După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 26 octombrie 2016

✡ Alfa Omega TV: Sukkot - Sărbătoarea corturilor în Israel




Mii de ani, evreii din întreaga lume au păzit poruncile Bibliei, de a locui în corturi sau în așezări temporare în timpul Sărbătorii Corturilor, cunoscută sub numele de Sukkot. O relatare din sukka despre cum sărbătoarea îi apropie pe evrei de Dumnezeu. 

Unii îi spun Hashem. E o veche poruncă biblică care se respectă și astăzi. Unii o numesc excursie sau tabără evreiască, având totuși confortul de acasă. 

Shalom ! Bine ați venit în sukka noastră. Ne aflăm în sukka noastră, care e casa noastră pe durata săptămânii de celebrare a Sărbătorii Corturilor, sau Sukkot. Asemenea multor israelieni și evrei din întreaga lume, Seth și Te’ena Ben-Haim construiesc o sukka sau instalează anual un cort în spatele apartamentului lor.

Ne ajută să ne amintim ce ne e poruncit, să ne reamintim de ieșirea din Egipt și de cum a trebuit să pribegim 40 de ani prin pustie fără o locuință permanentă. De asemenea, ne amintește că deși am fost aduși în Israel, nu am ajuns la destinația finală. 

Spuneți-ne despre sukka. Cum o faceți ?

Este de fapt un acoperiș care ne face să ne simțim expuși. Altfel ne-am simți ocrotiți în casă. Trebuie să stăm în acest cort subțire, pentru a ne aminti că de fapt suntem sub protecția lui Hashem.

Cele mai multe sukka sunt decorate parțial de copii. Familiile mănâncă, se odihnesc, studiază și se roagă împreună în această casă temporară toată săptămână. În ciuda condițiilor, acesta este considerat un timp al bucuriei. 

Te poți axa pe ce e cu adevărat important, cum ar fi relaționarea. Stăm jos, studiem Cuvântul și discutăm cu cei mici despre devotamentul lui Dumnezeu. 

Ionatan și sora sa, Rebeca se bucură de această sărbătoare. Ionatan și-a făcut o casă în copac în interiorul acestei sukka. E foarte drăguță.

Un alt aspect al Sărbătorii, se găsește în Leviticul 23. E vorba de aducerea unor fructe speciale și a ramurilor de finic care arată bucuria poporului înaintea Domnului. 

Îi dăm lui Hashem toate aceste patru ramuri. În rugăciunea de dimineață le legănăm în mai multe direcții și privim în sus. Acest fel de cort ne ajută să ne reamintim să privim în sus, fiindcă de acolo ne vine ajutorul. 

E minunat să vedem acele sukka peste tot în Ierusalim și în Israel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.