
de rugăciune 
– Ianuarie 
2016
Domnul Isus a asociat adesea vegherea cu rugăciunea. Veghetorul este atent să vadă tot ce se întâmplă și apoi, merge înaintea Lui Dumnezeu cu tot ceea ce a văzut ca să ceară lumină pentru a înțelege corect, credință pentru a putea răspunde corect, putere pentru a lupta corect și în final, pentru a birui toate amenințările, greutățile, ispitele și atacurile din partea firii pământești, a lumii și a diavolului. Conștienți de faptul că rugăciunea și vegherea sunt necesare în fiecare zi, în această săptămână în mod special și în unitatea Duhului, toate bisericile baptiste din România sunt chemate să vegheze și să se roage împreună pentru toate aspectele lucrării Evangheliei la nivelul fiecărui credincios, a fiecărei familii, a fiecărei biserici, la nivelul țării noastre și pe plan mondial. În fiecare zi îndemnul la rugăciune este structurat pentru rugăciuni de mulțumire, mijlocire și cerere.
Duminică, 03 Ianuarie 2016

Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: ‘Ce vezi Ieremio?’ Eu am răspuns: ‘Văd un veghetor.’ Și Domnul mi-a zis: ‘Bine ai văzut; căci Eu veghez asupra Cuvântului Meu, ca să-l împlinesc.'” (Ieremia 1:11-12)
Primul lucru pe care Îl face Domnul Dumnezeu cu Ieremia după ce l-a chemat și consacrat ca profet, a fost să-i verifice vederea. Numai atunci când un om al lui Dumnezeu vede lucrurile așa cum le vede Dumnezeu are o perspectivă corectă asupra lumii. Dumnezeu confirmă că Ieremia vede lucrurile în mod corect. Ce a văzut Ieremia?