După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 27 noiembrie 2016

Adevărul.ro: Unde-i locul educaţiei sexuale în şcoala românească


Dezbaterile despre predarea educaţiei sexuale la clasele I-VIII şi în licee îi neliniştesc în continuare pe cei care nu ştiu ce află elevii la aceste ore şi îi pun pe gânduri pe cei care se întreabă: „Cine şi despre ce ar trebui să-i înveţe“?. „Weekend Adevărul“ a vorbit cu profesori, părinţi, directori de ONG-uri şi cu un psiholog, şi a fost la ore de educaţie sexuală în două licee din Bucureşti.

În vara lui 2015, Coaliţia pentru Familie a redactat o scrisoare deschisă pentru Ministerul Educaţiei, semnată de cele 41 de asociaţii membre, cu mesajul: „Ne exprimăm îngrijorarea faţă de presiunea a 14 ONG-uri cu agendă şi obiective străine de valorile familiei, care doresc introducerea intempestivă a unei ore de educaţie sexuală“. Coaliţia pentru Egalitate de Gen, din care fac parte 10 ONG-uri, împreună cu Asociaţia Sexul versus Barza, a cerut Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, în septembrie 2015, să aşeze educaţia sexuală în rândul disciplinelor obligatorii, prin textul „Apel de urgenţă: educaţie sexuală în şcoli acum!“. Iniţiativa a fost susţinută de alte peste 50 de organizaţii neguvernamentale, pentru că această acţiune „ar putea preveni apariţia de sarcini nedorite, infecţii cu transmitere sexuală, până la manifestări sexiste şi homofobe şi acte de violenţă sexuală“. O lună mai târziu, 18 asociaţii, printre care şi organizaţii din Coaliţia pentru Familie, au semnat o nouă scrisoare deschisă destinată Ministerului Educaţiei, în care au afirmat că „mulţi dintre semnatarii apelurilor pentru introducerea «educaţiei sexuale» obligatorii luptă obsesiv, de mulţi ani, pentru îndepărtarea din şcoli a orei de religie“. În această negură, iată consecinţele: potrivit Institutului Naţional de Statistică, în 2014, au născut în România peste 18.000 de fete sub 19 ani. Iar ţara noastră a fost pe primul loc în Europa la numărul de naşteri în rândul minorelor, arată un studiu UNICEF din 2009. Aceste reacţii şi cifre ne bulversează, dar ne determină şi să căutăm răspunsuri, ca să înţelegem de ce nu-i alta situaţia într-un stat din Uniunea Europeană.

Citeste mai mult: adev.ro/oh90op

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.