După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 6 iunie 2016

Mana de Luni: Rick Boxx – CELE PATRU C-uri PENTRU O ANGAJARE EFICIENTĂ

Când angajatorii angajează pe cineva, de obicei, nu se respectă totdeauna ordinea a ceea ce eu numesc Cele 4 C-uri pentru angajare”: Caracterul, Chemarea, Competența și Compatibilitatea (sau Chimia, n. tr.). Mulți caută oameni cu un CV bun și experiență pentru postul scos pentru angajare. Apoi, după ce lista de candidați se îngustează, mulți angajatori aleg pe cel pe care l-a plăcut mai mult.

O abordare mai bună ar fi să angajezi pe cineva pentru caracterul său, în primul rând. A angaja pe cineva care este competent, dar fără un caracter bun, s-ar putea să fie cea mai mare greșeală pe care am putea să o facem. Un caracter slab ar putea păta și chiar distruge întreaga organizație. Competența este importantă, dar o decizie finală ar trebui luată pe baza caracterului care reiese din interviuri și alte testări ale integrității.

După cum este scris și în 1 Corinteni 15:33 – „Nu vă înşelaţi: «Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune»”.

Pentru a sublinia importanța chemării, una dintre corporațiile mari a creat un program numit „plătim ca să pleci”. În fiecare an, angajații au posibilitatea de a demisiona din firmă și în schimb primesc 5000 dolari. Astfel, compania a descoperit importanța chemării, angajând pe cei care sunt chemați și au pasiune pentru întreaga misiune a organizației respective.


În Ioan 6:65-66, Domnul Isus oferă un exemplu în acest sens: „Tocmai de aceea v-am spus că nimeni nu poate să vină la Mine, dacă nu i-a fost dat de Tatăl Meu.” Din clipa aceea, mulţi din ucenicii Lui s-au întors înapoi, şi nu mai umblau cu El.Isus i-a descalificat pe mulți dintre cei care Îl urmau, doar prin simpla menționare a misiunii Sale și oferindu-le posibilitatea să plece. Deci, dacă doriți să aveți cei mai buni angajați, comunicați-le clar misiunea dumneavoastră și eliminați pe aceia care nu au o chemare deosebită pentru această slujbă.

După ce am analizat caracterul unei persoane și am căutat să înțelegem dacă acea persoană are o chemare specială pentru misiunea organizației din care faceți parte, veți trece apoi la alegerea angajatului pe baza competenței sale. Competența este numărul trei în lista mea, deoarece multe abilități pot fi învățate dacă persoana în cauză are caracterul și pasiunea cerută. Totodată, dacă angajăm pe cineva cu abilitățile cele mai bune pentru acea slujbă, va crește și nivelul de performanță a companiei și, în cele din urmă, aprecierea clientelei.

Proverbe 22:29 spune: „Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând”. CV-ul cu abilitățile și experiența unei persoane poate fi un punct de plecare în a evalua pe cineva, însă ar fi înțelept să implementăm diferite teste sau proiecte de muncă pentru a determina adevăratul nivel de competență pentru cineva.

În ultimul rând, cel de-al patrulea lucru important pentru angajarea cuiva: Compatibilitatea. La o conferință unde am participat, am auzit o relatare despre importanța angajării cuiva cu care ești compatibil. Tatăl vorbitorului la această conferință avea de ales între doi candidați pentru a ocupa un post cheie în organizația sa. Dar nu putea să se decidă asupra unuia.

 Acest patron i-a cerut părerea fiului său. Părerea fiului său a fost una profundă: „Tată, cu cine dintre cei doi ți-ar face mai mare plăcere să mergi în călătorii?” Atunci când vine vorba să angajați pe cineva într-o poziție importantă, înțelept este să căutați pe cineva asemănător în gândire cu dumneavoastră și care ar plăcea și echipei dumneavoastră. După cum afirmă și Proverbe 18:24: „Cine îşi face mulţi prieteni, îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate”.
  
Întrebări pentru discuții


1.     Dacă v-ar fi întrebat cineva, înainte de a citi această ediție a „Manei de Luni”, care ar fi calitățile sau caracteristicile pe care le căutați la un viitor angajat, ce ați fi răspuns?

2.     Sunteți de acord cu aceste calități menționate în text: Caracter, Chemare, Competență și Compatibilitate? Credeți că sunt enumerate în ordinea corectă? De ce? De ce nu? 

3.     Puteți da un exemplu în care dumneavoastră (sau o cunoștință) ați angajat pe cineva care părea foarte competent, însă avea deficiențe într-unul din celelalte domenii, și care apoi s-a dovedit a nu fi persoana potrivită pentru compania dumneavoastră? Dacă da, cum ați rezolvat această situație?

4.   Care dintre cele patru caracteristici vi se pare a fi mai dificilă? Credeți că dacă punem accentul pe competență – abilități și experiență – este întotdeauna greșit? Explicați răspunsul.


NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți folosi și următoarele texte biblice: Eclesiastul 4:12; Proverbe 14:15, 19:20, 25:4-5, 26:10, 27:23-27; Filipeni 4:9


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.