După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 4 noiembrie 2016

Jurnal Arădean: „Familia clasică, sau antifamilii?” – Interviu cu pastorul Samuel Caba

Samuel Caba spune că acţiunile minorităţii gay provoacă „o mare tulburare”.

1. Jurnal Arădean: D-le Caba, iată se actualizează problema ridicată de minoritatea gay din România cu privire la legătura căsătoriilor între persoane de acelaşi sex dar şi „riposta” unor instituţii precum Biserica,precum şi o anume atitudine a Preşedintelui Klaus Iohannis.Cum comentaţi toate aceste evenimente şi atitudini?

Samuel Caba: Trăim realitatea a două lumi:cea de toate zilele şi cea eroică! Lumea contemporană este o lume să-i zicem „cea de toate zilele”marcată de evenimente ce fac capul de afiş al ziarelor şi sunt subiecte de ştiri la TV. Le ştim şi ne cutremurăm. Crime, violuri,sărăcie, terorism, afaceri, corupţie. Acesta este tabloul cotidian pe care-l parcurgem în aceste vremuri.Există însă,în paralel, şi o lume eroică.O lume care speră la NORMALITATE, la o viaţă de armonie şi la lucruri frumoase. Iată un exemplu de lume eroică în România: cei peste 3000.000 de cetăţeni români care au semnat petiţia pentru salvarea familiei. Şi mă refer aici la familia tradiţională,la familia constituită dintre un bărbat şi o femeie.Sunt azi în România peste 3 milionae de EROI, persoane care au avut demnitatea şi curajul să spună deschis că ei sunt pentru păstrarea rânduielii lăsate de Dumnezeu încă de la începuturi. E formidabilă această uriaşă forţă pentru apărarea familiei De aceea am convingerea că, în ciuda tuturor încercărilor la care este supusă familia, ea va rezista şi va triumfa. Din punctul meu de vedere,ceea ce face comunitatea gay este o mare tulburare. Din păcate unii responsabili ai vremurilor noastre nu au curajul răspunderii. Pe această direcţie s-a înscris şi răspunsul mai puţin reuşit al preşedintelui Iohannis care, deşi face parte dintr-o minoritate creştină ce promovează familia creştină, a dat un răspuns ambiguu, răspuns care a dezamăgit pe foarte mulţi dintre susţinătorii săi , care s-au şi declarat anti Iohannis. 

2. Sub aspect creştinesc lucrurile sunt clare şi totuşi de unde această controversă?

Samuel Caba: Trebuie să fim foarte clari în expunerile noastre. Teologul şi martirul Giordano Bruno spunea: „Adevărul nu se schimbă dacă este crezut sau nu de majoritatea oamenilor”. Pentru noi, pentru cei ce au îmbrăţişat credinţa creştină există următorul adevăr: Dumnezeu l-a creat pe om-parte bărbătească şi parte femeiască. Prima carte a Bibliei respectiv Geneza este relevantă în acest sens. Nu există nici un dubiu – Dumnezeu a întemeiat familia constituită dintr-un bărbat şi o femeie şi le-a încredinţat spre administrare pământul cu tot ce înseamnă el (resurse, faună, floră, etc.) sub o administrare prin urmaşi proveniţi din familie. Lumea civilizată, o spun cu mândrie, s-a ridicat pe baza existenţială a familiei şi în special a familiei creştine.Europa care a civilizat lumea a fost Europa creştină, unde a primat familia cu valorile ei integrale.Azi, această minoritate,încearcă să dea o nouă formă şi formulă pentru familie. Ceea ce se doreşte prin aşa zisul „parteneriat civil între persoane de acelaşi sex” nu este decât intenţia de a găsi o acoperire legală a unui act anormal, de a descalifica familia tradiţională şi de a demonstra că există o alternativă la şi în cadrul familiei tradiţionale.
Or, acest fapt, dincolo de minoritatea lui, este o gravă abatere de la sensul vieţii -aceea de procreere. Ca să nu mai vorbim că e şi jignitor faţă de valorile familiei. Sunt un creştin practicant şi respect familia pe care o iubesc deosebit. Mai mult,cea mai dragă fiinţă a oricărui om este MAMA-adică fiinţa care ne-a dat viaţă. Consider că minoritatea gay aduce o ofensă tuturor mamelor de pe pământ, dar, repet-toţi aceşti indivizi care au o altă orientare, nu conştientizează că trăiesc într-un mare păcat şi că rezultatul lor final este catastrofal. De aceea îmi pare rău pentru ei. Mi-aduc aminte de consecinţele grave ale celor două oraşe mari ale antichităţii Sodoma şi Gomora, care practicau acest păcat preluat azi de comunitatea gay-oraşe care au fost distruse total pentru aceste fapte. Noi,ca şi comunitate creştină iubim pe toţi oamenii, inclusiv homosexualii, dar nu suntem de acord cu practicile lor.
De aceea, ne rugăm permanent pentru ca aceşti semeni ai noştri să-şi revizuiască poziţia în societate şi luptăm ferm pentru revizuirea constituţiei la ART. 48 în care să fie specificat clar că în România căsătoria se realizează între un bărbat şi o femeie. Credem că noul Parlament al României,constituit după alegerile din 11 decembrie, va rezolva tranşant şi serios această chestiune, după cum credem că întreaga clasă politică din România îşi va asuma deschis rolul pe care îl are familia şi că va putea promova valorile familiei adevărate, a familiei creştine într-o Europă care deşi unită se pare că îşi pierde din valorile ce au consacrat-o ca vatră de civilizaţie a lumii.
Sunt convins că, aşa cum spu­­nea Antoine de Saint Exupery: „Nu pui temelia libertăţii împuşcându-i pe cei care gândesc altfel decât tine”. Vom reuşi să rezolvăm această controversă din societatea noastră şi sper şi am convingerea că familia tradiţională, cea compusă din bărbat şi femeie va rămâne celula de bază a societăţii şi va fi factorul de progres şi armonie a lumii.
JA-M.C


Click pe imagini pentru comenzi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.