După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 27 iunie 2016

✉ Scrisoare misionară: Luminiţa Prisecaru, Etiopia

Salutări calde din Gidole!
          
      Sunt în drum spre Ale din nou, dar mai întâi aș vrea să vă împărtășesc câteva bucurii.
    Am terminat de înregistrat audio întreaga Evanghelie după Marcu. A fost o muncă grea, dar folositoare pentru verificarea naturaleții traducerii. Acum este în format MP3, care poate fi distribuit oamenilor să asculte pe telefoanele mobile sau alte playere.
      Săptămâna trecută am vizitat pușcăria din Gidole, unde sunt închiși foarte mulți oameni din Ale. Vineri am încercat să îi strângem laolată acolo și să le spunem aceste vești bune despre limba lor, care a început să fie scrisă, și despre progresul făcut în traducerea Bibliei. Au fost prezenți 72 de bărbați. Le-am dăruit un mic player pe care pot asculta Evanghelia după Marcu și am distribuit câteva copii scrise. Pentru cei care știu să citească în limba engleză, reușesc foarte ușor să citească și limba Ale. Din cei prezenți doar 12 știau engleză și au format un fel de comitet care și-a luat răspunderea să îi învețe și pe alții. Mulțumiți Domnului împreună cu noi și, de asemenea, rugați-vă ca această sămânță mică să găsească pământ bun care să aducă rod în timp și cu răbdare.
       Poimâine, cu ajutorul Domnului, în Wolango, centrul administrativ din Ale, va avea loc o întâlnire la care am invitat doi reprezentanți din fiecare congregație și denominație (aproape 70 de biserici). Ca loc de întâlnire ne-am gândit să fie curtea bisericii ortodoxe. Rugați-vă să nu plouă! De asemenea, să vă rugați să vină oameni trimiși de fiecare congregație. Prânzul va fi acoperit de bugetul fiecărei biserici. Este ceva nou, dar ne rugăm ca Domnul să extindă această viziune. Va fi o întâlnire anuală, cu scopul de a face cunoscut progresul lucrării de traducere a Bibliei pentru cât mai mulți creștini din Ale. Pentru prețul de 30 de birr pot cumpăra pentru biserică o copie scrisă și, de asemenea, dacă au SD card pot primi copia audio pentru a o asculta în biserici.
       În Ale și nu numai, este o așa-zisă mișcare de trezire, care-i implică mai ales pe cei tineri. Aceștia se autodenumesc profeți. Sunt însuflețiți de un duh de rebeliune față de bătrânii bisericii și societății și față de Cuvântul lui Dumnezeu. A fost o conferință în care vorbitorul a aruncat literal Biblia. La început revelațiile lor „directe” au fost luate în joacă, dar acum au devenit o problemă pentru liderii bisericilor, pe măsură ce numărul susținătorilor lor crește. De aceea următoarele trei sfârșituri de săptămână sunt dedicate postului și rugăciunii pentru această problemă în mod special. În trecut v-am chemat să ne fiți alături și unii dintre voi ați răspuns. Vă chem din nou ca să ne ajutați în rugăciune. Alegeți zilele care vă sunt mai la îndemână: 10-12 iunie, 17-19 iunie sau 24-26 iunie. Rugați-vă împreună cu noi, rugați-vă pentru discernamânt și curaj pentru ca cei cu autoritate să aibă înțelepciune în a le răspunde pe măsură.
          
        Îmi iau rămas bun pentru moment, dar sper că vom fi cu cât mai mulți dintre voi în Duhul în zilele menționate!
          
          Cu recunoștință,
            a voastră Lumi!


Luminiţa este membră a Bisericii Filocalia din Iaşi, şi lucrează în Etiopia împreună cu Organizația Wycliffe România. Luminiţa s-a stabilit în localitatea Gedole unde învaţă limba locală a tribului Gawwada Gobeze. Dorinţa ei este de a sluji aici în domeniul traducerii Bibliei. 

     

Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Luminiţa, puteţi folosi următoarele conturi:

Banca Transilvania, str. Republicii, Oradea

RONRO24BTRL00501205N34078XX

USDRO48BTRL00502205N34078XX
De menţionat: Donaţie pentru Luminiţa Prisecaru

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.