După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 11 august 2016

Misiune Madagascar: Școala Biblică pentru copii "Vestea Bună"

ISTORIA UNUI PROIECT CARE ARE 3 ANI

Școala Biblică pentru copii este prima lucrare pe care am început-o efectiv în Madagascar acum 3 ani.
Am închiriat casa în care locuim într-o zonă în care eram înconjurați doar de familii malgașe din toate părțile: case vechi, cocioabe, bărăci, în care aceștia locuiau. Și ne-am pus de gând să facem ceva pentru copiii din vecinătatea noastră.

COPII CARE TRAG CU OCHIUL PE SUB GARD

În fiecare zi copiii din vecini se jucau pe străzi fie cu mingile din plastic, fie în noroi, fie cu roți de bicicletă pe care le conduceau cu un băț. Deseori, copiii veneau la poarta noastră care ne priveau curioși pe noi și pe copiii noștri, unii dintre ei chiar flămânzi.
Nu știam atunci, dar majoritatea nu frecventau școala, chiar dacă aveau 7-13 ani, pentru că părinții lor nu își permiteau să îi dea la școală și să le-o plătească.

ABORDAREA PĂRINȚILOR COPIILOR

Am discutat cu toți vecinii și i-am rugat să își lase copiii sâmbetele pentru 2-3 ore la noi în curte, la lecții biblice. Le-am pregătit cadouri cu alimente pentru fiecare familie și așa am putut discuta în particular cu părinții, rugându-i să își lase copiii la noi, la misionari.
În fapt, este o școală duminicală, doar că se desfășoară sâmbăta.

ÎNTRE 60-70 DE COPII CARE VIN SÂMBĂTĂ DIMINEAȚA LA LECȚII

La început aveam 35-45 de copii la aceste întâlniri, dar acum avem între 60-70 de copii care vin frecvent, iar uneori am ajuns și la 120 de copii care s-au înghesuit în mica noastră curte.
Unii dintre copii vin însoțiți de părinții lor, deoarece vin din alte cartiere pentru asista la lecțiile biblice.

SCOPUL NOSTRU PENTRU VIAȚA ACESTOR COPII

Ne rugăm pentru acești copii, ca viața lor, dar și a părinților lor să fie complet schimbată prin cunoașterea lui Hristos ca Mântuitor și Domn și ne dăm toate silințele ca învățătura biblică să fie adaptată la măsura înțelegerii lor.

CE FACEM LA FIECARE ÎNTÂLNIRE?

Începem de obicei cu jocuri – să le mai cheltuim din energie.
Anul acesta am introdus și gimnastică ca încălzire, pentru că cineva ne-a oferit o mână de ajutor în acest sens.
Fotbal, baschet, rațele și vânătorii, alte jocuri dirijate de noi în echipe, tobogan, leagăne, desene pe tablă – le fac viața acestor copii mai frumoasă și mai interesantă.
Apoi învățăm cântece despre Domnul Isus Hristos sau referitoare la tema biblică ce o studiem.

LECȚIILE BIBLICE SUNT FOARTE IMPORTANTE

Lecția biblică și învățarea unui verset biblic în limba malgașă este partea cea mai importantă a întâlnirii.
Din toată Biblia am abordat subiecte sau istorii care să aducă o schimbare în viețile lor.
Finalizăm întâlnirile cu lucru manual pe subiectul abordat, așa încât să ducă acasă o lucrare frumoasă făcută de mâinile lor micuțe, ca părinții să fie curioși ce au învățat.

UN CORN DULCE ÎNAINTE DE A PLECA SPRE CASĂ

Înainte de a pleca spre casă le oferim fiecăruia bomboane, cornuri proaspete aduse de un prieten patiser sau alte bunătăți.
O mică biserică cu speranțe pentru viitor.
Mai multe foto: AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.