După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 27 octombrie 2016

AFR: Declarațiile iresponsabile ale domnului Iohannis

V-am citit mesajele si v-am auzit indignarea. O impartasim. Declaratiile iresponsabile ale dlui Ioahnnis ca raspuns la o intrebare legitima din parte unui cetaten, lider al unui grup religios, care si-a exercitat dreptul constitutional de a se adresa Executivului, ingrijoreaza. Dl Iohannis dovedeste din nou ca vorbeste cind nu trebuie, si cind vorbeste, vorbeste fara intelepciune. Iar cind trebuie sa vorbeasca, nu vorbeste. Tace chitic, dovedind ca ii lipseste sira spinarii ori, si mai ingrijorator, ca nu are alura unui om politic ("statesman"). Ii lipseste si patriotismul, pentru ca atunci cind trebuie sa vorbeasca in interesele tarii ori ale valorilor ei si al cetatenilor ei, nu o face. Dimpotriva, fie ca se pronunta impotriva lor, ori alege calea de mjloc - aceea a tacerii. Un lider politic, or "statesman", ca sa folosim un termen imprumutat din biografiile marilor oameni politici, nu tace si nu se eschiveaza cind cetatenii tarii i-o cer cu insistenta. Dl Iohannis are mult de invatat de la un De Gaulle, Churchill, ori Reagan.
 
Dl Iohannis si-a dovedit lasitatea politica de doua ori anul acesta. La sfarsitul anului trecut intreaga Romanie are socata de confiscarea copiilor Boandriu de autoritatile Norvegiei. Cu toate ca zeci de mii de romani din toata lumea au iesit in strada si au protestat actiunile criminale ale norvegienilor, liderul politic al Romaniei a tacut chitic. Si asta cu toate ca i s-a cerut din nou si din nou sa se pronunte. Drepturile parentale si dreptul fundamental al parintilor la copiii lor e un drept sacrosant. Statului nu i se permite sa-l abroge ori sa ne confiste copiii. Dlui Presedinte i-ar fi stat bine sa-si fi exprimat ingrijorarea fata de atrocitatile norvegienilor. Nu a facut-o.
 
A doua mare gafa, la fel de iresponsabila si nejustificabila din partea lui ca lider politic, a fost aroganta, lisa de intelepciune, si dispretul cu care a vorbit, saptamina trecuta, celor 2,8 de milioane de cetateni cu drept de vot care si-au exprimat, in mod respectuos, ordonat, exemplar, si demn de oricare democratie matura, un punct de vedere rational, intelept si prudent - vrem ca familia si casatoria naturala sa fie inscrise in Legea Fundamentala a Tarii. Ce e rau cu asta? In loc ca dl Iohannis sa vada in actiunea cetateneasca de revizuire a Constitutiei o dovada a maturitatii democratiei romane, el ne-a numit fanatici religiosi, ne-a dispretuit si, cu aroganta, a vrut sa ne arate ca, spre deosebire de noi, el e tolerant, deschis la minte, mai bun si superior noua si valorilor noastre - adica plebea. Dle Ioahnnis ne-ati ofesant. Declaratiile dvs au fost un afront la adresa milioanelor de cetateni romani care  vad casatoria asa cum a fost ea de la Zidirea lumii, intre un barbat si o femeie. Ati ofensat 2,8 milioane de cetateni care se asteptau la intelepciune din partea dvs dar ati dovedit infantilism. Dl Iohannis a uitat ca ajuns la Cotroceni in primul rind cu sprijinul masiv al crestinilor din Romania si a romanilor din diaspora. Romanii din diaspora sunt conservatori. Iubesc familia si casatoria data de Dumnezeu, pentru ca ei traiesc intr-un Occident diluat de valori si vad, cu ochii lor, consecintele nefaste ale declinului ori eliminarii institutiei familiei acolo unde traiesc. Acesti romani au stau la cozi imense sa-l voteze pe dl Iohannis, doar a fi numiti, acum, fanatici religiosi.
 
Dl Iohannis nu impartaseste valorile crestine
 
Nu e prima data cind va informam ca Dl Ioahnnis nu este pro-valori. Inca in 2014 v-am informat despre asta cind a candidat la Presedintia Romaniei. Redam din nou, astazi, ce am scris despre el in august 2014.
 
PREZIDENTIALE - KLAUS IOHANNIS
 
Avem datoria sa va informam privind candidatii la prezidentiale. Cu ani in urma AFR s-a intersectat cu dl Klaus Ioannis, azi candidatul Aliantei Crestin-Liberale la presedintia Romaniei. Din nefericire dinsul nu ne-a luat in seama, dar acum ne solicita voturile. In Decembrie 2008 AFR i-a transmis nota alaturata la care inca asteptam raspuns. Credem ca este important ca miscarea pro-familie si pro-vita din Romania sa cunoasca pozitiile dlui Iohannis privind casatoria, promiscuitatea sexuala, valorile si dreptul la viata al copiilor nenascuti. Veti vedea mai jos ca in 2006 dl Iohannis nu a demonstrat pozitii pro-familie ori provalori pe durata proiectului constitutional de revizuire a articolului 48. Dimpotriva, ne-a stat in cale. Ramine de vazut daca acum va raspunde. Redam in intregime mesajul electronic transmis lui pe 20 decembrie 2008.
 
Decembrie 20, 2008: Buna ziua D-le Primar Klaus Iohannis: Va scriu din partea Aliantei Familiilor din Romania din al carui consiliu director fac parte. AFR este o organizatie civica profamilie si provalori care reprezinta sute de mii de familii din Romania.
 
Va scriu privind un incident despre care am citit recent in publicatia Can Can si care s-a petrecut in Sibiu in timpul campaniei electorale din luna trecuta. Publicatia relata despre un comentariu presupus facut de Deputata Raluca Turcan la adresa unui grup de tineri aflati in orasul D-tra pentru filmari cu prilejul campaniei electorale. Publicatia Can Can relata comentariul D-nei Turcan ca "i s-a facut rau cind a aflat" ca in grupul de tineri erau "homosexuali." Tot ziarul Can Can a relatat comentariul D-tra de raspuns ca "este foarte grav daca a spus asa ceva¨" si ca "declaratiile homofobe descalifica politicienii."
 
Va scriu presupunind ca relatarile ziarului Can Can sunt corecte, avind in vedere caracterul lui scandalos bine cunoscut. In cazul ca afirmatiile D-tre au fost corecte, AFR i-si exprima ingrijorarea fata de ele si le dezaproba.
 
Credem ca este inadmisibil pentru o persoana in functia D-tra sa afirme ce a afirmat. Majoritatea covirsitoare a cetatenilor Romaniei dezaproba homosexualitatea si o considera imorala. Sondaje de opinie facute in vara acestui an arata ca peste  doua treimi din cetatenii Romaniei au o opinie negativa sau foarte negativa fata de homosexualitate. Ca atare, gasim comentariul D-tra la adresa D-nei Turcan nepotrivit. AFR afirma ca autoritatile civile trebuie sa incurajeze moralitatea si sa o protejeze nu sa o descurajeze.
 
Ne exprimam deasemenea ingrijorarea fata de comentariul D-tra pentru ca dauneaza libertatii de exprimare a opiniilor. Nu e potrivit pentru o personalitate publica sa ridiculizeze opiniile cetatenilor, mai ales cind ele au de a face cu subiecte controversate.
 
Folosesc acest prilej sa ridic un alt subiect oarecum similar. In 2006 AFR a initiat prima miscare constitutionala cetateneasca din istoria Romaniei desemnata sa modifice Articolul 48 din Constitutia Romaniei entru protejarea institutiei casatoriei. Am strins 650.000 de semnaturi in toata tara, dintre care cam 23.000 in judetul D-tra. In conformitate cu legile Romaniei cele 23.000 de semnaturi au fost inaintate primariei D-tre pentru a fi validate. Primaria D-tra a validat doar aproximativ 17.000 de semnaturi, cu mult mai putin decit cele 20.000 de care aveau nevoie cetatenii judetului D-tra pentru initierea referendului constitutional. Liderii judeteni ai miscarii constitutionale ne-au raportat ostilitate din partea primariei orasului Sibiu fata de actiunea noastra si ca majoritatea celor 6.000 de semnaturi respinse au fost invalidate fara temei.
 
Nu stiu daca D-tra ati fost primarul orasului Sibiu in Decembrie 2006 cind aceste evenimente au avut loc. Ne vom interesa insa. In cazul in care a-ti fost primarul Sibiului atunci, ne exprimam din nou ingrijorarea fata de actiunile D-tra. AFR are peste 23.000 de simpatizanti in Judetul Sibiu care pot fi mobilizati in actiuni democrate pentru alegerea sau demiterea oficialitatilor publice. AFR va monitoriza declaratiile, actiunile si aspiratiile D-tre politice, iar daca va fi nevoie i-si va mobiliza constituenta depinzind de pozitiile D-tra privind familia, moralitatea si valorile.
 
Nici Obama nu ar fi zis-o mai bine
 
Nici chiar Obama nu putea sa o zica mai bine ca dl Iohannis. Asemenea lui Iohannis, dlui Obama ii place sa ofenseze miscarea profamilie si crestina.  Dar problema e mult mai grava decit scaparea limbii Presedintelui Romaniei. Suspectam ca declaratiile lui nu au fost scrise de el, ci de consilierii care-l inconjoara. Inclinam sa gandim ca dl Iohannis nu are capacitatea intelectuala sa conceapa mesajul atit de secular, scris int-un limbaj atit de secular, si folosind o terminologie atit de precisa la adresa oamenior intelepti si responsabili. Termenii folositi de el sunt termenii standard folositi de grupurile de lobbying si propaganda a homosexualilor occidentali cind se lanseaza impotriva celor care nu agreeaza cu ei, in principal crestinii, Biserica ori Vaticanul. E rusinos ca acest tip de vocabular virulent anticrestin a ajuns la noi prin intermediul Presedintelui, o persoana care se declara crestina. E rusinos si pentru ca dl Iohannis se identifica ca fiind o persoana de dreapta si apartinind unui partid politic de dreapta. Dle Iohannis - miscarea conservatoare din Romania va repudiaza. Nu va consideram un adept al conservatorismului politic. Conservatorii pretuiesc religia, valorile crestine, viata copiilor nenascuti, familia, casatoria. Declaratiile dvs arata ca nu pretuiti aceste valori. Dl Iohannis are mai mult in comun cu dl Remus Cernea decit cu crestinii Romaniei.
 
Dl Iohannis ne aminteste ca apartine unei minoritati religioase. Dar pare a nu-i impartasi valorile. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, e si ea, asemenea dlui Iohannis, luterana. De fapt, e fiica de pastor luteran din fosta Germanie de Est comunista unde a crescut. Dar spre deosebire de Presedintele german al Romaniei, dna Merkel a fost categorica si consistenta de la inceput pina azi - se pronunta si s-a pronuntat mereu impotriva casatoriilor homosexuale, este pro-viata, si a criticat de multe ori experimentele bizare facute de oamenii de stiinta pe embrionul uman. In privinta valorilor crestine mostenite de la tatal ei, dna Merkel a dovedit ca are o sira a spirarii. In contrast, dlui Iohannis pare sa ii fie rusine de valorile crestine. De acum inainte ne va fi si noua rusine de el.
 
Consilierii cu care dl Iohannis s-a inconjurat sunt secularisti, unii dintre ei facind afirmatii anticrestine in public. Sunt consilieri de tip sorosist, anticrestini, globalizanti, care dispretuiesc suveranitatea nationala, si se asociaza elitei intelectuale seculariste. Dispretuiesc crestinismul. Consilierii dlui Iohannis impartasesc valorile seculare, anticrestine ale Occidentului. Unii dintre ei au ajuns sa prinda un curs ori semestru ori masterat la o universitatea occidentala (chiar la "Stannford" cum scria, pocit, una din politicienele Romaniei al carei nume nu merita sa fie mentionat aici), au imbratisat ideile bizare ale unor profesori universitari radicali si extremisti occidentali, si la intoarcerea in Romania au inceput sa ne spuna ca suntem inapoiati, demodati, intoleranti si ingusti la minte. Sunt prozeliti secularisti care fac prozelitism in favoarea secularismului. Uita ca, asa cum aminteam mai sus, crestinii i-au asigurat dlui Iohannis pozitia pe care o are astazi. Cu toate astea, printre consilierii lui nu se afla niciun crestin. Dl Iohannis le-a acceptat voturile dar dintre ei nu a pus pe nimeni in functii importante, nu a numit ambasadori, consuli, ori demnitari crestini care sa reprezinte Romania in institutiile europene ori internationale.
 
Legiuitori crestini tradatori
 
Dar mai exista o problema. Aceea a politicienilor, legiuitorilor ori judecatorilor crestini care, de dragul puterii, ori din dragoste pentru lume, asemenea lui Dima din Noul Testament, isi abandoneaza valorile crestine odata ajunsi la putere, in parlament, ori in inaltele dregatorii. Din nefericire cazuri de genul acesta au fost si inca sunt frecvente in tarile occidentale si acum si in Romania. Indraznim sa afirmam ca daca crestinii nu ar fi trecut de partea secularistilor, astazi avortul nu ar fi fost transformat intr-un drept al omului, iar casatoriile homosexuale nu ar fi devenit o realitate in multe tari. In Marea Britanie, David Cameron, care se declara crestin, a fost varful de lance care a legalizat casatoriile homosexuale. In SUA judecatorii crestini din Tribunalul Suprem au trecut de partea secularistilor declarind un drept la casatorii homosexuale. Mentionam si cazul, regretabil, al dlui Ivan Popescu, delegat roman al Ucrainei in Consiliul Europei, care ani la rind a votat in favoarea homosexualilor in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Cu sediul la Hliboka (Adincata) in raionul Cernauti, dl Popescu a fost atentionat de catre AFR acum citiva ani asupra gafelor pe care le-a facut. Din fericire, Dl Popescu si-a indreptat purtarea si ulterior si-a afirmat loialitatea fata de valorile crestine.
 
Dl Iohannis va trebui sa aleaga cu cine vrea sa mearga inainte si cu cine vrea sa cladeasca viitorul tarii. Daca ii pasa de ea. Fie ca il construieste cu cetatenii responsabili ai tarii, pe care ii numeste "fanatici religiosi", fie ca va incerca sa-l cladeasca cu cei care ies pe strada odata pe an, imbracati in costumatii bizare si stridente, pe jumatate goi, cu pene in cap, rujati, vopsiti in culorile cucrubeului si confuzi privind identitatea sexuala. Cu primii, o societate civila si o civilizatie pot fi cladite. Cu cei din urma nu. Primii aduc pe lume copii, ii educa, le dau o viata echilibrata, fiind crescuti de o mama si un tata. Cei din urma nu aduc pe lume copii si nici nu sunt capabili sa dea copiilor o viata echilibrata. A lovi in cei responsabili care sunt baza si viitorul tarii este un act iresponsabil de o gravitate extrema. Dl Iohannis a comis acest act.
 
Da, e posibil ca dl Iohannis sa ne fi pacalit in 2014. Speram insa, sa fie si ultima oara. Exista e expresie plastica in limba engleza care se potriveste acestei situatii: "Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me". ("M-ai prostit odata, rusine tie. M-ai prostit a doua oara, rusine mie". E bine, deci, sa avem discernamint. Cine are urechi de auzit sa auda.

Material furnizat de catre Alianta Familiilor din Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.